View Poll Results: Parlament unicameral?

Voters
27. You may not vote on this poll
  • DA

20 74.07%
  • NU

7 25.93%
Results 1 to 15 of 26

Thread: Unicameral...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Unicameral...

Einstein daca nu iese Base nu ma astept sa fie mai bine,vreau doar sa nu fie cu mult mai rau.Ca mai rau va fi sigur in 2010,iar in 2009 guvernele Emil Basescu sau Traian Boc 1 si 2 m-au lamurit din plin.Pe langa asta eu nu imi permit sa il las pe asta sa conduca tara 10 ani,viata e scurta,nu a facut nimic din ce a promis in 5 ani si a recunoscut si el.Altul la rand,daca nu se comporta nici ala ca un presedinte peste 5 ani voi fi primul care sa voteze din nou pe altcineva.Restul e gargara receptionata de la partide,care normal nu ar trebui sa conteze in alegerea unui presedinte.Acum chiar votam omul,normal ca ne gandim si cine e in spatele lui,dar in primul rand conteaza el.Deocamdata Basescu a fost presedinte si e clara treaba,despre ceilalti nu poti spune nimic pana cand nu le dai sansa,chestii de genul: taicas-o a fost gradinar,maica-sa bucatareasa,nevasta-sa e urata si il sponsorizeaza nu stiu cine sunt lucruri de doi lei,despre Basescu ai concret ce NU a facut in 5 ani si cate mizerii si scandaluri a adus in tara asta,iar de sponsorizat nu mai zic.
    La faza cu generalii veniti din PSD mi-e greata,pur si simplu.Nu imi vine sa cred ca voi inca mai credeti ca asta poate face ceva bun.Trist.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Unicameral...

Oare cerem prea mult folosind termenul de "stabilitate" politica?..Cu Basescu la putere,o sa mai avem 5 ani de circ,scandaluri si dezechilibre,el se hraneste numai din scandaluri...In afara de vadim si becalii mai rau nu se poate,asa ca haideti sa iesim la vot sa readucem normalitatea....mai vrea cineva un presedinte care sa poarte clop,sa mulga oile,sa danseze si sa-si imbrace nevasta in tiganca,sa mearga la nunti de tigani si sa i se puna sotiei presedintelui la gat o salba de catre Borcea Mondialu?...sa fim seriosi..

Standard RSP member superzeama's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Smile

Eu nu vad de unde mai multa stabilitate in Romania cu Geoana sau Crin Antonescu presedinte.
    SS2,Soleron

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Poate pare aiurea dar cred ca in situatia de fata poate Vadim sa faca putina curatenie, daca nu se limiteaza doar la vorbit ci sa si puna in practica anumite lozinci ale lui si sa umple puscariile de hoti si mafioti din clasa politica.

Ca Tepes Vlad e mort de mult.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In mod normal e bine sa ai doua camere, mai ales daca o camera se controleaza pe alta. Cum la noi insa isi spala una alteia mana, eu o sa merg pe unicameral. Daca te gandesti ca fiecare parlamentar are pentru simplu fapt ca nu face nimic: sofer, masina proprie, benzina pentru masina, diurne, bani de hotel, bani de cazare in Bucuresti pe timpul mandatului, secretara, consilieri, telefon, spp, etc...... atunci realizezi si economia care se va face din bugetul statului si implicit a buzunarului meu, al tau, al tuturor.....

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Cea mai dura cheltuiala este cu aceasta CASA POPORULUI sau palatul parlamentului cum ii spune acum.

Daca parlamentarii ar fi de cel mult 100 ar intra in orice sala obisnuita si s-ar reduce miliarde de lei pentru ca nu mai trebuie iluminata, ,curatata si ventilata Casa poporului.

300 sunt foarte multi ori ca sunt impartiti in doua camere sau in una singura.

Ultima solutie inca o revolutie sa ii alungam pe toti sau cineva care nu a mai fost la putere pana acum.

De 20 de ani sunt aceiasi prin parlament si in guvern...vezi berceanu si altii...
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Astept referendumuri pe tema:"Vreti salarii mai mari cu 50%?","Vreti case gratis?" si altele la care invariabil raspunsul va fi DA.Parca a mai fost un referendum cu vot uninominal.Teapa si ala.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

In orice stat democratic civilizat,demnitarii beneficiaza cum este si normal de avantajele puterii,masina,paza,etc..Si la noi ar fii la fel de normal daca politicienii nostrii odata ajunsi acolo ar urmarii interesele celor care i-au trimis nu tot interesul lor.De fapt aici este problema,grija noastra trebuie sa fie pe cine trimitem.Este o chestiune oarecum falsa,ca s-ar scutii bani multi,sigur ca sunt asemenea scurgeri financiare semnificative dar nu sunt valoarea suprema...o sa va redau mai jos un text dintr-un cotidian de astazi in care se vorbeste despre "generalii" presedintelui si cati bani se cheltuie pe prostii.

" Tara stelelor si a drumurilor proaste se revanseaza mereu Peste 5.000 de romani au fost decorati prin decret prezidential de Traian Basescu, de-a lungul celor cinci ani de mandat, cu diferite ordine si medalii nationale. O parte din cele 5.000 de decoratii - ordine si medalii - au scos, numai intre 2007 si 2009, de la bugetul de stat, adica din buzunarul contribuabilului roman, peste 60 de miliarde de lei vechi (6.088.564,94 lei noi), adica aproximativ 1.500.000 de euro, conform datelor obtinute in mod oficial de pe portalul oficial de licitatii. In aceasta suma intra doar confectionarea efectiva a ordinelor, medaliilor si decoratiilor la Monetaria Statului. Alte aproape 600.000.000 lei vechi (aproximativ 15.000 de euro) au costat de la bugetul de stat brevetele tiparite."

http://stiri.rol.ro/content/view/464332/8/

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs down

Quote Originally Posted by Snow View Post
    In mod normal e bine sa ai doua camere, mai ales daca o camera se controleaza pe alta. Cum la noi insa isi spala una alteia mana, eu o sa merg pe unicameral. Daca te gandesti ca fiecare parlamentar are pentru simplu fapt ca nu face nimic: sofer, masina proprie, benzina pentru masina, diurne, bani de hotel, bani de cazare in Bucuresti pe timpul mandatului, secretara, consilieri, telefon, spp, etc...... atunci realizezi si economia care se va face din bugetul statului si implicit a buzunarului meu, al tau, al tuturor.....
    sa te feresca domnul sa ai de a face cu vre-un sofer sau vre-o secretara de a lor...si nu vorbesc doar asa,cine a patit-o stie despre ce vorbesc.Poate ziceti ca am luat-o razna dar dupa cum se vede,nu m-ar surprinde un presedinte ca Becali sau Vadim,va spun si de ce cred asta,lumea sa saturat de hoti si de mafioti,unde e civilizatia europeana,ne mandrim ca sintem membrii UE,foarte rar tie dat sa auzi pe strada un multumesc sau imi cer scuze samd,lucruri foarte des intilnite in lumea civilizata...sa nu ma intelegeti grtesit,NU LE FAC CAMPANIE ELECTORALA eu unul nu am sa votez cu niciunul dintre ei dar faptul ca-i avem membri in parlamentul european e de toata jena,sa nu mai zic si de fata lu'tata ...
    Last edited by mar1us; 28-10-09 at 01:39.

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Păi ... acum este bicameral. Si ce aşa tare s-au controlat unii pe alţii ? Că nu-mi aduc aminte nici un eveniment special. S-a aplicat foarte bine zicala : corb la corb nu-şi scoate ochii.

După ataţia ani de democraţie pe hartie , ar c-am fi cazul unei schimbări.
    Oricum ... speranţa moare ultima.

.