cica telecomanda de la un dream 500 <original>nu ar avea problema asta dar eu ma indoiesc ca e asa/de obicei asa merge telecomanda,indreptata inspre senzor cit mai direct
Buna, am o intrebare in legatura cu telecomanda de la DM500S. E normal sa mearga doar la maxim 2-3 m distanta si doar indreptata exact spre senzor ? La Kaon de la Focus de ex. merge de la 10 msi din orice pozitie. La fel si la Opticum 4100C. S-ar rezolva problema daca as cumpara o telecomanda universala ? A mai intalnit cineva problema asta ?
cica telecomanda de la un dream 500 <original>nu ar avea problema asta dar eu ma indoiesc ca e asa/de obicei asa merge telecomanda,indreptata inspre senzor cit mai direct
Eu la clona mea o folosesc cam dela 5-6 metrii si dintr-un unghi destul de ciudat ca e patul asezat mai lateral...aproximativ un unghide 50 de grade fata de perpendiculara pe senzor si merge excelent....
PS: incerca sa schimbi bateriile cu unele in care ai incredere.
Unele clone care au fost lucrate mai neingrijit au pus in interior, peste ferestra senzorului o folie colorata care impiedica comunicarea receptor-telecomanda, eliminarea acesteia rezolva problema. Altele au in telecomanda un tranzistor care nu alimenteaza la o tensiune corespunzatoare led-ul infrarosu si in consecinta raza de actiune este restransa. Cam astea am auzit pana acum ca fac probleme la DM 500, dar este bine sa verifici si bateriile inainte, de a suspecta altceva asa cum te-a sfatuit @yky.
Multumesc de reply-uri, am schimbat bateriile ieri cu unele Duracell si merge EXACT la felEste un mare inconvienient pt. mine, nu vreau sa stau intotdeauna langa receptor cand ma uit la TV... O sa incerc sa desfac aparatul si sa dau jos capacul acela, iar daca nu se rezolva, o sa incerc o telecomanda universala. Daca nici asa, ma scap de el cat de repede si iau un Optibox 550S despre care am auzit numai lucruri bune
![]()
Deci nu-ti ramane decat sa desfaci "cutiuta cu minuni" si cu grija sa vezi ce-i pe acolo....vre-un filtru, care e mai opac decat trebuie, sau chiar deplasarea senzorului de la locul lui......asta daca nu ai facut-o deja....
Eu folosesc iPhone pe post remote wi-fi daca te ajuta poti sa cumperi unu (daca nu ai deja) ...glumeam bine inteles! cred ca @yky a spus deja cam unde problema![]()
..::EGAMI TEAM::..
Tocmai am desfacut aparatu, am indepartat capacul acela fumuriu de la senzor si acum merge super binedin celalalt colt al camerei chiar si din unghiuri destul de mari. Multumesc tuturor pt. ajutor
Se poate inchide threadul.