Si eu am gasit azi receptorul cu semnal 0, avea antena vreo 10 cm de zapada pe ea, zona Bucuresti antena de 1,7 metri, prima iarna pentru ea.![]()
Asta e unul dintre putinele dezavantaje ale antenelor prime focus...iarna trebuie sa fi pregatit pentru deszapezire...(asta daca nu ai sistem de dezghetare montat pe ea, precum autoturismele pe "luneta") Si la prime focus, conteaza mult zapada ca se strange multa.
Si eu am gasit azi receptorul cu semnal 0, avea antena vreo 10 cm de zapada pe ea, zona Bucuresti antena de 1,7 metri, prima iarna pentru ea.![]()
Iarna cand este zapada...reglajul antenei se face ...cu matura, daca vrei sa ai semnal....daca nu astepti primavara.
Sarbatori fericite !
Last edited by laleauaneagra; 20-12-09 at 23:11. Reason: regula 12,treci un pic pe la regulament + semnatura care nu se impaca cu regulamentul,te rog sa o modifici
Eu chiar nu va inteleg , temperatura scazuta este favorabila receptiei
Daca aveti probleme cu mufa F la LNB cumparati cu incredere Invacom , au o protectie din cauciuc care este ,,beton" dupa 5 ierni .
Intr-o iarna prin 2003 pe un offset de 1,25 a asezat usor zapada de se facuse un strat de circa 5 centimetri sustinut de suportul lnb-ului.Am caudat solutii atunci si chiar eram hotarat la un momendat sa pun o rezistenta electrica de incalzit macaze CFR.Am facut rost de ea dar era un pic cam dificil de montat, ara o panglica de circa 1,5 metri.
Pina la urma am gasit pe urma solutia prin montarea unui monturi H-H pe care seara o lasam reglata pe extemitati , unde antana sta verticala.
antena triax td110 pe
16 E +19 E
Iarna nu-i ca varasi iata pe antena offset care v-am prezentat in pozele de mai sus a inceput sa apara semnal pe tp cu polarizare orizontala de pe Nilesat 7Vest in conditiile in care si polaritatile V se receptioneaza foarte greu in nordul tarii..
salut...
probabil ca am capiat daca dupa atatia ani...strig dupa un sfat...
vremea rece din ultimele saptamani a dus la moartea lnb-ului...
mai precis...seara dispareau programele din senin...
astazi am schimbat lnb-ul cu unul tip twin de 0.2 db dar surpriza...desi nu am umblat la azimut sau altele de genul asta...nu reusesc sa prind decat hotbird si slab 16 grade E...
antena este de 1,9 ofset....astept sfaturi...ma gandesc ca voi gasi un binevoitor....
multumesc anticipat
am reusit...
am pus din nou pe dm...imginea si s-a rezolvat...vad de la 39 est la 1 vest...
maine verific si restul
...
eXtrem
cat despre ninsoare, la mine e soare si frumos! un prieten se plangea ca si-a ars actuatorul, vechi de 6 ani, pentru ca a fost zapada pe antena
Nu stiu ce sa zic , actuatoarele nu prea se ard , probabil a ales un actuator prea mic pentru antena lui , ori pozitionerul este defect , si nu mai are protectie la suprasarcina.
Eu am patit ca pe actuator sa depus gheata si nu pute sal miste motorasul , dar pozitionerul a sesizat suprasarcina si decupla tensiunea dupa cateva secunde.
1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s
din ianuarie mi-a ingetat actuatoul ,a inceput intii cu o lapovita ,cum se incalzea afara peste zero grade functiona acum cu gerurile astea nu mai vrea sa isi faca treaba ,am antena de aproximativ 12 ani am schimbat odata actuatorul dar nu mia inghetat niciodata ca anul acesta .dati-mi va rog citeva sugestii cum sa il pregatesc pentru iarna viitoare,acum pina se incalzeste nu cred ca o sa ii fac ceva ,dar cum da caldura as vrea sa il demontez sa il curat ...poate aveti ideie ce vaselina sau ce altceva sa folosesc pentru al gresa si sa reziste la gerurile astea ca acesta de acum ,ieri la dolhasca sv termometrul arata 31 de grade cu minus la 7 dimineata....!azi dimineata nici semnal nu mai aveam ..antena curatata fara zapada oare sa fi ingetat si ..lnbul....am un inverto blak premium ....!