Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 49

Thread: A venit vremea rece

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Asta e unul dintre putinele dezavantaje ale antenelor prime focus...iarna trebuie sa fi pregatit pentru deszapezire...(asta daca nu ai sistem de dezghetare montat pe ea, precum autoturismele pe "luneta") Si la prime focus, conteaza mult zapada ca se strange multa.

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si eu am gasit azi receptorul cu semnal 0, avea antena vreo 10 cm de zapada pe ea, zona Bucuresti antena de 1,7 metri, prima iarna pentru ea.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Iarna la zapada...reglaj antena cu matura

Iarna cand este zapada...reglajul antenei se face ...cu matura, daca vrei sa ai semnal....daca nu astepti primavara.
    Sarbatori fericite !
    Last edited by laleauaneagra; 20-12-09 at 23:11. Reason: regula 12,treci un pic pe la regulament + semnatura care nu se impaca cu regulamentul,te rog sa o modifici

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu chiar nu va inteleg , temperatura scazuta este favorabila receptiei
    Daca aveti probleme cu mufa F la LNB cumparati cu incredere Invacom , au o protectie din cauciuc care este ,,beton" dupa 5 ierni .

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Intr-o iarna prin 2003 pe un offset de 1,25 a asezat usor zapada de se facuse un strat de circa 5 centimetri sustinut de suportul lnb-ului.Am caudat solutii atunci si chiar eram hotarat la un momendat sa pun o rezistenta electrica de incalzit macaze CFR.Am facut rost de ea dar era un pic cam dificil de montat, ara o panglica de circa 1,5 metri.
    Pina la urma am gasit pe urma solutia prin montarea unui monturi H-H pe care seara o lasam reglata pe extemitati , unde antana sta verticala.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

Iarna nu-i ca vara si iata pe antena offset care v-am prezentat in pozele de mai sus a inceput sa apara semnal pe tp cu polarizare orizontala de pe Nilesat 7Vest in conditiile in care si polaritatile V se receptioneaza foarte greu in nordul tarii..

Deci frigul ajuta mult receptiile extreme/dx si acum e momentul sa va testati antenele (si cat de bine sunt ele reglate pe motoras fie actuator) mai ales cei care stau mai la nord la Cluj .In est se poate lua reper Aden tv de pe 45E despre care am mai discutat.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default sal mufe si cleste pret sursa te rog

si mie spunemi te rog de unde ai luat clese si mufe
    Quote Originally Posted by techcenter View Post
    @gexe: cablul este, de fapt H125Cu de la Belden si ceea ce vezi acoperind mufele nu este banda 9in nici un caz izolatoare). este varnis termocontractabil. un material bun izolator care, in prezenta unei surse de cadura se contracta. astfel, etanseizand mufa. .

@cristianio: iti trimit in Pm. in felul asta n-o sa fiu acuzat de publicitate

respecte!

Standard RSP member cristian's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ajutor...

salut...
    probabil ca am capiat daca dupa atatia ani...strig dupa un sfat...
    vremea rece din ultimele saptamani a dus la moartea lnb-ului...
    mai precis...seara dispareau programele din senin...
    astazi am schimbat lnb-ul cu unul tip twin de 0.2 db dar surpriza...desi nu am umblat la azimut sau altele de genul asta...nu reusesc sa prind decat hotbird si slab 16 grade E...
    antena este de 1,9 ofset....astept sfaturi...ma gandesc ca voi gasi un binevoitor....
    multumesc anticipat

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

pai nu prea inteleg.ai multifeed sau h h?la 16 grade degeaba te chinui acum ca e semnal slab la mine na trecut de 80 la suta momentan nici un program,oscileaza intre 70 si 80 la suta
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member cristian's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default rezolvat...

am reusit...
    am pus din nou pe dm...imginea si s-a rezolvat...vad de la 39 est la 1 vest...
    maine verific si restul
    ...

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ciudat,bine ca merge
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

Au venit ninsorile si in Maramures:

Astazi 14 febr sport de dimineata la curatat antena offset

inainte

dupa:

Antena e pozitionata pe estul egstrem care la mine inseamna 95 E, satelitul NSS 6

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

eXtrem

cat despre ninsoare, la mine e soare si frumos! un prieten se plangea ca si-a ars actuatorul, vechi de 6 ani, pentru ca a fost zapada pe antena

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu stiu ce sa zic , actuatoarele nu prea se ard , probabil a ales un actuator prea mic pentru antena lui , ori pozitionerul este defect , si nu mai are protectie la suprasarcina.

Eu am patit ca pe actuator sa depus gheata si nu pute sal miste motorasul , dar pozitionerul a sesizat suprasarcina si decupla tensiunea dupa cateva secunde.
    1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default actuator inghetat

din ianuarie mi-a ingetat actuatoul ,a inceput intii cu o lapovita ,cum se incalzea afara peste zero grade functiona acum cu gerurile astea nu mai vrea sa isi faca treaba ,am antena de aproximativ 12 ani am schimbat odata actuatorul dar nu mia inghetat niciodata ca anul acesta .dati-mi va rog citeva sugestii cum sa il pregatesc pentru iarna viitoare,acum pina se incalzeste nu cred ca o sa ii fac ceva ,dar cum da caldura as vrea sa il demontez sa il curat ...poate aveti ideie ce vaselina sau ce altceva sa folosesc pentru al gresa si sa reziste la gerurile astea ca acesta de acum ,ieri la dolhasca sv termometrul arata 31 de grade cu minus la 7 dimineata....!azi dimineata nici semnal nu mai aveam ..antena curatata fara zapada oare sa fi ingetat si ..lnbul....am un inverto blak premium ....!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast