Gelu nu se stie niciodata !Zapada ca zapada , dar zapada cea umeda e mai periculoasa pt semnalDin cate imi amintesc tu ai toroidala dar daca e cat de cat sub acopris "te-ai scos" cum s-ar zice
Gelu nu se stie niciodata !Zapada ca zapada , dar zapada cea umeda e mai periculoasa pt semnalDin cate imi amintesc tu ai toroidala dar daca e cat de cat sub acopris "te-ai scos" cum s-ar zice
termina frate cu pet-urile
e o prostie mare de tot sa pui peturi cum pun oamenii de pe la tara
te rog sa imi explici la ce ajuta petul pe LNB....
aspect inestetic plus ca nici nu e nevoie de asa ceva
Asa ca sa fiu offtopic eu zic mai bine sa o pui in casa sa inchizi geamul si sa stea la caldura![]()
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
e o prostie mare de tot sa pui peturi cum pun oamenii de pe la tara
fie ca sunt om de la tara dar Horatyu sa stii ca oamenii de la oras nu totdeauna echivaleaza cu inteligenta!Peste tot se gasesc oameni desptepti si prosti , fie tara, oras, Mangalia , desertul sahara , volga sau amazon![]()
te rog sa imi explici la ce ajuta petul pe LNB....
Ajuta la receptia unor sateliti cu semnal sclab cum ar fi cei de la 7w!Acestia pe vreme buna intra dar numa cele pe polarizare V !Pe ploaie insa semnalul dispare subit sau scade in asa hal ca nu mai este imajine deloc sau sacadeaza puternic! Dar cu acestea "casca" , care nu seamana deloc cu cele puse "la tara", salvez procente scumpe la Q (calitate semnal) si am semnal stabil chiar daca e la limita!Mai pe romaneste lnb-u nu se uda
In plus , uite Horatyu atasez in special pt tine o poza recenta a unui satelitar care foloseste ceva similar pe multifocus!
cand ploua ma uit la sateliti cu semnal puternic ...nu caut DX-uri pe ploaie, deci nu caut receptii extreme pe ploaie ...mai bine numar bani sau ...
noi sa fim sanatosi
faza cu oameni de la tara... am spus-o pt ca acolo am intalnit asemena improvizatii care mai mult incurca decat ajuta ... condens si rugina destul de repede la mufe
Pet-ul nu ajuta LNB-ul si protejeaza poate putin cand ploua dar iarna exista riscul sa se faca un turture acolo si atunci chiar incomodeaza
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Petul este inestetic si total inutil la anumite antenne.
Totusi poate sa fie foarte util la antenele offset cind sunt pozitionate in asa fel incit capatul lnb -ului sta un pic in sus.
Eu am patit anul trecut cind a nins abundent , iar zapada era foarte umed si tot se lipea de lnb ,practic acoperind calea semnalului.Era foarte enervant sa tot il curati la fiecare 10 minute, asa ca am pus un pet deasupra lnb ului ,iar zapada nu mai avea cum sa se lipeasca de capacul de la ghidul de unde.
Cum a trecut iarna lam si scos , dar daca va fi nevoie o sa pun caciula la lnb si iarna asta .![]()
1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s
Da este foarte util folosirea petu-lui pe timp de iarna ajuta mult la mentinerea semnalului acolo afecteaza zapada cel mai mult semnalul la lnb.
In cazul meu pana acuma nu am avut nevoie de pet-uri nici in timisoara dar nici la parinti ai mei in serbia (mai ales ca acolo bate puternic vantul KOSAVA).
E posibil sa fie util in anumite cazuri.
Cred ca solutia este in alta parte:
-caliatea vopselei pe suparafata de reflexie, preferabil lacuita pentru scurgere rapida a zapezii.
-la lnb-uri nu am avut probleme nici cind foloseam invacom care e mare si retine zapada pe el.
-dar la mufe e dezastru, chiar ma gindesc sa cumpar un cleste de sertizare prin compresie, dar am inteles ca e cam scump.Am incercat tot felul de protectii la mufe si in afara de banda din aia argintie care tine 2-3 ani fata de restul care nu tin un an.
antena triax td110 pe
16 E +19 E
vis-a-vis de mufe, iata solutia pe care o folosesc cu succes (si coafura rezista!):
sper sa va fie de folos.
respecte!