Quote Originally Posted by livs
Alta problema

Am reglat antena cum am putut s-au m-am priceput mai bine.
Am de la 30W la 39E, cred ca ar mai intra si altele.

Problema mea este urmatoarea:

Folosesc USALS, am pus pe ASTRA 23.5 (sud Valcea) si am dat drumul la scanare. Am prins un numar de programe oarecare, calitate variabila de la 40 la 70%
A doua zi gasesc calitate maxima 60%.
Ce fac atunci: modific USALS de la 24.3 la 23.5 si surpriza, calitatea creste la 70-75.
Dua citeva zile iarasi aceasi problema, modific din nou, iarasi creste calitatea.
Si tot asa. Cel putin pentru Astra 19.5 (Premiere) este benefic, ca sa nu mai spun pentru Hispasat, unde pot atinge 98%.

Care este explicatia?

M-am gindit ca nu este fixata corect, suruburi nestrinse, etc, dar totul e OK.
Ce marime are antena?e posibil daca antena e mare ca motorul H_H sa nu tina toata sarcina si atunci are mici deviatii care se pot corecta,o alta situatie mai des intilnita este; chiar daca satelitul sudic care ne reprezinta teoretic pe harti este astra 23,5 el in realitate este arabsat 26E,incearca sa pozitionezi tot sistemul pe arabsat 26E si spunene ce prinzi in mod normal ar trebui sa-ti intre de la 30W la 75-85E asta daca antena e reglata bine si montura la fel,verifica cu atentie toate setarile la h-h si la antena,in special lnb-ul corecteaza daca e cazul si incearca cu arabsat 26E ca satelit sudic,apoi posteaza ce ai reusit sa receptionezi.Spaniolul :wink: