Results 1 to 15 of 28

Thread: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Quote Originally Posted by michael86 View Post
    sigur nu prinzi hd de pe 28,2 in bucuresti cu toroidala ! ma poate contrazice oricine pers. care detine ?!? cum ti-am zis si in pm prinzi intre 1w si 39e , dar pe 28,2 nu intra toti transp. !
    Man! sti prea bine cum sta treaba cu antenele! ti-am explicat cand montam impreuna la Tudor in vila din Buc. mobila aia de nu aveam vedere spre S si am prins-o pe unul din peretii de la vila vecina,pentru un satelit cu probleme la semnal se foloseste INTOTDEAUNA o antena fixa,pentru restul....mobile,toroidale,etc!

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Quote Originally Posted by doctorofsat
    Nu va lasati impresionati deci de pozele cu toroidale care "lucreaza" bine si foarte bine in V si NV tarii sa u mai zic de europa vesticau si in S si S-E
    Vorbesti probabil de toroidalele care nu-s bine reglate,nu-i asa?,pentru ca sint destule in partea de vest a tarii care pot sa aiba randament mai bun decit multe antene cu multifeed confectionat.O spun din experienta si pot afirma ca e posibila receptia multor sateliti,inclusiv acei care au programe in HD!Trebuie doar vizitate acele forumuri,chiar romanesti,fie straine care dezbat receptia cu toroidala{instalare,materiale,aparate,accesorii,etc}.Se poate spune fara a exagera ca si in tara noastra se raspindeste incet dar sigur acest tip de antena.Si va asigur ca merita sa ai una daca esti putin mai comod,sau nu vrei sa te folosesti de actionarea mecanica{montura H-H,actuator},si in acest caz,cu o astfel de antena poti sa stai linistit in fotoliu cu telecomanda si-ti alegi ce program sau pachete doresti de pe diferiti sateliti!Intrucit zona de vest si nord-vest a tarii e mai favorizata din punct de vedere al semnalului cel putin pe satelitii centrali dar si pe altii,eu zic ca merita incercat instalarea unei toroidale.Doar cu mici exceptii,si numai in caz de vreme rea,unii transponderi pot fi afectati la receptie,insa acest fenomen e valabil pentru orice tip de antena indiferent de marime,cu exceptia celor mari.Intr-un cuvint,incercati...dar inainte de asta sa va pregatiti cu multa rabdare pentru a reusii.Si se poate,va sigur.
    Cei din partea de sud si de est a tarii,intr-adevar,au un mic dezavantaj la o toroidala pentru a receptiona unii transponderi si sateliti care au footprintul mai slab pe zona.Dar asta-i nu e motiv serios de a renunta fiindca sint alti sateliti care au o acoperire mai buna acolo decit in nordul tarii!Una peste alta,si cei de acolo pot sa beneficieze de receptia multor sateliti.Oricum tendinta din ultimii ani de a inlocui satelitii vechi cu o generatie noua,mult mai puternici si cu o acoperire europeana,e constanta si destul de rapida.Miine,poimiine nu vor mai fi zone defavorizate din acest punct de vedere.
    Last edited by satelescu; 25-10-09 at 02:37.

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

si completez pe costel:
    daca in cazul satelitului astra 19E acum poti vedea si cu o antena mica, una de la un dth, ceeea ce e un lucru bun pentru arabsat MBC-urile nu mai sunt acesibile acum fata de cum era inainte.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

costel1 sa nu interpretezi acel lucreaza intre ghilimele ca am scris peiorativ!Scuze daca asa se inteledge!

Aice in Maramures e oki toroidala , am montat si eu si lucreaza bine.Dar cu e aceeasi lucru sa receptionezi Astra sau Sirius in Maramures, la Suceava sau la Medgidia

Apoi egzista 2 categorii de satelitari: marea majoritate care urmaresc prin diferite metode dth-urile straine si autohtone de pe satelitii centrali 28,5E-4W si o foarte mica parte care care canalele FTA
    de calitate.Primii sunt satelitari consumatori de canale tv iar din a IIa categorie fac parte pasionatii receptiei satelitare.
    Ambii se lovesc negresit de probleme de receptie primii mai putin intr-adevar ,iar pasionatii de cel mai multe ori!

Deci revenind la toroidala e oki in judetele Maramures, Satu Mare , Salaj, Cluj, Bihor ,Timis.Rog sa a completati si cu altele.Deci aici egzista si aceea rezerva de semnal absolut necesar in cond. meteo nefavorabile.Iata de ce ar fi buna o harta de acoperire a satelitilor pt Romania

@cristianio

ai pus dedjetul pe rana.Intr-adevar aici in MM canalele MBC de pe 26E pe toroidala au un semnal insuficient sa nu mai vorbesc de 36E sau alti sateliti!

costele intr-adevar semnalul e mai bun pt satelitii de noua generatie dar o importanta covarsitoare o are locul receptiei (QTH)

Am testat acum cateva impreuna cu userul bog1 cu QTH in Arges ambii cu aceeasi antena receptia Astra 2A tp 12480 V
    27500 2/3 unde se afla 2 canale FTA de calitate si anume: Channel4 si BritAsia.La mine semnalul era slab dar stabil dar la bog1 nu intra 24/7.Acum de cand au marit puterea merge la maxim in MM si super si in Arges!

Aci in MM intra pana in iulie tot 19,2E in afara de 12441 V 27500 3/4!Odata ce a trecut si acest tp pe ASTTRA 1M la sfarsitul lui iulie
    se poate reeptiona in totalitate 19,2Est.Am mentionat intr-o alta postare tp care inca prezinta probleme de receptie in Sud.Probabil in 2011 cu lansarea unui nou satelit Astra se va rezolva , sper sa nu fie ca in cazul1M
    care a adus o solutionare partiala si in favoarea celor care urmaresc doar pachetele codate

A trai cu ideea ca cateva sute de kilometrii sunt un fleac raportat la aria de acoperire a unui satelit e o prostie , o buna locatie e ca si treaba pe jumatate rezolvata!

Eu zic ca deja 100 de km conteaza , e o parere personala!

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

sa nu interpretezi acel lucreaza intre ghilimele ca am scris peiorativ!Scuze daca asa se inteledge!
    Crede-ma,am toata bunavointa sa inteleg ce vrei sa spui,si-ti accept scuzele pentru asta,dar marturisesc ca nu ma duce capul sa inteleg o fraza care n-are nici cap,nici coada,adica subiect si predicat.De accea n-ar fi rau sa fim atenti cind vrem sa comunicam ceva important!Spun asta nu pentru ca vreau sa dau lectii,ci fiindca cu totii vrem sa invatam multe lucruri,printre altele si cum sa receptionam un semnal dificil,sau cum sa ne instalam o antena de la un om care vorbeste in cunostiinta de cauza,cum esti tu.

intr-adevar semnalul e mai bun pt satelitii de noua generatie dar o importanta covarsitoare o are locul receptiei (QTH)
    Sint de acord in totalitate cu tine in privinta locului in care e amplasata o antena,insa depinde si de cel care instaleaza,un ageamiu sau un profesionist!Ce inseamna acele initiale-QTH?

Apoi egzista 2 categorii de satelitari: marea majoritate care urmaresc prin diferite metode dth-urile straine si autohtone de pe satelitii centrali 28,5E-4W si o foarte mica parte care care canalele FTA
    de calitate.Primii sunt satelitari consumatori de canale tv iar din a IIa categorie fac parte pasionatii receptiei satelitare.
    Ambii se lovesc negresit de probleme de receptie primii mai putin intr-adevar ,iar pasionatii de cel mai multe ori!
    Din cauza exprimarii tale alambicate,incerc sa inteleg care sint doar consumatorii de canale{majoritatea abonatilor DTH-urilor} si cei care sint pasionati doar de receptia satelitara per se,adica pasionatilor?Asta ai vrut sa spui?Nu prea vad ce are de a face ultimii,daca e sa inteleg corect ce-ai vrut sa zici,doar cu receptia canalelor FTA.Faptul ca pe multi sateliti se transmit multe programe FTA,mai ales pe acei care au feed-uri necodate,nu-i califica in mod neaparat ca buni instalatori.De fapt o antena motorizata bine instalata da posibilitatea multor consumatori,din prima categorie de care vorbesti,sa poata receptiona multi transponderi cu programe adhoc,adica feed-uri!

Cit priveste receptia lui Sesat de la 36E,e posibila prinderea semnalui util cu toroidala pe banda ku 12,cei de la 12508 in sus,e adevarat ca nu toti.Dar cei care vor sa vada programele de pe acest satelit ar fi bine sa puna un lnb circular pentru pachetul rusesc Poverkhnost si NTV Plus!E semnal suficient pentru cei din zona de est si de nord,chiar si centrala.Altfel celelalte programe,arabesti in special de pe banda ku 11 nu stiu cit interes prezinta.In schimb e bine ca pentru feed-uri,si sint destule,e mai utila o antena mai mare si nu toroidala.
    Fiind mai la nord de zona clujului ar putea explica de ce nu prinzi pachetul MBC de pe BADR-26E,trps.11919 H,27500,3/4,dar aci nu-i nicio problema cu receptia acestei frecvente cu toroidala!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

QTH =locatia exprimata in longitudine si latitudine

Egspresia provine din radioamatorism dar e folosit si de pasionatii receptiei satelitare , lucru care vei vedea pe mai multe forumuri/situri straine!

costel merci de aprecieri de si de critica.Sa precizez ca multe canale tv fta de calitate se receptioneaza greu .Si daca tot era vb de 36E vreo cine urmareste canalul TBC1 sau excelentul canal de muzica Bridge TV sau canalul de sporturi extreme 7 TV?Multe emisiuni se pot urmarii si necodat fara a recurge la tot felul de metode empirice

Daca tot ai adus vorba de instalatori , ei in buna parte sunt in afara fenomenului de receptie satelitara , axandu-se numa pe satelitii cu semnal puternic unde se afla DTH-urile