Results 1 to 15 of 28

Thread: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member zottya's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Re: Toroidala la bloc

Salut.As vrea sa va intreb ca comutatorul diseq se pune pe langa antena ?
    Se poate cumpara cu o cutie etans sau se fabrica manual acasa, pentru ca eu am vreo 40 de metri de la antena pana la casa.
    Apropo locuiesc in Miercurea Ciuc.E recomandabil sa pun afara?

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Vorbeste cu zmeura, e din zona si te poate ajuta.
    Comutatorul diseqc se pune langa antena. Sunt destule care au si cutie.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am comutatorul asta http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12 de 2 ani afara si a functionat fara nici cea mai mica problema.Odata i-am facut eu scurt pe o iesire,dar l-am reparat.Nu stiu alte modele sau cele cu mai multe intrari deoarece au tot circulat zvonuri ca fac probleme la frig.Asta de mai sus sigur nu a facut si functioneaza si la -30 de grade.
    :

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Sal @rama

Eu am un T90 dar in Austria iar la 28,2° nu am probleme exista un calculator pentru asa ceva uite aici am inteles ca locuiesti in Bucuresti ?
    http://www.satlex.de/de/wavefrontier...ountry_code=ro
    Poate te ajuta mai departe

mfg

RSP Enigma Team & GM michael86's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti

sigur nu prinzi hd de pe 28,2 in bucuresti cu toroidala ! ma poate contrazice oricine pers. care detine ?!? cum ti-am zis si in pm prinzi intre 1w si 39e , dar pe 28,2 nu intra toti transp. !

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by michael86 View Post
    sigur nu prinzi hd de pe 28,2 in bucuresti cu toroidala ! ma poate contrazice oricine pers. care detine ?!? cum ti-am zis si in pm prinzi intre 1w si 39e , dar pe 28,2 nu intra toti transp. !
    Man! sti prea bine cum sta treaba cu antenele! ti-am explicat cand montam impreuna la Tudor in vila din Buc. mobila aia de nu aveam vedere spre S si am prins-o pe unul din peretii de la vila vecina,pentru un satelit cu probleme la semnal se foloseste INTOTDEAUNA o antena fixa,pentru restul....mobile,toroidale,etc!

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Quote Originally Posted by doctorofsat
    Nu va lasati impresionati deci de pozele cu toroidale care "lucreaza" bine si foarte bine in V si NV tarii sa u mai zic de europa vesticau si in S si S-E
    Vorbesti probabil de toroidalele care nu-s bine reglate,nu-i asa?,pentru ca sint destule in partea de vest a tarii care pot sa aiba randament mai bun decit multe antene cu multifeed confectionat.O spun din experienta si pot afirma ca e posibila receptia multor sateliti,inclusiv acei care au programe in HD!Trebuie doar vizitate acele forumuri,chiar romanesti,fie straine care dezbat receptia cu toroidala{instalare,materiale,aparate,accesorii,etc}.Se poate spune fara a exagera ca si in tara noastra se raspindeste incet dar sigur acest tip de antena.Si va asigur ca merita sa ai una daca esti putin mai comod,sau nu vrei sa te folosesti de actionarea mecanica{montura H-H,actuator},si in acest caz,cu o astfel de antena poti sa stai linistit in fotoliu cu telecomanda si-ti alegi ce program sau pachete doresti de pe diferiti sateliti!Intrucit zona de vest si nord-vest a tarii e mai favorizata din punct de vedere al semnalului cel putin pe satelitii centrali dar si pe altii,eu zic ca merita incercat instalarea unei toroidale.Doar cu mici exceptii,si numai in caz de vreme rea,unii transponderi pot fi afectati la receptie,insa acest fenomen e valabil pentru orice tip de antena indiferent de marime,cu exceptia celor mari.Intr-un cuvint,incercati...dar inainte de asta sa va pregatiti cu multa rabdare pentru a reusii.Si se poate,va sigur.
    Cei din partea de sud si de est a tarii,intr-adevar,au un mic dezavantaj la o toroidala pentru a receptiona unii transponderi si sateliti care au footprintul mai slab pe zona.Dar asta-i nu e motiv serios de a renunta fiindca sint alti sateliti care au o acoperire mai buna acolo decit in nordul tarii!Una peste alta,si cei de acolo pot sa beneficieze de receptia multor sateliti.Oricum tendinta din ultimii ani de a inlocui satelitii vechi cu o generatie noua,mult mai puternici si cu o acoperire europeana,e constanta si destul de rapida.Miine,poimiine nu vor mai fi zone defavorizate din acest punct de vedere.
    Last edited by satelescu; 25-10-09 at 02:37.

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

si completez pe costel:
    daca in cazul satelitului astra 19E acum poti vedea si cu o antena mica, una de la un dth, ceeea ce e un lucru bun pentru arabsat MBC-urile nu mai sunt acesibile acum fata de cum era inainte.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E