Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Toroidala SKY UK in Bucuresti

Salutare la toata lumea ,

Incep prin a spune cain prezent detin o antena aluminiu 1.4 m mobila + DM800. Deci cam stiu ce vreau...

Dar .
    Trebuie sa ma mut in alt bloc. La noua locatie am urmatoarea problema:
    NU AM UNDE MONTA ANTENA PE BLOC. Pt ca nu exista notiunea acolo fiind un amaprament

Asadar singurul loc und epot monta antena este undeva in curtea blocului unde mai este montata o antena colectiva pe un bat.

Ce vreau eu sa fac :

Vreau sa montez un T90 pe batul respectiv si de acolo sa ma duc la 3-10-15 TV uri. Voi mai gasi vecini dornici. Unii poate au un DM si ei , nu multi 2-3 insi. Acum nu au decit Dolce , si bineinteles ca multi vor Digi . Eu insa vreau sa am tot mai ales 28.2 pt sky.

DIn cit am citit eu SKY UK HD nuintra decit daca pui 28.2 in focarul central si asa pierzi digi.

Drept pentru care va rog sa ma sfatuiti daca merge urmatoarea combinatie : un T90 cu 28.2 in centru si un offset mic 0.9 sau 1m linga T90 Pt digi/focus/Akta/Boom si ma gindeam adica un multifocus cu 3 LNB uri . Merg? Eu zic ca da
    De la multifocusul mic mergem la fiecare abonat de DTH ca nu pot fi multi la 30 aparmanete daca sunt maxim 16 receptoare care sa nu vrea Dolcele colectiv , iar de la T90 + multifocusul mic sa plec catre mine si eventual 1-2 amatori adica un maxim 8 recepoare.

Intrebarile ar fi urmatoarele:

1. merge combinatia de mai sus ?
    2. exista un diseq cu 8x16, nu cred aici cred ca solutia este LNB cu 8 iesiri si dupa el bagat in 1x16 pt ca fizic nu vad cum ar functiona. iar quattro nu ma ajuta ca nu are decit 4 sateliti maxim?
    3. Sa zic ca stau la et 8 si trebuie cobaorit din bloc mers prin subsol (canalele sunt trase trebuie decit bagat cablul deci asta e usor) pana la antena deci sa zic citeva zeci de metrii cam 40 mai ajunge ceva in casa ca sa vad HD urile ?
    4. Unde gasesc un instalator sa faca el treaba asta indiferent de cit costa si mai ales sa fie si instalator de Digi ca sigur o sa vrea lumea Digi in loc de dolce (Fotbal cehstii fiecare cu treaba lui). VA ROG RECOMANDATI PE CINEVA. Nu conteaza cit costa stiu ca este deranj mare dar asta este prefer o instalare profi cu sculele de rigoare decit sa bajbai 2 saptamini.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Default Re: Toroidala la bloc

unde este locatia? in ce oras?

este destul de complicata treaba , in sensul ca destul de mult e de lucru si pentru cineva de meserie
    dureaza cateva zile pt toate cablurile trase , dar mai ales pregatirea terenului ...ca la fata locului vezi ce iti trebuie , trebuie un multi switch..ca sa plece la mai multi oameni

si de costat cred ca se ajunge la 200-300 de euro, poate si mai mult
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

in primul rind NIMENI nu a reuit sa imi spuna daca prind sky uk cu toroidala.
    De fapt cred ca ori nu stie nimeni ori cine stie se fereste sa spuna.
    Chiar nu mai inteleg.

Sa zicem ca banii nu conteaza , vad ca nimeni nu se ofera. Sau mai bine zis cine se ofera nu poate sa imi dea un raspuns. Mai omule ia LNB din asta, cablu idn asta ca sunt cele mai bune, si o sa mearga sau nu .

NU cred ca nu stie nimeni de pe aici.
    Asa dupa ureche da ar merge dar sa fiu al naibii de nu ma apuc sa o montez singur . Macar stiu o treaba. Ideea era ca acumam timp de orice numai de bajbaiala nu .

cu multiswitch nu are cum sa mearga la mai mult de 4 sateliti. iar eu am nevoie de mai multi.

O sa pun mana sa imi iau busola, aculet din ala pt sateliti, 2-3 lnb de 2-3 feluri inverto, invacom, bal bla si am sa ma apuc singur de treaba ca vad ca asa nu merge.

Si daca nu si nu , imi pun un 1,2 fixa si gata special pt 28.2
    :-)

PS uite recomnadati voi pe cineva cui ii dau 250 eur pt treaba asta :-)

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Te-a intrebat care e locatia, sau altfel spus: in ce oras vrei sa faci asta.
    Daca spuneai, primeai un sfat!
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

REGULA 12

Da . corect . aici am gresit maxim.
    Mea culpa ,

Bucuresti
    Last edited by zildan; 19-10-09 at 02:39. Reason: Citeste Regula 12 !!!!!

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si ce sateliti te-ar interesa pe langa 28.2? Iti intra 28 insa vei avea probleme cu anumite tp-uri mai ales unele unde se gasesc canale hd.

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Salut!

am mai spus-o pe alte forumuri..

Am pus toroidala in Bucuresti, pe 28,2 centru, nu prinzi mai nimic din HD-uri, maxim 5db pe sky sport hd..

Eu personal am centrato pe 19e, si seara prind Csat HD, m6 hd dupa 19, TF1 si c+ hd dupa 22:30.

Lnb-uri folosesc invertro, au cam 1 db castig fata de globo.
    Ultra black premium nu sunt mai bune cu nimic fata de cele normale, deci nu pica in plasa.

din testele facute de mine, cu un triax 110 otel, prinzi multi mai bine sky uk hd, decat cu toroidala., cu triax ai cam 7-8 db semnal pe sport hd, discovery, etc, cu sky 1 hd esti la limita, max 6 db.

Pe de alta parte iti spun ca nici o antena multi feed nu se compara cu toroidala. Am incercat combinatia cu triax 4-5 lnb uri, dar semnalul e mult prea slab in combinatie cu toroidala.

Acum alege si tu,...
    Cablu am folosit si 70m, luat din piata, dar am avut grija sa fie cupru curat, nu aluminiu vopsit, si nu am avut pierdere nici macar 0.5 db.
    Ca diseq folosesc globo 10/1 cu carcasa de protectie etans.

alte intrebari?
    Vu+Zero4K, Offset Motor 1m

Standard RSP member zottya's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Salut.As vrea sa va intreb ca comutatorul diseq se pune pe langa antena ?
    Se poate cumpara cu o cutie etans sau se fabrica manual acasa, pentru ca eu am vreo 40 de metri de la antena pana la casa.
    Apropo locuiesc in Miercurea Ciuc.E recomandabil sa pun afara?

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Vorbeste cu zmeura, e din zona si te poate ajuta.
    Comutatorul diseqc se pune langa antena. Sunt destule care au si cutie.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am comutatorul asta http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12 de 2 ani afara si a functionat fara nici cea mai mica problema.Odata i-am facut eu scurt pe o iesire,dar l-am reparat.Nu stiu alte modele sau cele cu mai multe intrari deoarece au tot circulat zvonuri ca fac probleme la frig.Asta de mai sus sigur nu a facut si functioneaza si la -30 de grade.
    :

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Sal @rama

Eu am un T90 dar in Austria iar la 28,2° nu am probleme exista un calculator pentru asa ceva uite aici am inteles ca locuiesti in Bucuresti ?
    http://www.satlex.de/de/wavefrontier...ountry_code=ro
    Poate te ajuta mai departe

mfg

RSP Enigma Team & GM michael86's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti

sigur nu prinzi hd de pe 28,2 in bucuresti cu toroidala ! ma poate contrazice oricine pers. care detine ?!? cum ti-am zis si in pm prinzi intre 1w si 39e , dar pe 28,2 nu intra toti transp. !

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by rama View Post
    in primul rind NIMENI nu a reuit sa imi spuna daca prind sky uk cu toroidala.
    De fapt cred ca ori nu stie nimeni ori cine stie se fereste sa spuna.
    Chiar nu mai inteleg.

Sa zicem ca banii nu conteaza , vad ca nimeni nu se ofera. Sau mai bine zis cine se ofera nu poate sa imi dea un raspuns. Mai omule ia LNB din asta, cablu idn asta ca sunt cele mai bune, si o sa mearga sau nu .

NU cred ca nu stie nimeni de pe aici.
    Asa dupa ureche da ar merge dar sa fiu al naibii de nu ma apuc sa o montez singur . Macar stiu o treaba. Ideea era ca acumam timp de orice numai de bajbaiala nu .

cu multiswitch nu are cum sa mearga la mai mult de 4 sateliti. iar eu am nevoie de mai multi.

O sa pun mana sa imi iau busola, aculet din ala pt sateliti, 2-3 lnb de 2-3 feluri inverto, invacom, bal bla si am sa ma apuc singur de treaba ca vad ca asa nu merge.

Si daca nu si nu , imi pun un 1,2 fixa si gata special pt 28.2
    :-)

PS uite recomnadati voi pe cineva cui ii dau 250 eur pt treaba asta :-)

vino maine la mine sa testezi una gata ansamblata(39 e----4 v ) , si daca iti satisface dorintele , pleci cu ea acasa. 0770100575

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Am vazut multe tentative de impresionare gen antenele toroidale cu 20 de lnb-uri , care fac din unii peste noapte experti in receptia satelitara.Si antena mobila are anumite pierderi la satelitii cu semnal slab ce sa vorbim apoi de toroidala cu care nu veti putea urmarii sau va merge in cel mai bun caz sacadat in bucale:
    Pt bucale deci poti lua adio de la:

36E

28,2E cel putin 5-6 tp

23,5E nu prea cred ca intra stabil

19,2E adiode la

12246 V........DELUXE MUSIC...DMAX DEUTSCHLAND...DR.DISH

12460 H........GUSTO...1-2-3 SAT...GIGA...DAS VIERTE

12480 V........TELE5...DSF

12663 H........TW1

(conform unor pasionati din sud!!) evidet nu astea sunt singurele tp cu probleme dar dupa cum stiti eu privesc receptia satelitara din prisma canalelor FTA DE CALITATE

5E spotul nordic

1w thor5 spotul1

Eu consider ca cei care se ocupa de sering si stau in capitala sau imprejurimi pt a avea suficient semnal pt receptia tp unde se gasesc DTH straine au nevoie de 2-3 antene offset fixede 150cm cu mai multe lnb-uri sau o antena prim focar mobila de cel putin 150cm A nu se trece cu vederea ca pe 36E e absolut necesara utilizarea unui lnb pt polarizari circulare dc se doreste receptia tuturor tp circulare de pe acest satelit. Nu va lasati impresionati deci de pozele cu toroidale care "lucreaza" bine si foarte bine in V si NV tarii sa u mai zic de europa vesticau si in S si S-E
    Banii investiti in antena nu sunt o prostie deoarece o antena schimbati la cca 10 ani dar un receptor la 2-3 ani

Sper sa nu fi "suparat" pe nimeni ; am schitat doar realitatea , nu ca si un comerciant ci ca unul care cunoaste cate ceva despre sateliti si tp!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Toroidala SKY UK in Bucuresti

Mltumesc pentru raspunsuri.#

Ins firsit am aflat ceea ce ma intresa si anume ca pt HD imi trebuie antena nrmala si nu merge cu toroidala.

Mark21 nuziceai tu ca merg HD urile pe alte forumuri cu centrul pe 28,2 ? poate ma insel.
    In fine vad ca pot avea SD fara probleme cu toroidala si HD cu antena fixa, este cam nasol pt ca nu pot sa pun 5 antena fixe cite una pt fiecare satelit si daca vreau sa ma uit la 2-3 tv uri in acelasi timp iar nu am facutnimic.

Nici nu stiu cum sa fac.

Sunt cam in impas.

mirceas merci pt ofrta am sa te sun sa vad cum fac sa am timp sa vin la tine sa vad cum merge treaba . Am numarul tau timp nu am avut . Desi dupa ce vad scris aici m-am lamurit este exact cum ma asteptam, adica prost.dar in fine .
    Ma gindesc cum sa fac.

Page 1 of 2 12 LastLast