Salutare la toata lumea ,
Incep prin a spune cain prezent detin o antena aluminiu 1.4 m mobila + DM800. Deci cam stiu ce vreau...
Dar .
Trebuie sa ma mut in alt bloc. La noua locatie am urmatoarea problema:
NU AM UNDE MONTA ANTENA PE BLOC. Pt ca nu exista notiunea acolo fiind un amaprament
Asadar singurul loc und epot monta antena este undeva in curtea blocului unde mai este montata o antena colectiva pe un bat.
Ce vreau eu sa fac :
Vreau sa montez un T90 pe batul respectiv si de acolo sa ma duc la 3-10-15 TV uri. Voi mai gasi vecini dornici. Unii poate au un DM si ei , nu multi 2-3 insi. Acum nu au decit Dolce , si bineinteles ca multi vor Digi . Eu insa vreau sa am tot mai ales 28.2 pt sky.
DIn cit am citit eu SKY UK HD nuintra decit daca pui 28.2 in focarul central si asa pierzi digi.
Drept pentru care va rog sa ma sfatuiti daca merge urmatoarea combinatie : un T90 cu 28.2 in centru si un offset mic 0.9 sau 1m linga T90 Pt digi/focus/Akta/Boom si ma gindeam adica un multifocus cu 3 LNB uri . Merg? Eu zic ca da
De la multifocusul mic mergem la fiecare abonat de DTH ca nu pot fi multi la 30 aparmanete daca sunt maxim 16 receptoare care sa nu vrea Dolcele colectiv , iar de la T90 + multifocusul mic sa plec catre mine si eventual 1-2 amatori adica un maxim 8 recepoare.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. merge combinatia de mai sus ?
2. exista un diseq cu 8x16, nu cred aici cred ca solutia este LNB cu 8 iesiri si dupa el bagat in 1x16 pt ca fizic nu vad cum ar functiona. iar quattro nu ma ajuta ca nu are decit 4 sateliti maxim?
3. Sa zic ca stau la et 8 si trebuie cobaorit din bloc mers prin subsol (canalele sunt trase trebuie decit bagat cablul deci asta e usor) pana la antena deci sa zic citeva zeci de metrii cam 40 mai ajunge ceva in casa ca sa vad HD urile ?
4. Unde gasesc un instalator sa faca el treaba asta indiferent de cit costa si mai ales sa fie si instalator de Digi ca sigur o sa vrea lumea Digi in loc de dolce (Fotbal cehstii fiecare cu treaba lui). VA ROG RECOMANDATI PE CINEVA. Nu conteaza cit costa stiu ca este deranj mare dar asta este prefer o instalare profi cu sculele de rigoare decit sa bajbai 2 saptamini.

Reply With Quote