Intr-o interventie telefonica la OTV, copilul lovit cu pumnul de Basescu, Bogdan I., a declarat că a mers la acel miting electoral impreună cu mama sa pentru a vedea concertul ce urma să aibă loc la finalul acestuia.
Bogdan spune ca a fost prezent pe scenă, in preajma lui Traian Băsescu, aproximativ o oră. In momentul in care a incercat să-i adreseze cateva cuvinte acestuia, ceva legat de Ion Iliescu şi Adrian Năstase, din cauza emoţiilor, s-a pierdut şi, din cate işi aminteste, a spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni. Traian Băsescu a comentat momentul invocand faptul că, in general, "copii spun lucruri traznite, nu-i luaţi in seamă", dar vizibil iritat l-a luat de braţ şi l-a coborat de pe scenă.
Regretand gafa comisă, Bogdan a rămas langă scenă, dorind să ceară scuze lui Traian Băsescu şi, sperand să obţină un autograf, pe palmă, din partea acestuia.
Bogdan spune că a sesizat că Traian Băsescu, obosit de campania electorală, era concentrat in discuţia pe care o avea cu doamna care-i solicita ajutorul, că prezenţa sa il inoportuna şi că palma pe care a primit-o a venit oarecum firesc, ca o incercare de-a scăpa de el, intr-un fel sau altul . "A fost o lovitură ca şi cum ar fi vrut să-mi spună "Băi pleaca, marş!". Pe moment m-am simţit mandru, onorat, eram un copil, eram fericit, fusesem băgat in seamă de un om important din stat. Nu mi-a zis nimic, dar zambea. Am zambit la randul meu. Fizic nu m-a durut, m-a dat doar doi-trei paşi inapoi. Pe moment am fost bucuros, am zambit, după aceea, m-a durut sufletul, m-am gandit că aşa ceva nu se poate intampla in Romania", spune Bogdan. Evenimentul l-a bulversat, fiind speriat de numărul de apeluri telefonice pe care le-a primit. El a mai spus că familia sa se simte in pericol, mama sa primind ameninţări telefonice din partea unei persoane care s-a recomandat ziaristă. El a precizat că familia sa nu doreşte să obţină niciun fel de beneficiu material.