in 95% din cazuri sunt condensatoarele de pe iesirea de 3,3V.....vezi care sunt umflate schimba-le si merge
bafta
Buna, la toata lumea!
Astazi mi s-a defectat kaonul ksf100!
Manifestare defect: afisajul nu mai lumineaza, daca euroscartul este conectat la tv, tv nu primeste comenzi.
Pentru inceput, am nevoie de schema sursei, pe care o suspectez ca defecta. Nu am alta de proba.
As ruga pe cei ce cunosc sursa, sa-mi spuna care sunt tensiunile furnizate, si daca se poate ce sarcina echiv. sa montez si unde.
multumesc.
in 95% din cazuri sunt condensatoarele de pe iesirea de 3,3V.....vezi care sunt umflate schimba-le si merge
bafta
Manusu, multumesc pentru sfat!
nu am nici o schema,dar notatiile pe care le-am gasit langa conector sunt 2,5 G 5 5 G 12 18 G 24 32. La prima vedere nici un condensator nu este umflat, nu i-am masurat, o sa o fac maine
vezi si dedesuptul lor,daca au piciorusele mai lungi pe acolo rasufla...
Ce ai scris mai sus ( dar notatiile pe care le-am gasit langa conector sunt 2,5 G 5 5 G 12 18 G 24 32. ) sant tensiunile ce le debiteaza sursa ,2,5 volti, 3 volti, 5 volti ,masa 12 volti, 18 volti ,masa,24 volti si 32 volti ,se pare ca nu prea esti in domeniul electronicii ,eu spunsa duci receptorul la un electronist sa iti inlocuiasca condesatorii electrolitici ,daca restul componentelor sant ok.
salut am vazut Thread-ul asta despre kaon ksf 100 deschis si asi avea si eu nevoie de o shema de kaon ksf 100 ca am doua care imi dau lipsa semnal si vreau sa vad daca mai pot face ceva cu ele. am incercat sa schimb softul dar nu are nici un efect. va multumesc
Multumesc, pentru sfaturi, adi sony!
este adevarat, de aprox. 8 ani nu prea mai am tangenta cu electronica, multumindu-ma sa-mi remediez defectiunile la aparatura din casa.
notatiile pe care le-am gasit langa conector, am priceput si eu ca sunt tensiunile furnizate de sursa, insa manusu a spus ceva de tensiunea de 3,3 volti, banuiesc tensiune de alimentare a procesorului, pe care eu nu am gasit-o. probabil alt tip de sursa. Nu doream decat sa aflu, de la cei cu experienta in depanare surse in comutatie, valoarea sarcinii si locul unde sa o montez, pentru o remediere "casnica", nu de atelier.
si inca ceva! pentru un condensaror de de 220 microF/10 V trebuie sa fac 75 km! aceasta este marea problema!
Scuza-ma, poate am fost un pic rautacios!
zake,
deci un condensator....vad ca ai zis de 10V....eu am zis pe ramura de 3,3v asa generic...poate fi pe cea de 5....ideea era ca ti-am zis zona....si de ce ma rog faci atatia km? scoate din ceva vechi.....si pune-l de preferat de 16V...bafta