Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 12 of 12

Thread: HBO decodor - help

Member Beginner shaq32atak's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default HBO decodor - help

am mare nevoie de o poza ci decodor HBO fie si unul dintre modelele vechi cel cu cercul decupat pe cablaj.am valentele pieselor dar am uitat ordinea de lipire.so o poza cu un decodor desfacut sa pot vedea ce si cum...

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: HBO decodor - help

inca se mai fac ?

parca fiecare zona a tarii are decodorul lui.

cel din Sibiu nu merge cu ala din Valcea sau Bucuresti.

Poate exista ceva universal....

Ce mai amintiri cu asta. Primul meu decodor am dat 300.000lei si stateam toata ziua cu surubelnita in el

Apoi am incercat sa fac unu (copie dupa cel original) (eram si eu copil) in exterior arata cu cel original, dar in interior piese total diferite.

Am un prieten de-al meu care are ala original dar nu am reusit niciodata sa-l gasesc. Il are ascuns pe undeva prin pod. Tare curios as fi fost sa vad cum arata.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)
    Last edited by dragsat; 09-09-07 at 03:11.

Mentioned
    0 Post(s)

[QUOTE=dragsat;13334]inca se mai fac ?

Poate exista ceva universal...
    vreu sa-l folosesc in afara tarii.inca nu am trimerul care trebuie sa pot face probe.mersi ptr info au fost de ajutor..

Standard RSP member outcast's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

[quote=shaq32atak;13454]
    Quote Originally Posted by dragsat View Post
    inca se mai fac ?

Poate exista ceva universal...
    vreu sa-l folosesc in afara tarii.inca nu am trimerul care trebuie sa pot face probe.mersi ptr info au fost de ajutor..
    in afara tarii?...pai trebuie sa fie in RF...nu de pe satelit..si daca e in RF cine stie cum l-a codat compania de cablu....??

Mentioned
    0 Post(s)

[QUOTE=outcast;13480]
    Quote Originally Posted by shaq32atak View Post
    in afara tarii?...pai trebuie sa fie in RF...nu de pe satelit..si daca e in RF cine stie cum l-a codat compania de cablu....??
    procedura e aceiasi
    Principiu: "codarea" este concretizata prin adaugarea unui bruiaj regulat pe o frecventa imediat superioara postului. Acesta impiedica functionarea normala a etajelor din televizor (in special detectia sincronizarii si RAA, in consecinta si baleiajul si eventual sunetul sint afectate).
    Decodarea consta in esenta in atenuarea/eliminarea bruiajului si se realizeaza prin adaugarea unui filtru rejector pe frecventa acestuia.
    am sa incerc toate cele 3 variante de decodoare cu valori diferite depinde de banda.chestia e ca aici nu am nevoie doar ptr 1 canal ci ptr. vreo 30.si mai mult ca sigur fiecare canal e codificat in parte,ca nu sunt toate in aceiasi banda.cind am piesele necesare ma apuc de teste.pana acum am incercat doar cu un 2k2 si se vede o schimbare apar culori si imaginea se stabilizeaza. bafta la toti...

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

pai unde vrei sa aplici decodorul(in ce tara)? si ce alte canale sunt codate?

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

pai nu cred eu ca ai sa reusesti sa deschizi canalele hbo care sant transmise prin satelit cu un decodor care se folesea cu ani in urma.Omul a evoluat foarte mult.Iar in Malta nu cred ca au postul te HBO Malta.

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

pe cablu coacxial mai merge dar daca esti pe asa zisa fibra optica nici gand

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by Turku View Post
    pai nu cred eu ca ai sa reusesti sa deschizi canalele hbo care sant transmise prin satelit cu un decodor care se folesea cu ani in urma.Omul a evoluat foarte mult.Iar in Malta nu cred ca au postul te HBO Malta.
    asa e Malta nu are HBO.dar este dar procedura de bruiaj este lafel ca cea practicata in RO.hehe.. nu esti la curent firmele de cablu inca mai distribuie decodoare hbo abonatilor (poate sunt putin modificate) Malta a fost mult timp sub dictatura cum erea la noi candva nu ciocolata,nu video,nu tv color...noi suntem mult mai avansati in materie de tv si cablu astia au vreo 6 canale tv de cacao,stirile dureaza 5 min cu tot cu reclame sunt o serie de canale din uk care le transmit aici pe cablu ptr asta vreau sa probez...si e coaxial...bafta all

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

daca e coaxial dai bataie,imi pare rau ca nu le mai am ca le-am pastrat dar ma tot impiedicam de ele asa ca le-am aruncat poate mai are cineva.daca vrei iti fac un desen ca sa vezi cum era dar valorile nu le mai stiu

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by shaq32atak View Post
    asa e Malta nu are HBO.dar este dar procedura de bruiaj este lafel ca cea practicata in RO.hehe.. nu esti la curent firmele de cablu inca mai distribuie decodoare hbo abonatilor (poate sunt putin modificate) Malta a fost mult timp sub dictatura cum erea la noi candva nu ciocolata,nu video,nu tv color...noi suntem mult mai avansati in materie de tv si cablu astia au vreo 6 canale tv de cacao,stirile dureaza 5 min cu tot cu reclame sunt o serie de canale din uk care le transmit aici pe cablu ptr asta vreau sa probez...si e coaxial...bafta all
    Un decodor functioneaza DOAR pe in singur canal daca ai mai multe canale trebuie sa confectionezi mai multe si sa le tot schimbi intre ele.
    Nu se poate rejecta cu randament bun decat o singura frecventa.
    Spune -mi si mie, ce frecvente (freq.centrala si latimea canal) eventual norma de transmisie.