Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20

Thread: Intrebare antena mesh de 3m

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by Atlas
    Totusi un Patriot e prea scump la noi, poate ca in US valoreaza cat este mesh-ul la noi dar aici transportul te omoara. Pentru mine este optimul intre pret si performanta.
    Astra 2D nu tin neaparat sa-l receptionez, ce intra, intra ce nu nu. Oricum randamentul la mesh in Ku (in special in partea superioara a benzii) este cam 0.8 din randamentul unei antene pline cu acelasi diamentru (din cauza gaurilor), deci s-ar comporta ca una de 2.4m.
    Poate ca in Austria e necesar 3m dar ce receptionam noi sant spoturile secundare de la satelit, deci se poate ca la noi sa mearga mai bine decat in Austria, depinde unde este centrat spotul secundar.
    De asemenea mai vreau sa receptionez si banda C. Din cauza asta am ales un feed dual C/Ku (Astrotel) cu placuta depolarizatoare pt. circular si doua LNB-uri cu intrare dreptunghiulara de mare stabilitate +-100KHz, unul pentru Ku (Invacom) iar altul pentru C (Norsat).
    Dar cred ca abia in vara o sa reusesc sa instalez toata hardughia.

O sa va tin la curent cand o sa fie totul montat si o sa incep testele.

Cu stima,
    Atlas
    Succes si sa ne ti la curent ce ai reusit sa prinzi,mai avem sceptici care cu hartile in mina spun NU se poate rspicat,dar noi stam cu antenele in mina si spunem ca se poate :wink: chiar daca hartile arata altceva :wink:

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by nirolf View Post
    astra 2d cu o antena mesh de 3m,mor de curiozitate.astept rezultatele.
    daca inca nu ai cumparat,nu intentionez sa te influentez,vreau doar sa te informez:astra 2d nu se poate receptiona total cu o antena irte de 3m la viena.
    se pare ca singura in stare de acest lucru este doar una patriot de 3m.
    Tot am stat si am studiat ce poate si ce nu poate un mesh si am ajuns la concluzia ca totusi nu are randament bun in Ku, plus ca introduce zgomot de faza la modulatiile PSK din cauza gaurilor. In plus rezistenta mecanica e destul de mica, plasa se deterioreaza usor in timp mai ales din cauza ghetii.
    Atunci m-am gandit la o antena normala (dar e mai scumpa ), si doar trei merita (performante, pret, cost transport): Patriot 3m, Prodelin 3m si Prodelin 3.4m. Dar cred ca o merg cu Prodelin 3.4m, pentru ca din cauza corotorului o sa am atenuare suplimentara in Ku, are montura polara mai bine gandita, are o geometrie mai buna (randament mai bun la acelasi diametru).

Cam atat deocamdata

Cu stima,
    Atlas
    Last edited by Atlas; 14-04-07 at 20:33.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink y

Quote Originally Posted by Atlas View Post
    Tot am stat si am studiat ce poate si ce nu poate un mesh si am ajuns la concluzia ca totusi nu are randament bun in Ku, plus ca introduce zgomot de faza la modulatiile PSK din cauza gaurilor. In plus rezistenta mecanica e destul de mica, plasa se deterioreaza usor in timp mai ales din cauza ghetii.
    Atunci m-am gandit la o antena normala (dar e mai scumpa ), si doar trei merita (performante, pret, cost transport): Patriot 3m, Prodelin 3m si Prodelin 3.4m. Dar cred ca o merg cu Prodelin 3.4m, pentru ca din cauza corotorului o sa am atenuare suplimentara in Ku, are montura polara mai bine gandita, are o geometrie mai buna (randament mai bun la acelasi diametru).

Cam atat deocamdata

Cu stima,
    Atlas
    WAW! dar vrei performanta la cea mai inalta calitate,e ceva,sa ne spui si noua ce reusesti sa prinzi cu ea dupa ce o cumperi si o instalezi

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cool

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    WAW! dar vrei performanta la cea mai inalta calitate,e ceva,sa ne spui si noua ce reusesti sa prinzi cu ea dupa ce o cumperi si o instalezi
    Cea mai inalta calitate nu as zice. Oricum efortul financiar e destul de mare.

De exp. hai sa luam corotorul, eu am cumparat un ADL care costa in jur de 200$, si are atenuare in KU, dar cel mai bun este un Seavey la care atenuarea este neglijabila, facut special la comanda in functie de raporul f/d si plaja de frecvente pe care vrei sa o receptionezi, din alama dar costa in jur de 800$.

Apoi hai sa trecem la LNB-uri, eu am cu oscilator DRO insa cele mai performante sant cu PLL dar si aici te sparge pretul, un Swedish Microwave de Ku costa cam 1200Euro !!!

Apoi sa luam antena, cele mai bune ca randament sant alea dintr-o singura bucata din aluminiu, de exp. DH sau True Focus. Avantajul la Prodelin de exp. este ca e facut din petale si sant mai usor de transportat => costuri mai mici in final. Numai ca si daca nu le asamblezi corect petalele o sa ai un randament prost.

... dar pentru noi muritorii de rand multe sant vise frumoase ...

Atlas

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink y

Quote Originally Posted by Atlas View Post
    Cea mai inalta calitate nu as zice. Oricum efortul financiar e destul de mare.

De exp. hai sa luam corotorul, eu am cumparat un ADL care costa in jur de 200$, si are atenuare in KU, dar cel mai bun este un Seavey la care atenuarea este neglijabila, facut special la comanda in functie de raporul f/d si plaja de frecvente pe care vrei sa o receptionezi, din alama dar costa in jur de 800$.

Apoi hai sa trecem la LNB-uri, eu am cu oscilator DRO insa cele mai performante sant cu PLL dar si aici te sparge pretul, un Swedish Microwave de Ku costa cam 1200Euro !!!

Apoi sa luam antena, cele mai bune ca randament sant alea dintr-o singura bucata din aluminiu, de exp. DH sau True Focus. Avantajul la Prodelin de exp. este ca e facut din petale si sant mai usor de transportat => costuri mai mici in final. Numai ca si daca nu le asamblezi corect petalele o sa ai un randament prost.

... dar pentru noi muritorii de rand multe sant vise frumoase ...

Atlas
    Da dar satisfactia este maxima cind te vezi cu ele acasa montate si....receptionind ce altii doar viseaza. intradevar efortul financiar e destul de mare dar pentru cei ce au bani investitia merita din plin

Page 2 of 2 FirstFirst 12