Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Streaming dreambox 800

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Streaming dreambox 800

am si eu o intrebare. cum pot accesa dreamboxul , sa vad programe, daca de ex sunt plecat din tara si ma conectez la net. se poate sa il accesez din alta locatie decat acasa la mine?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Pentru a accesa DM-ul pe net tb in primul rand sa il faci vizibil din afara. Asta presupune sa ii faci port forwarding la portul 80 (unde e interfata web) pentru ip-ul dreambox-ului.
    Apoi iti trebuie un cont pe un site care administreaza domenii dinamice (ex np-ip .com) pentru ca ip-ul se schimba mereu
    Eventual iti poti forwarda portul 80 de pe dream pe alt port extern 8090 de ex ca sa nu fie direct apelabil din browser.
    Binenteles ca ar fi bine sa iti pui si parola la interfata web in cazul in care intrii de afara pe DM.
    Astea toate sunt posibile. Singura problema este teava de net. Dreambox-ul face stream dar la niste rate pe care putini provideri o ofera. Adica netul tau trebuie sa aiba un upload de cel putin 4Mb pt programe SD si 16Mb pt HD. Local nu e problema pt ca in LAN ai 100Mb. Singura posibilitate e sa faci transcoding cu VLC de exemplu. Adica iei stream-ul de la DM si il "subtiezi" la 800kbit de ex, sau cat tine teava ta max. M-am ocupat cu problema asta si am reusit sa fac restreaming la rate accesibile pentru upload, dar VLC a rulat pe un calc separat.
    Succes!