Oameni buni ... nu vreau sa provoc certuri intre voi din cauza monitorului / receiverului meu.
Apreciez faptul ca incercati sa ma ajutati. Dar ca sa intelegeti f bine situatia, monitorul este performant si merge f f f bine. Numai ca baiul lui e ca nu are decat intrare DVI si VGA. Asa l-am luat la timpul respectiv (fara HDMI) si acum recunosc ca am gresit.
Pe de cealalta parte receiverul a fost conectat la un TV(tot SAMSUNG)care are HDMI si merge PERFECT!!!
Insa vreau sa-l instalez pe nenorocitul asta de monitor.
Rezolutia este by default pe 1080i. Am incercat toate combinatiile....si credeti-ma...am vazut multe la viata mea si am testat multe, insa asta ma depaseste...sa nu fie monitorul compatibil cu un furnizor video ..mai ales daca poti umbla si la setarile lui.

In al doilea rand de idei, Optibox Panthera, din ce am testat pana acum este net inferior unui DM 500 pe care am avut ocazia sa-l intorc si pe fata si pe dos, insa nu e o cauza pierduta pentru ca se apropie cu pasi repezi de dream si cred ca o sa ma descurc si cu asta.
Am luat deasemenea(ultimul gest de disperare) si cablu SCART - VGA...nu merge. Nu o sa vand pe niciunul numai ca (stiti voi cum sta treaba...) ...intrebarea vine "DE CE DRACU NU MERGE ?? "" )
...si apropo...sunt o_leaca fan SAMSUNG..cunoscatorii stiu de ce...

Oricum multumesc...sunteti de ajutor pentru ca da-ti o groaza de raspunsuri practice si bune. Insa..daca gasiti o solutie ...va rog sa ma anuntzatzi...

Cu stima DANIKUS..