Results 1 to 15 of 38

Thread: HDTV on PC - Playere, Codecuri, etc - Sfaturi si Discutii

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Re: HDTV on PC - Playere, Codecuri, etc - Sfaturi

ai si nu ai dreptate :

- ai dretate in privinta decodarii soft a materialului hd prin codecuri si

- nu ai dreptate , fiindca atunci ar fii trebuit sa putem vedea materiale video hd si cu o pl. grafica dx6 sau dx7 , cea ce nu prea se poate practic

de ce tot se bate "apa in piua" prin reclame cu "redarea hd" pt. noile generatii de pl. video de astazi si de ce nu sa facut si o asemenea reclama si la modelele mai vechi (chiar si cu una dx8 iti trebuie un proc puternic , basca ca "incarcarea" procului este mai mare) fata de tandemul pl. video cu decod. hw hd dx10 + proc

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Da, e foarte corect ce zici, aceeasi idee am sustinut-o si eu doar ca nu am luat in calcul placile mai vechi. Sincer sa fiu nici nu m-am gandit la ele din moment ce discutam de semnal HD. Ar fi chiar culmea...

Incercam sa fac diferenta clara dintre semnalul redat cu o placa cu suport HD si una fara. Diferenta e majora. Folosind acelasi suport software pt ambele (os, decoder/codecuri, player, etc) se poate vedea foarte clar aceasta diferenta.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mario08 View Post
    ai si nu ai dreptate :

- ai dretate in privinta decodarii soft a materialului hd prin codecuri si

- nu ai dreptate , fiindca atunci ar fii trebuit sa putem vedea materiale video hd si cu o pl. grafica dx6 sau dx7 , cea ce nu prea se poate practic

de ce tot se bate "apa in piua" prin reclame cu "redarea hd" pt. noile generatii de pl. video de astazi si de ce nu sa facut si o asemenea reclama si la modelele mai vechi (chiar si cu una dx8 iti trebuie un proc puternic , basca ca "incarcarea" procului este mai mare) fata de tandemul pl. video cu decod. hw hd dx10 + proc
    Ideea e alta , nu iti merge pe o placa veche fiindca nu are accelerare H264 ,aceasta accelerare e hard, dar datorita codecurilor folosite pentru a accesa aceasta facilitate i se spune software. Normal ca daca placa video nu are aceasta facilitate , toata sarcina ii vine in carca procesorului.Cum am spus de 1000 de ori decodare hardware HD nu exista sau daca este o placa vreau sa o vad si eu... , daca ar exista atunci nu ar folosi deloc procesor, decat pentru transferul de date , este accelerare. aici nu tine de dx tine de partea hardware a procesorului grafic.
    Last edited by resofty; 28-01-09 at 19:31.

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

o chestie care imi place foarte tare, Asus adds HD hardware decode on ...pai frate iau laptopul respectiv si imi omoara procesorul....aia e decodare hardware? ca vad un film la limita? da pentru producatori,fiindca fraieru cumpara.
    uite o data pt totdeauna:
    that's just hardware-accelerated decoding

legat de internet HD mai greu, si eu abia ma uit la niste trailere ca nu merge online, trebuie sa isi faca un buffer enorm....fiindca netul nu e constant .
    Last edited by resofty; 28-01-09 at 19:47.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

personal eu ii sfatuiesc pe cei care vor sa receptioneze/urmareasca prg./material video hd sa se orienteze spre "desktop"
    laptop-ul este mai mult pt. "mobilitate" si inca nu a ajuns sa "tina piept" unui desktop in materie de redari hd (hardware discutand) , aici ma refer la majoritatea modelele de laptop-uri care nu depasesc 4000roni , fiindca altfel........ajungi sa-ti cumperi vreo 3 desktop-uri