Deschid acest topic chiar daca mai e unul cu subiect de discutie asemanator, pentru ca sunt totusi cauze si efecte diferte de cele discutate acolo.
De cateva luni, hostul meu de la dyndns nu se mai actualizeaza cu IP-ul corect, adica de exemplu daca acum am 92.84.xxx.xxx si restartez modemul (speedtouch 546v6), face update cu ip corect iar daca pica netul, urmatorul update de pe host e cu totul altul decat noul ip.In tot acest timp am facut actualizare la host manual, asta seara cand veneam acasa, ca sa nu-mi pierd peers, restartui la box, restarturi la net, mi-a mincat zilele nu alta...
Am schimbat softul la router, am pus sursa de alimentare in comutatie cu toate ca nu am probleme cu tensiunea de retea, am dat disable detect lop, am facut cam tot ce se putea face,problema persista.
Intr-un sfarsit m-am hotarat sa iau IP static de la provider, zic sa nu mai am de furca cu peersii, si ce sa vezi, stupoare, problema e aceeasi.Daca pica netul, in loc de 89.122.xxx.xxx IP meu static, pe hostul dyndns apare unul din clasa 92.xxx.xxx.xxx, acesta schimband-se de cca 2 ori pe zi.A trebuit sa pastrez contul dyndns pt ca am peeri pe care nu-i mai pot contacta sa le comunic noua mea linie cu IP in loc de host.dyndns.tv
Am observat ca daca ma duc cu box-ul in alta locatie si fac conectarea de acolo problema ramane, e adevarat ca e acelasi provider de net.
Deci, cine stie sa spuna ce se intampla, sau poate mai e cineva care a avut aceeasi situatie neplacuta, si daca a gasit rezolvare la problema.
Multumesc tuturor.