pe scart nu se vede asa de bine ca pe RCA-uri
verificat pe mai multe aparate probabil de aia nici nu l-au mai pus
mufa pt loop era insa utila dar probabil asa e mult mai ieftin
Dislikes: 0
pe scart nu se vede asa de bine ca pe RCA-uri
verificat pe mai multe aparate probabil de aia nici nu l-au mai pus
mufa pt loop era insa utila dar probabil asa e mult mai ieftin
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Horatyu tin sa te contrazic si eu legat de afirmatia ta : "pe scart nu se vede asa de bine ca pe RCA-uri , verificat pe mai multe aparate probabil de aia nici nu l-au mai pus"
Numai prin simplu fapt ca pe rca ai numai semnal video complex , care OBLIGAT trece prin DECODORUL DE CULOARE al tv-ului
Pe cand la SCART ai posibilitatea ca pe langa iesirea de video complex sa folosesti si IESIREA RGB , eliminand astfel prelucrarea/pierderea de semnal din decodorul de culoare si "atacand" direct FINALUL VIDEO , adica poti aveea rezolutia maxima a standardului PAL 720 x 576 FARA NICI O PIERDERE ( bine , acum si in functie de rezolutiile prg. tv in speta )
Deci cei care aveti aceasta posibilitate , comutati la setarile video ale receiverului pe IESIRE RGB si faceti o comparatie intre IESIREA CVBS SI IESIREA RGB , de fapt se poate vedea numai cand comutii intre aceste 2 tipuri ca se schimba calitatea imaginii
Depinde mult si de TV.Sunt multe gunoaie care nici macar nu comuta pe RGB chiar daca indica acest lucru.
:
Acele tipuri de tv-uri de care spui tu , au lipsa tensiunea de 1-3v pe pin 16/scart sau circuitele de intrare RGB lipsa , trebuie verificata schema sau cablajul tv-ului respectiv
Este obligatoriu ca si sursa de semnal RGB sa dea aceea tensiune de comutare AV-RGB , exact acelas lucru ca si in cazul lipsei tensiunii de 10-12v pt. comutarea automata a tv-ului in modul av
Daca sursa de semnal nu da aceste tensiuni o poti face tu manual :
- in cazul treceri din tv-av prin butonul aferent comenzi
- in cazul av-rgb printr-un comutator care trimite aceasta tensiune catre procesor prin pinul 16/scart
Mario si eu stiam ca scartul e cel mai bun dar nu stiu cum s-a facut ca pe un LCD Samsung de 80 diagonala sau mai mare pe scart se vedea rau
nici imaginea parca nu era clara si am schimbat vreo 4 scarturi , dar probabil cum zice si Snow s-ar putea sa fie calitatea acelor cabluri scart slaba
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Pai Horatyu e si pacat sa vezi prg. digitale pe iesire analogica
Stii cum ai facut tu acum de ai ajuns la aceasta concluzie , cum se facea inainte comparatie intre tv-urile color de 37cm si cele de 70-72cm , normal ca nu se va vedea la fel de bine pe cel cu diagonala mare fata de cel cu diagonala mica
Eu zic sa incerci si intrarea de rgb a tv-lcd-ului , cu toate ca nu se compara analog-ul cu digital si pe undeva este si pacat sa vezi analog , cand tv-lcd-ul are mai mult ca sigur hdmi sau dvi
Tot atat de adevarat este ca si cablurile sant de vina uneori , fiindca exista o multitudine de fabricanti no-name si pt. comertul nostru ei sant "mina de aur" ( au preturi mici de achizitie mai ales la un numar mai mare de bucati si comerciantul are posibilitatea de a-si adauga adaosul comercial cat doreste )