Fara sa faci din asta o pasiune nu-ti va ieshi nimic din ceea ce-ti propui. Tot ce-ti propui e realizabil, dar trebuieshte sa ai pasiune shi rabdare...
Dislikes: 0
Pentru inceput trebuie sa zic ca sunt in pom cu subiectul asta.
Ma gandeam sa inlocuiesc tv prin cablu cu una prin satelit ca sa scap o data de firma de cablu dar si sa vad mai multe programe (+cele codate).
O cunostinta mi-a recomandat sa iau un reciver ecosmart "deoarece e ieftin si decodeaza tot".
Nu vreau sa fac din asta o pasiune ci doar sa aleg o solutie eficenta si ieftina, vreau urmatoarele:
- 3-4 televizoare
- sa am posibilitatea sa decodez programele codate
- in legatura cu ce sateliti sau cum sa ii prind nu stiu nimic as avea nevoie de cateva explicatii
- sa pot comuta rapid intre programe (<1sec) ar fi frumos dar nu e neaparat
- sa am mai multe liste de programe
- aparate care sa consume foarte putin (<<30W)
Intrebarea mea e ce pot face in acest sens?
1 - sa imi iau o antena satelit cu un lnb cu 3-4 iesiri si 3-4 recivere
2 - IPTV
Cateva intrebari despre IPTV:
- am nevoie doar de un receiver si o conexiune la net?
- pot vedea toate (sau aproape toate) programele care se vad cu antena satelit?
- daca am un Network media player thank (gen popcornhour) pot instala pe acesta un soft care sa imi permita iptv, sau exista asa ceva cu iptv?
Fara sa faci din asta o pasiune nu-ti va ieshi nimic din ceea ce-ti propui. Tot ce-ti propui e realizabil, dar trebuieshte sa ai pasiune shi rabdare...
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
totusi am nevoie sa stiu de unde sa incep, sa stiu cat de dezvoltat e iptv, cata banda are nevoie chestia asta + intrebarile de mai sus despre IPTV
In momentul actual se merita sa iti mai pui o antena satelit sau mai bine faci investitia direct in iptv?
Mi-ar prinde bine macar niste linkuri de unde sa iau informatia asta, asa explicatii ca pentru prosti, nu ceva f complicat si mai mult la nivel de principiu.
Salut , in principiu despre iptv-ul de la noi :
- In proportie de 80% cam acelas lucru ca si la cablu tv , numai ca teoretic la o calitate mai buna si cu anumite impedimente :
- trebuie net de buna calitate cu banda mare si stabila , deci si un pret pe masura
- prg. tv in mare vor fii ca si la cablu , ce este mai bun fiind codat si platibil
- nu stiu daca poti face impartirea pt. cele 3-4 tv-uri de care dispui de la receptorul/decodorul iptv
- doar in cazul in care providerul iptv iti accepta interconectarea unui router , dar si in acest caz iti va trebui si 3-4 receptoare/decodoare iptv (receptor/decodor iptv = tv)
Deci in mare este cam acelas lucru ca si cum ai trece de la tv cablu analogic la tv cablu digital unde atat upc-ul cat si rcs-ul pot sa-ti ofere aceasta trecere , dar probabil la un pret mai mic decat iptv-ul
Intr-adevar varianta cu "echosmart" pt. tine ar fii mai profitabil , stiindu-se ca pt. aceste receivere exista emitatoare/receptoare wi-fi si sant si ieftine ca pret , nu stiu cat de vaste in domeniul decodarii de prg. pay sant neavand acest receiver
Totusi dupa mine , tot versiunea satelitara ar fii mai indicata pt. un raport pret/performanta si avand mai multe variante de instalare/configurare pt. cele 3-4 tv-uri de care dispui
Tot atat de bine poti incerca si cu receivere Opticum (multiroom) sau exista switch pt. conectarea a mai multor receivere Opticum
Mai documenteazate pe acest forum , de la cei care au deschis subiecte referitoare la configurari/instalatii de receptie satelitara
Acum depinde si de tine cam cat esti dispus sa investesti intr-o configuratie multi-receiver si daca esti fan pt. prg. hd de pe satelit (avand in vedere pretul de 2-3 ori mai mare a unui astfel de receiver , dar si cu satisfactia de rigoare)
Multumesc foarte mult pentru explicatii.
As mai avea o intrebare, la IpTv nu poti sa iti "decodezi" programele platibile? sau chiar daca poti iti merge f putin timp dupa care iara trebe "deocadat", sau e mai greu de decodat?
Si daca exista servicii IpTv gratis?
In principiu ipTv cred ca nu este o solutie fiabila si e si f scumpa in momentul actual, deci cred ca voi renunta la idee asta.
ceea ce doresti tu este mai greu de realizat
plus ca fiecare receptor echosmart costa in jur de 2 mil vechi si nu stiu cat mai merge jucaria pt decodat
poate chiar maine sa nu mai existe key pt ca se trece la alt sistem de codare
de mers merge
LNB cu 4 iesiri pt fiecare sau chiar in serie prin loop de la unul la altul
pt prima varianta ar merge un dolce sau Akta oficial si imparti in 4 camere semnalul
adica sharing local care pe echosmart este ok
deci te costa cam 9-10 mil cu totul
Sfatul meu e sa alegi dolce ca au oferte bune in aceasta perioada
fa cum doresti
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Sa le luam pe rand
1 - alt sistem de decodat? k, atunci ce aparat sa iau ca sa nu am pb? (sau la ce sa ma uit la receiver?) as vrea varianta ieftina si varianta recomandata.
2 - Am vazut ca unele recivere au usb pe unde se decodeaza cu un stick, altele au si carduri, astea la ce sunt bune?, altele au si slot PCMCIA, la ce foloseste? ar fi suficient un link unde sa citesc despre astea, eventual diferente.
3 - "LNB cu 4 iesiri pt fiecare sau chiar in serie prin loop de la unul la altul" serie prin Loop se refera la recivere, unu sa fie legat la Lnb si celelalte sa fie inseriate?
4 - Dc sa imi iau un abonament platit daca tot imi decodez programele si unele sunt free?
P.S. Va rog sa imi scuzati intrebarile stupide![]()
4 ) nu se stie exact cat mai tine nagra 2 (sistemul care inca este spart si apar key pt a vedea ceva
se poate trece direct la nagra 3 si o sa ramai fara nimic
daca ai un receptor care stie sharing atunci mai vezi cate ceva prin sharing
cea mai buna oferta este de la dolce ---> pret mic , calitate si nr de canale plus ca poti folosi cardul in receptoare pe linux sau cum este echosmart cu sustinere soft
incearca sa te hotaresti
poti merge si pe risc sa iei echosmarturi si sa vezi prin key un pachet pe 1west si inca ceva pe sirius (kingstom parca) restul e cam noapte
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"