-
Re: Instalarea unei monturi H-H
buna revin dupa o zi de stat in soare pe acoperis
nu am reusit sa mntez antena pt ca nu vrea sa plece motoru din 0
prima data cand am montata cand schimbam canalu mooru se intorcea automat catre satelitul de pe acre era canalu.acum nimic , nu msi vrea a se miste.
daca mis din butoane motoru sil duc pe o pzitie oarecare cand dau sa se duca pe helsat de exemplu el se duce pe 0.
putei sa imi dati un sfat. acu m-am intors in camera si fac teste.
Faza naspa e ca la u moment dat cand scoteam cablurile pe acolo mi s- a ars lnb ul . cand legam lnb la motor acesta se bloca.
mi-am luat altu si am montat antena fixa inpoi. cred ca am sa mai instalez o alta antena care sa fie mobila.
Stiti de ce nu mai pleaca din 0 motoru?
-
Regula 12.
Da se pare ca sau sters unii sateliti si trebuie sa ii salvez, o sa fie mai mult de munca .
Sper ca a 3 oara sa reusesc sa instalezantena
Totusi nu stiu de ce s-au sters , fac eu ceva gresit?
Last edited by zmeura; 03-08-09 at 11:51.
-
Au scris ca sau sters programele sau pozitia, daca sau sters programele inseamna ca ai facut ceva la receptor tu ca nu se sterg ele asa de capul lor.
In legatura cu motorul incearca sal resetezi si dupa aceea sai programezi pozitiile din nou. Eu tias recomanda sa intrebuintezi functia usual (gotox la alte receptoare).
Apropo nu ai mentionat (sau poate nu am observat eu) ce fel de motor h-h ai si ce receptr ai, ca sa pot sa te ajut mai usor.
-
receptorul este dreambox 500s
motoru Golden interstar GI 50 120.
Faza ciudata a fost ca prima data cand am instalat motoru se ducea perfect pe toti satelitii
A doaua oara cand l-am instalat nu mai vroia sa se duca pe helassat hispat astra 19.2 si hotbird..cred ca e ceva ciudat.
ce fel de reset sa dau din hard sau soft.
mersi mult pt ajutor
-
Standard RSP member
am patit si eu aceasi problema,eu am dat factory reset (resetare din fabrica) si am memorat doar sateliti care am vrut sai vizionez.de aproape un an nu mai am problema cu motorul.
Last edited by laleauaneagra; 05-08-09 at 01:33.
Reason: REGULA 12
-
Si eu am patit cu h-h nu se oprea cadeodata exact la sirius si tot memoram manual.
Daca ar fi sa aleg h-h sau montura cu actuator as alege actuator foarte simplu si fara batai de cap.
-
@franta
OK, ai receptorul DM500S, de ce nu intrebuintezi optiunea USUAL din el, nu mai trebuie sa te chinui sa memorezi fiecare satelit, doar introduci coordonatele geografice (longitudinea si latitudinea ta) si mtorul merge automat pe orice satelit il alegi tu (asta face bine daca antena este bine montata)
La tine cred ca e plina memoria din motor, din cauza ca ai memorat de multe ori pozitiile. Modelul acestui motor h-h nul cunosc asa ca nu stiu cum se da resetare la el, eventual uitete in manualul lui ca trebuie sa scrie cum se face resetarea memoriei motorului (asta e la tine problema nu receptorul).
@scufundac
nu la el e problema din motor 99%
@cipry21
Nu stiu ce ai patit tu cu motorul h-h, nu vad cum sa se opreasca de fiecare data pe langa, mi se pare mie ca tu ai avut joc la motor, alta explicatie nu am.
in legatura cu motura polara trebuie sa te contrazic, un h-h e mai bun decat montura polara, are precizie mai mare, durata de viata mai mare, sa nu zic functia usual care o poti intrebuinta la un h-h care e foarte utila, daca nu misti un actuator cateva luni ramane gripat motorul, cu h-h poti prinde extremele iar cu actuator nu, eu de ani de zile nu am mai pus un motor pe diseqc1.2 doar pe usual imi usureaza mie munca dar si clientului.