Salut,

Mi-am cumparat si eu o montura H-H DM3800 pe care am montat-o impreuna cu o antena offset de la DigiTV (D apox. 85 cm).
Citind toate topicurile de pe aici in amanunt, mi-am construit mai intai un pilon (teava) de 2,5 m inaltime, perfect la boloboc. Apoi am instalat motorul pe antena, avand grija ca farfuria sa fie paralelela cu tija motorului (asa scrie in cartea motorului). La motor am pus latitudinea la 44,5. Am aliniat tot ansamblul asa cum am mentionat mai sus si cu motorul in pozitia 0 am montat antena pe suport si dupa un pic de chinuiala am gasit satelitul BADR 4/6 de la 26 grade E cu semnal maxim (cu motorul in pozitia 0). Am scanat tot (in jur de 60 statii) dupa care am incercat si alti sateliti.
Am reusit sa scanez si sa gasesc posturi (vreo 562) pe Astra 1F/H/KR/L/M (19.2 E), Sirius (4.8 E) si Amos (4W). In rest am incercat si alti sateliti la intamplare, dar nu imi gaseste nimic pe ei. N-am luat chiar toata lista dar pot aminti 13E, 7W, 30W, 1W, 0.8W, 23.5E, sateliti pe care nu am reusit sa gasesc nimic.
Am lucrat fara Goto X, am bagat eu coordonatele satelitului si apoi i-am dat "Drive to position n". In ceea ce priveste LNB-ul l-am folosit asa cum era reglat de cei de la DigiTV (pentru DigiTV), fara sa umblu deloc la el.
Antena nu are obstacole spre sud (stau la curte si am o gradina inspre sud) si locatia este nordul Bucurestiului.
Probabil ca ceva imi scapa.
Unde gresesc? Ce mi-a scapat? Ce pot sa mai incerc? Ma surprinde de exemplu ca 1W nu imi intra deloc.
Montajul asta l-am facut mai mult sa ma antrenez, pentru ca vreau sa imi iau un Triax 110cm Al, pentru ca Digi-ul trebuie sa-l las cum a fost.
Multumesc, Florin.