buna, sunt din jibou. mi-am cumparat o montura H-H si doresc sa o montez. va rog sa-mi ziceti care este cel mai sudic satelit de la care trebuie sa incep reglarea antenei.
multumesc.
Dislikes: 0
buna, sunt din jibou. mi-am cumparat o montura H-H si doresc sa o montez. va rog sa-mi ziceti care este cel mai sudic satelit de la care trebuie sa incep reglarea antenei.
multumesc.
Cu ajutorul acestui calculator vei afla care este pozitia ta sudica,nu trebuie decat sa introduci orasul tau,daca nu e in lista atunci alegi din lista cel mai apropiat oras;
http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
multumesc pt. raspunsuri. am introdus cel mai apropiat oras, care este Zalau si la "Poziţia orbitală şi satelitul:" este 23,5E Astra 3A/1E. oare chiar asta o fi?
au bun spot transporderele acestui satelit in aceasta regiune?. o sa incerc sa vad daca e ok.
Am gasit Astra 19 si apoi am reusit sa ajung si la Astra 23. Acest satelit este punctul 0 la motor? De aici incolo pot sa-mi reglez parabola pt. a receptiona sateliti?
da
aici trebuie sa reglezi antena pe semnalul cel mai bun
deci mai poti facemici corecturi la elevatie(inclinarea antenei , mai pe spate sau mai ridicata , miscarile sa fie de ordinul milimetrilor )
poti sa ii marchezi cu un marker pozitia de acum ca sa stii unde sa te intorci daca nu se imbunatateste semnalul
si dupa ce ai cel mai bun semnal
atunci ...merge antena mai departe , daca configurezi receptorul sa utilizeze USALS
daca nu folosesti diseq-ul la configurari si memorezi pozitiile satelitilor tu
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
multumesc pentru ajutor. am placa SS2 si antena o voi configura-o cu ajutorul patch-ului MiBi. sper sa mearga bine si sa ma descurc cu acel program. daca aveti sfaturi in privinta asta sunt bine venite.