O pui pe 0 de pe motor pe Arabsat 3a, Badr C,3,4 26/26,2 E...
Dislikes: 0
O pui pe 0 de pe motor pe Arabsat 3a, Badr C,3,4 26/26,2 E...
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
Configuratie : echo 791 . oala 1.1Fe , lnb Inverto quad
Intrebari de incepator
-Daca mai vreau un echo 771 pt un al doilea tv nu apar conflicte la comanda motorului (daca un tv doreste un program de pe un satelit , iar celalalt pe alt satelit ) ?
-Am vazut ca la reglajul antenei ( azimut , elevatie ) mai apare TILT (cred , sper sa nu gresesc)adica inclinarea lnb-ului in jurul axei sale longitudinale , care inclinare difera de la un satelit la altul . In cazul unei monturi H-H cum se rezolva asta ?![]()
multumesc lui starici pentru tutorialul sau, de fapt pentru mai multe tutoriale!am invatat mai multe din aceste instructiuni! si eu am montura h-h, si nu nimeresc chiar toti satelitii! dar mai incerc!
suteu
Chestii importante la un H-H.
1. Teava sa fie perfect sub boloboc.
2. Latitudinea de pe motor sa fie ceea reala geografic in locul unde te afli.
3. Antena sa fie corect pusa pe Motor.
4. Multi pun satelitul Astra pe 0 la motor si dupa aceea cauta ceilalti sateliti. GRESIT.
La tine probabil nu face bine curba.
Last edited by sorin8m; 19-04-08 at 18:12. Reason: Corectura
buna, sunt din jibou. mi-am cumparat o montura H-H si doresc sa o montez. va rog sa-mi ziceti care este cel mai sudic satelit de la care trebuie sa incep reglarea antenei.
multumesc.
Cu ajutorul acestui calculator vei afla care este pozitia ta sudica,nu trebuie decat sa introduci orasul tau,daca nu e in lista atunci alegi din lista cel mai apropiat oras;
http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80
multumesc pt. raspunsuri. am introdus cel mai apropiat oras, care este Zalau si la "Poziţia orbitală şi satelitul:" este 23,5E Astra 3A/1E. oare chiar asta o fi?
au bun spot transporderele acestui satelit in aceasta regiune?. o sa incerc sa vad daca e ok.