Trebuie sa setezi coordonatele in functie de zona ta geografica
Trebuie sa setezi coordonatele in functie de zona ta geografica
Salut,
Maine, a doua zi de craciun, vreau sa montez in regie proprie o antena cu motor.
Receiver: Amiko Combo 8820
Motor: DM-3800
Antena: 100 cm fe (95;85)
25.1450 E
Punct de reper - Alexandria (o comuna aflata la 14 km)
Nu am mai montat niciodata anena satelit, insa nu sunt atehnic.
Antena va fi montata pe un stalp unde se afla momentan o antena digi. Stalpul este perfect vertical.
Ieri am cumparat receptorul impreuna cu antena, lnb si motor.
Astazi l-am butonat putin, am receptionat terestru toate cele 15 canale terestre transmise in Bucuresti.
Totusi nu am gasit in meniu unde anume introduc coordonatele USALS. Il gasesc la Pozitioner, in meniul Instalare Satelit. Insa nicicum nu gasesc unde introduc coordonatele. Ceea ce gasisem eu mai devreme era sub denumirea Ghid Satelit care imi calculeaza Orientarea si Elevatia antenei pe baza coordonatelor pozitiei mele si a satelitului ales.
Vroiam sa mai intreb daca antena mai trebuie si ea inclinata pe langa inclinatia atribuita motorului. Adica daca motorul meu are inclinatia 30, ar trebui cat sa am inclinatia pe antena?
in cartea cu care a venit motoru ai o grila la sfarsit in care alegi pt elevati la care te situezi toate datele ca sa reglezi antena .
poti sa folosesti si saitu dishpointer sa verifici daca datele sant corecte. mie pt alexandria mi-au dat urmatoarele coordonateMotor Latitude:
Motor Latitude: 44.0°
Declination Angle: 6.7°
Dish Elevation: 23°
Azimuth (true): 180.0°
Azimuth (magn.): 175.2°
in rest citeste forumu si ai toate sfaturile necesare ca sa instalezi cu succes
Last edited by franta; 26-12-12 at 11:49.
klausz daca ne poti preciza cu ce tip de antena terestra receptionezi dvb-t din bucuresti si daca ai reusit sa reglezi antena mobila h-h
ce imagini? la ce postare te referi?
pentru ce iti trebuie? poate te putem ajuta si sa iti dam exact un link cu explicatii cu imagini.
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Evident se refera la imaginile din primul post al acestui topic.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...