Thanks Thanks:  4
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 9 of 21 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast
Results 121 to 135 of 304

Thread: Instalarea unei monturi H-H

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Instalarea unei monturi H-H

Pentru Bucuresti fixezi latitudinea la 44,5 la montura H_H,la antena modifici elevatia in functie de semnal pana prinzi semnal maxim pe un transporder slab.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

pai bun spaniolule si atunci inseamna ca numai este valabila chestia cu "satelitul cel mai sudic" ( pt. buc - badr 4/6 26 est ) , fiindca practic fixand latitudinea la 44,5 pe partea elevatiei imi reiese ca este la 45 si mai mult de 2-3 grade maxim in jos (42) sau sus (48) nu ma pot misca , deci "la revedere elevatie la 38,8"
    nu de alta , dar ma gasesc in postura iarasi de a nu putea receptiona sateliti incepand de la 4 est pana la 5 vest , situatia cum a fost prima oara
    a si in cazul fixarii latitudinii pe 44,5 cam pe ce satelit ar trebui sa-ma reorientez cu receptia pe un transpoder slab ( bratul monturii find fixat pe 0 ) fiindca badr 4/5 26 est cade din cauza elevatiei peste 38,8
    Last edited by mario08; 11-12-08 at 19:12.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by Tic View Post
    Regula 12
    Motorul e luat de la un magazin din oras. Nu ar fi fost problema sa-l schimb, insa nu am avut cu ce. Nu aveau alt tip de motor la vinzare.Reglajele din acele suruburi sint pentru inclinarea trompei de prindere, asa zice la manual. Or eu nu am nevoie de asta. Oricum o las asa pina la vara....ca pe frigul asta nu-mi arde de jucat cu antena. Poate a desfacut cineva un asemenea motor, sau s-a lovit de problema jocului axial chiar de nou, astept idei in continuare.
    Nu e vorba de acelea suruburi, sunt alte suruburi cu care rezolvi jocul motorului, o sa vad daca pot face rost de unul si sa fac niste poze sati arat cum.
    Eu ma intalnesc cu aceste motoare findca lucrez in domeniu, dar e o problema minora, lasa ca dupa ce vezi pozele o sati fie clar.

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mario08 View Post
    salut as dori sa-ma lamuriti si pe mine intr-o prb:

- trebuie sa sch. montura (dm2100 din cauze neelucidate numai imi ia nici o comanda) si numai stiu cu exactitate la cat era reglata inainte pe cele 2 laterale (elevatie si latitudine)

- datele zonei unde locuiesc in bucuresti dupa "google maps" sant:

- latitudine : 44.445117 nord si

- longitudine : 26.143513 est

acum din cate am citit pt. bucuresti cel mai sudic satelit este : badr 4/6 26 est si conform calcului de pe satlex : http://www.satlex.de/en/azel_calc-pa...w=80&diam_h=90 imi rezulta ca la elevatie trebuie fixata la : 38,9 , nedumerirea este la cat trebuie sa o fixez la latitudide fiindca am gasit 2 variante :

1 - sa o fixez la latitudinea zonei unde locuiesc , adica 44,44 sau

2 - din 90 de grade se scade latitudinea zonei si rezultatul indica latitudinea la care se fixeaza ( 90 - 44,44 = 45,56 ) adica 45,56

deci care din cele 2 variante este cea buna sau daca exista ceva mai precis pt. reglajul latitudinii ( varianta de calcul sau vreo metoda ) , presupanand ca elevatia respectiva este buna , multumesc anticipat pt. ajutor
    Nu, pe latitudine se pune latitudinea zonei in care esti, nu trebuie sa scazi nimca. Nu stiu de ce complicati lucrurile.
    Deci pui 44.4 sau 44.5, oricum virgula nu o poti determina la milimetru

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mario08 View Post
    pai bun spaniolule si atunci inseamna ca numai este valabila chestia cu "satelitul cel mai sudic" ( pt. buc - badr 4/6 26 est ) , fiindca practic fixand latitudinea la 44,5 pe partea elevatiei imi reiese ca este la 45 si mai mult de 2-3 grade maxim in jos (42) sau sus (48) nu ma pot misca , deci "la revedere elevatie la 38,8"
    nu de alta , dar ma gasesc in postura iarasi de a nu putea receptiona sateliti incepand de la 4 est pana la 5 vest , situatia cum a fost prima oara
    a si in cazul fixarii latitudinii pe 44,5 cam pe ce satelit ar trebui sa-ma reorientez cu receptia pe un transpoder slab ( bratul monturii find fixat pe 0 ) fiindca badr 4/5 26 est cade din cauza elevatiei peste 38,8
    Vrei sa o montezi corect? atunci; pui montura pe 44,5,stragi suruburile la maxim,aduci montura la punctul 0 montezi antena in asa fel incat bratul lnb-ului sa aibe aceiasi linie cu punctul 0 de pe montura,stragi suruburile de prindere la maxim ale antenei de bratul motorului, impingi lnb-ul spre antena la maxim si il centrezi la 0,nici spre stanga nici spre dreapta,perfect drept,pui tot ansamblul[H_H= antena] pe stalpul de sustinere,indrepti tot ansamblul spre S,incepi sa cauti semnal pe un transporder puternic de pe 26E,cand il receptionezi strangi suruburile la montura H-H,umbli usor la elevatia antenei cautand sa ai un semnal maxim pe un transporder slab,strangi suruburile la antena bine,memorezi satelitul,il scanezi apoi pleci usor din satelit in satelit ii memorezi pe rand,ii scanezi apoi,enjoy!!! vizionare placuta pe satelitii de la;30W-80E!

Mentioned
    0 Post(s)

O adaugare la ce a scris spaniolul. Daca Receptorul are functiea USUAL (GotoX) de ce nu intrebuintezi aceasta functie, nu trebuie sa te mai chinui sa cauti satelitul, motorul se va duce singur in pozitia care tebuie.
    Nu am mai memorat pe vreun receptor pozitiile de vreo 2 ani

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

<sorin8m> ti-as ramane recunoscator, daca ai face acele poze. Si cred ca nu numai eu 1
    Nu de alta, dar daca ma apuc eu de desfacut motorul, sigur la montare imi ies doua !!!!!!

Mentioned
    0 Post(s)

Hai ca luni cand ma duc la serviciu o sa caut unul sai fac poze si seara o sa le pun pe net (cu conditia sa nu uit )

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Vrei sa o montezi corect? atunci; pui montura pe 44,5,stragi suruburile la maxim,aduci montura la punctul 0 montezi antena in asa fel incat bratul lnb-ului sa aibe aceiasi linie cu punctul 0 de pe montura,stragi suruburile de prindere la maxim ale antenei de bratul motorului, impingi lnb-ul spre antena la maxim si il centrezi la 0,nici spre stanga nici spre dreapta,perfect drept,pui tot ansamblul[H_H= antena] pe stalpul de sustinere,indrepti tot ansamblul spre S,incepi sa cauti semnal pe un transporder puternic de pe 26E,cand il receptionezi strangi suruburile la montura H-H,umbli usor la elevatia antenei cautand sa ai un semnal maxim pe un transporder slab,strangi suruburile la antena bine,memorezi satelitul,il scanezi apoi pleci usor din satelit in satelit ii memorezi pe rand,ii scanezi apoi,enjoy!!! vizionare placuta pe satelitii de la;30W-80E!
    toate sunt ok spuse dar trebuie mentionat inca ceva in plus : faptul ca stalpul de sustinere trebuie sa fie perfect perpendicular ( 90 grade cu solul) altfel totul e in zadar pentru ca H-h nu mai e perpendicular pe sol la punctul zero
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Mentioned
    0 Post(s)

Adica sa fie perfect sub boloboc

Standard RSP member theghostbu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by staric View Post
    Instalarea unei monturi H-H (Metoda Desteapta)...
    http://sateliti.info/showpost.php?p=715&postcount=3
    cu multumiri ...esti meserias ..
    theghostbuster

ps: o mica problema elevatia = 90 - latitudinea ... la Bucuresti latitudinea 44.5 ... elevatia este 45.5 in rest e totul ok ...
    scze de deranj ...
    Last edited by staric; 23-01-09 at 08:57.

Super Moderator staric's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

"Greseala" e de aici (vezi unghiul η ) ... nu putem instala antena in centrul pamantului... mai apare si din cauza ca pamantul nu are o forma ideal sferica ... corect = in majoritatea cazurilor aceasta valoare e ignorata ... ...e prea mica ... posibil pentru antene mici ... dar antenele mari?

Standard RSP member theghostbu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ai dreptate dar eu iti spun din experienta ... la mine ... Bacau 46.5 elevatia am pus-o la 90-46.5 adica 43.5 ... dupa aia declinatia si toate celelalte ... diferenta de sud magnetic si geografic ... daca socotesc unghiul aratat de tine nu mai prind nimic adica 44.5 ... ce chestie ....desi asa e nu e asa ...

Stima ...
    Last edited by staric; 23-01-09 at 19:00. Reason: regula 12 - avertisment

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

cine ma poate ajuta cu inslatarea unui triax tds110 si un dm3800 in bucuresti(voluntari)? vreun instalator meserias? astept pm ..va multumesc!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by sorin8m View Post
    Hai ca luni cand ma duc la serviciu o sa caut unul sai fac poze si seara o sa le pun pe net (cu conditia sa nu uit )
    Cred ca ai uitat de tot. Ne mai pui si noua pozele alea cu reglajul jocului la motor?

Multumim de pe acum.

Page 9 of 21 FirstFirst ... 567891011121319 ... LastLast