Salut,
Vin si eu cu o idee, dupa ce ti-am vazut problema.O fac pentru ca dupa fiecare reglaj de la 0 al antenei pe HH am aceeasi problema ca si tine.
Conform teoriei ai facut bine pana la un punct (daca am inteles eu bine)
1.Verticalitatea e ok.
2.Satelitul 0 e ok
Problema cu Thor acuma.
Da-i goto 0 la montura din receiver.
Scoate USALS si memoreaza BADR26 (satelitul 0).
Muta antena pe Thor si alege un TP cu semnal bunicel
Slabeste putin suruburile la montura, si invarte-o usor spre vest,(tot ansamblul montura+antena). Can spun usor zic pasi foarte mici. Dupa fiecare miscare, din butonul Est al monturii compenseaza si urmareste daca semnalul creste. Din putin in putin vei avea un punct maxim, la care strangi montura definitiv.
Dai inapoi pe 0 si o sa constati ca nu mai ai semnal ok, dar daca ajustezi putin din butoane spre E o sa-si revina.Verifica toata curba fara USALS si daca ai semnal ok pe toti satelitii ai doua optiuni.
1.Fara usals, memorezi pe fiecare manual si nu mai ai bataie de cap
2.Te joci cu coordonatele din receptor si aici ma refer la Longitudine. Daca le cresti (din 0.100) rotorul merge mai mult spre Est.Daca scazi, se intampla opusul.
O sa ai o singura problema cu BADR26, ca nu va mai fi exact pe 0, dar daca memorezi pozitia (fara USALS) pe urma faci enable la USALS, o sa mearga pe pozitia salvata si nu pe cordonatele calculate(la mine asa face) Alta ciudatenie e ca si daca nu am nici un satelit memorat, USALS e disabled dar au fost cel putin odata salvate coordonatele merge bine pozitionarea. Asta pe Dream).
Personal, cred ca punctul 0 cel mai perfect ar fi 25.5 sau 25. Spun asta pentru ca odata ce reglez pe Thor si dau goto 0, 25 intra perfect. Ciudat este ca daca fac reglajul direct pe el pica partea Estica ca si semnal. M-am chinuit destul si asta e singura metoda cu care reusesc de fiecare data in 15 minute reglajul.
Odata ce ai semnal bun pe THOR si astra 28.2, o sa vezi ca intra si vestul bine.
Bafta si spor la reglaje.
Ps. Tocmai am observat.Daca vad eu bine in poza, montura ta este pe undeva la 44 grade.Ca sa fie pe 45 semnul trebuie sa fie cu partea dinspre surubul de pe suport in dreptul valorii respective.Eu am Dm3800 si asa trebuie.
Pentru reset, scoate cablul ce merge de la recpetor, tine apasate butoanele E-V simultan 10 secunde, pe urma fara sa le lasi, conecteaza cablul (grea operatiune). O sa vezi ca montura merge singura la 0.

Reply With Quote
). O sa vezi ca montura merge singura la 0.