Thanks Thanks:  4
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 16 of 21 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast
Results 226 to 240 of 304

Thread: Instalarea unei monturi H-H

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Instalarea unei monturi H-H

Quote Originally Posted by horatyu View Post
    pai iar ne duci cu presul
    eu am cerut poze pe 26 est tu ne dai ..1 w

buton de reset au toate ..dar la multe H-H-uri este defapt o gaura mica unde se baga un ac sau ceva ascutit
    trebuie sa existe aceasta gaura
    deci priveste bine H-h ..ca sa o gasesti
    Daca ai citit bine ce am scris de cand am inceput sa postez ai sa realizezi ca e vb de un Opticum DM-2800, care a trebuit sa-l desfac sa-i elimin jocul din partea mobila. Cat despre butonul de reset iti dai seama ca pana acum stiam de el daca montura a fost desfacuta de mine si nici in manualul ei nu specifica decat o procedura de reset prin apasarea celor doua butoane de est-vest simultan timp de 5 secunde, oricum varianta asta nu merge. Ce e sigur e ca nu are limite setate, nu e vb de altceva.
    Inca ceva ce trebuie sa stii si tu si restul din voi, nu sunt chiar pufan in ce priveste aspectul, am postat aici in ideea ca o sa gasesc niste raspunsuri exacte la problema care o intampin si destul de rapid. Faptul ca sunt mai nou pe aici asta nu inseamna ca am intrat ca am numai eu nevoie, ci pentru ca si eu la randul meu pot sa imi dau o parere vis-a-vis de problemele voastre, nu numai mecanice cat si privind partea electronica a lucrurilor. O sa revin si cu ce ati cerut voi si nu va duc cu presul, am prins vremea nasoala si nu am putut sa fac poze respectiv nu terminasem trebile. Mersi oricum, si tinem legatura.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut,

Vin si eu cu o idee, dupa ce ti-am vazut problema.O fac pentru ca dupa fiecare reglaj de la 0 al antenei pe HH am aceeasi problema ca si tine.
    Conform teoriei ai facut bine pana la un punct (daca am inteles eu bine)

1.Verticalitatea e ok.
    2.Satelitul 0 e ok

Problema cu Thor acuma.
    Da-i goto 0 la montura din receiver.
    Scoate USALS si memoreaza BADR26 (satelitul 0).
    Muta antena pe Thor si alege un TP cu semnal bunicel
    Slabeste putin suruburile la montura, si invarte-o usor spre vest,(tot ansamblul montura+antena). Can spun usor zic pasi foarte mici. Dupa fiecare miscare, din butonul Est al monturii compenseaza si urmareste daca semnalul creste. Din putin in putin vei avea un punct maxim, la care strangi montura definitiv.
    Dai inapoi pe 0 si o sa constati ca nu mai ai semnal ok, dar daca ajustezi putin din butoane spre E o sa-si revina.Verifica toata curba fara USALS si daca ai semnal ok pe toti satelitii ai doua optiuni.

1.Fara usals, memorezi pe fiecare manual si nu mai ai bataie de cap
    2.Te joci cu coordonatele din receptor si aici ma refer la Longitudine. Daca le cresti (din 0.100) rotorul merge mai mult spre Est.Daca scazi, se intampla opusul.

O sa ai o singura problema cu BADR26, ca nu va mai fi exact pe 0, dar daca memorezi pozitia (fara USALS) pe urma faci enable la USALS, o sa mearga pe pozitia salvata si nu pe cordonatele calculate(la mine asa face) Alta ciudatenie e ca si daca nu am nici un satelit memorat, USALS e disabled dar au fost cel putin odata salvate coordonatele merge bine pozitionarea. Asta pe Dream).

Personal, cred ca punctul 0 cel mai perfect ar fi 25.5 sau 25. Spun asta pentru ca odata ce reglez pe Thor si dau goto 0, 25 intra perfect. Ciudat este ca daca fac reglajul direct pe el pica partea Estica ca si semnal. M-am chinuit destul si asta e singura metoda cu care reusesc de fiecare data in 15 minute reglajul.
    Odata ce ai semnal bun pe THOR si astra 28.2, o sa vezi ca intra si vestul bine.

Bafta si spor la reglaje.

Ps. Tocmai am observat.Daca vad eu bine in poza, montura ta este pe undeva la 44 grade.Ca sa fie pe 45 semnul trebuie sa fie cu partea dinspre surubul de pe suport in dreptul valorii respective.Eu am Dm3800 si asa trebuie.

Pentru reset, scoate cablul ce merge de la recpetor, tine apasate butoanele E-V simultan 10 secunde, pe urma fara sa le lasi, conecteaza cablul (grea operatiune ). O sa vezi ca montura merge singura la 0.
    Last edited by dakotaro; 17-07-09 at 03:05.
    Dm800HD se/Optibox Raptor HD, Motor Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /110 Triax Fe+0.9 Fe

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Cam asa arata pozele cerute de voi pt BADR 26E:

cu vedere din fata :

in acelasi plan alte doua antene care nu mai trebuie detalii la cum sunt orientate :

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Ok Cornele
    Parca din imagine eu vad ca antena nu e reglata bine , adica nu e centrata sau poate e din faptul ca nu ai tinut aparatul chiar pe mijlocul ei cand ai facut poza , mi se pare ca bratul LNB-ului nu este pe mijloc si atunci focalizare lasa de dorit probabil si
    parca este putin rotita si antena si Lnb-ul in consecinta este si el putin inclinat pt ca aici ai prins semnal maxim probabil si atunci in 27 de grade in vest rezulta o eroare suficienta ca sa nu mai receptionezi bine + ca ai spus ca ai si un pic de joc ...

desi asteptam poze cumva din profil cu montura H-h si antena pt ca acolo vedeam ce si cum

ca aici dar sa fie antena pe punctul zero http://sateliti.info/showpost.php?p=89643&postcount=231
    Last edited by horatyu; 25-07-09 at 03:33.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

http://www.satlex.ro/ro/azel_calc-pa...w=75&diam_h=80

Salut
    Momentan locuiesc in Bremen, Germania, si as dori sa imi instalez montura aici. Am calculat ca cel mai sudic satelit este 9 est dar din ce arata pe site spune ca nu este chiar la 180 de grade .
    trebuie sa spun ca am mai montat odata antena si atunci nu intra badr . imi intra hispat 30Vest si helsat la 39 est la extreme. Stiti care ar putea fi motivu pentru care sa nu intre un satelit intermediar.
    Am sa caut sa intaresc suportul pe care pun montura (motivu principal pt care am dat-o jos era ca era fragil) si sa o reinstalez in acest weekend.
    puteti sa imi dati niste transpondere pt satelitii de la extremitati si de pe satelitii intermediari pe care sa fac teste cand reglez antena
    Receveru e dreambox 500s montura e golden interstar pt antene de 120 cm
    PS: forumu acesta este foarte bun cu sfaturi si explicatii amanuntite
    felicitari!!

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Franta reglarea nu se fasce pe sateliti intermediari ci doar la cel sudic
    daca de exemplu nu ai satelit chiar la sud nu e nimic important e sa nu depaseasca 2 sau maxim 3 grade
    iar atunci LNB-ul il sucesti putin ...adica 2-3 grade depinde de distanta pt a prinde maximul de semnal

important e sa fie suportul si bratul monturii la 90 de grade fata de sol
    si atunci doar setarile in receptor...( pui la setarea go to...exact 9 est la cat e cel mai apropiat satelit fata de sud-ul tau) si ar trebui sa mearga de la 39est-la 30 west
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@horatyu
    eu as recomanda sa nu lasati nici un grad diferenta, se simte la limitele ectreme, daca nu aveti unul chiar in zero nu e greu sa calculati cu cat trebuie sa mutati motorul ai in est sau mai in vest.

@franta
    Motivul pentru care nu prinszi mijolocul este ca nu ai pus bine elevatia la motor, motorul nu face bine curba.

Mentioned
    3 Post(s)

buna revin dupa o zi de stat in soare pe acoperis
    nu am reusit sa mntez antena pt ca nu vrea sa plece motoru din 0
    prima data cand am montata cand schimbam canalu mooru se intorcea automat catre satelitul de pe acre era canalu.acum nimic , nu msi vrea a se miste.
    daca mis din butoane motoru sil duc pe o pzitie oarecare cand dau sa se duca pe helsat de exemplu el se duce pe 0.
    putei sa imi dati un sfat. acu m-am intors in camera si fac teste.
    Faza naspa e ca la u moment dat cand scoteam cablurile pe acolo mi s- a ars lnb ul . cand legam lnb la motor acesta se bloca.
    mi-am luat altu si am montat antena fixa inpoi. cred ca am sa mai instalez o alta antena care sa fie mobila.
    Stiti de ce nu mai pleaca din 0 motoru?

Mentioned
    3 Post(s)

Regula 12.

Da se pare ca sau sters unii sateliti si trebuie sa ii salvez, o sa fie mai mult de munca .
    Sper ca a 3 oara sa reusesc sa instalezantena
    Totusi nu stiu de ce s-au sters , fac eu ceva gresit?
    Last edited by zmeura; 03-08-09 at 11:51.

Mentioned
    0 Post(s)

Au scris ca sau sters programele sau pozitia, daca sau sters programele inseamna ca ai facut ceva la receptor tu ca nu se sterg ele asa de capul lor.
    In legatura cu motorul incearca sal resetezi si dupa aceea sai programezi pozitiile din nou. Eu tias recomanda sa intrebuintezi functia usual (gotox la alte receptoare).
    Apropo nu ai mentionat (sau poate nu am observat eu) ce fel de motor h-h ai si ce receptr ai, ca sa pot sa te ajut mai usor.

Mentioned
    3 Post(s)

receptorul este dreambox 500s
    motoru Golden interstar GI 50 120.
    Faza ciudata a fost ca prima data cand am instalat motoru se ducea perfect pe toti satelitii
    A doaua oara cand l-am instalat nu mai vroia sa se duca pe helassat hispat astra 19.2 si hotbird..cred ca e ceva ciudat.
    ce fel de reset sa dau din hard sau soft.
    mersi mult pt ajutor

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

am patit si eu aceasi problema,eu am dat factory reset (resetare din fabrica) si am memorat doar sateliti care am vrut sai vizionez.de aproape un an nu mai am problema cu motorul.
    Last edited by laleauaneagra; 05-08-09 at 01:33. Reason: REGULA 12

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Si eu am patit cu h-h nu se oprea cadeodata exact la sirius si tot memoram manual.
    Daca ar fi sa aleg h-h sau montura cu actuator as alege actuator foarte simplu si fara batai de cap.

Mentioned
    0 Post(s)

@franta
    OK, ai receptorul DM500S, de ce nu intrebuintezi optiunea USUAL din el, nu mai trebuie sa te chinui sa memorezi fiecare satelit, doar introduci coordonatele geografice (longitudinea si latitudinea ta) si mtorul merge automat pe orice satelit il alegi tu (asta face bine daca antena este bine montata)
    La tine cred ca e plina memoria din motor, din cauza ca ai memorat de multe ori pozitiile. Modelul acestui motor h-h nul cunosc asa ca nu stiu cum se da resetare la el, eventual uitete in manualul lui ca trebuie sa scrie cum se face resetarea memoriei motorului (asta e la tine problema nu receptorul).

@scufundac
    nu la el e problema din motor 99%

@cipry21
    Nu stiu ce ai patit tu cu motorul h-h, nu vad cum sa se opreasca de fiecare data pe langa, mi se pare mie ca tu ai avut joc la motor, alta explicatie nu am.
    in legatura cu motura polara trebuie sa te contrazic, un h-h e mai bun decat montura polara, are precizie mai mare, durata de viata mai mare, sa nu zic functia usual care o poti intrebuinta la un h-h care e foarte utila, daca nu misti un actuator cateva luni ramane gripat motorul, cu h-h poti prinde extremele iar cu actuator nu, eu de ani de zile nu am mai pus un motor pe diseqc1.2 doar pe usual imi usureaza mie munca dar si clientului.

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Nu am joc la h-h pe celalalti sateliti se oprea la fix dar pe sirius facea figuri cateodata trebuia sa-i dau manual acum il folosesc foarte putin.
    Folosesc alta antena cu actuator sunt foarte multumit ma duc cu ea pana la extremitati 31W-75E actuator 24 bine acuma depinde si de montura rotativa cum este facuta.

Page 16 of 21 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast