Results 1 to 15 of 304

Thread: Instalarea unei monturi H-H

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Re: Instalarea unei monturi H-H

Quote Originally Posted by crizatu View Post
    Are tendinta sa ramana putin mai la Est decat ar fi necesar pt semnalul maxim. Daca mai dau cate 5-6 impulsuri din motor spre vest la fiecare satelit e la fix.
    Sanatate!
    Faptul ca se intampla la fiecare satelit ma duce cu gandul la o pozitionare initiala incorecta ...
    Ori planul de simetrie al antenei nu coincide cu planul de simetrie al bratului mobil H-H,
    ori alinierea ansamblului cu directia S nu-i corecta,
    ori montura antenei (structura care rigidizeaza/leaga reflectorul de bratul H-H) e stramba si "trage" spre E,
    ori bratul LNB-ului nu este in planul de simetrie al antenei.
    Alte variante nu-mi mai vin in minte, dar s-ar putea sa mai existe.
    Daca tot te urci pe bloc sa verifici jocurile motorului, uita-te si la (ceea ce poti dintre) cele mai de sus. Daca mototul n-are jocuri, roteste spre vest tot ansamblul cu ... o "scama" - echivalentul a 5-6 impulsuri de motor. Pentru siguranta, noteaza-ti pozitia inaintea manevrei, sa ai la ce te intoarce.
    Succesuri!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mateda View Post
    Daca tot te urci pe bloc sa verifici jocurile motorului, uita-te si la (ceea ce poti dintre) cele mai de sus. Daca mototul n-are jocuri, roteste spre vest tot ansamblul cu ... o "scama"
    A mers! Acum imi merge USALS, nu chiar perfect, in sensul ca probabil curba mea probabil nu e chiar 100% perfecta, pe satelitii extremi cu cateva impulsuri de motor mai prind ceva semnal, insa cand eram pe bloc am incercat sa misc din elevatie si se pare ca elevatia in acest moment e perfecta, nu mai scot nici macar 1% in plus miscand antena sus-jos. Deci e mult mult mai bine ca inainte! Multam pt sfat!

Iata si antenuta mea

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare , cine ma poate ajuta si pe mine cu cateva explicatii , ?

Cum dau scanare la o antena cu motor dupa ce am gasit cel mai sudic satelit? o fac manual sau din recever, mentionez ca am recever hss-390na de la digi+lnb+montura opticam dm2400 +antena +placa skaystar 2

Va multumesc tuturor

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by crizatu View Post
    Iata si antenuta mea
    Salut. Poti sa postezi o poza de aproape a reglajului de la motor si antena (lat., unghiuri, etc.)? Mi-a sosit azi TRIAX-ul de 110 Al si reiau incercarile de montaj a motorului dm3800 direct pe ea.

Antena de la Digi pe care am facut testele i-am demontat motorul si o repun in suportul ei pentru ca mai am un receiver cumparat de la ei si nu vreau sa-l arunc.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai poza cu reglajul de la motor din pacate nu am, oricum daca nu esti din Cluj nu te ajuta... Oricum nu e mare lucru, trebuie doar ca indicatorul acela de langa surub sa fie intre 44 si 45 grade.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu vazusem ca discutia este despre CLuj. Chestia e ca la incercarile care le-am facut cu antena de la Digi asa reglasem si eu latitudinea: intre 44 si 45 si nu prindeam decat vreo 3 sateliti. La antena cum ai procedat? Din ce am vazut in poza motorul pare la fel ca al meu: dm3800. In cartea motorului scrie ca farfuria sa fie perfect paralela cu tija de la motor. Asa ai procedat?

In seara asta ma iau sa montez TRIAX-ul si sper sa-mi iasa cat de cat reglajul pe curba.

Merci,
    Florin

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu e doar despre Cluj discutia... eu sunt din Cluj deci am reglat-o pe la 46 grade, 46 spre 47 asa, asa-i la CJ. La Bucuresti intre 44 si 45.

Da, fix asa am facut, montura antenei cat mai in continuarea motorului, ceva de genul asta, cred ca intelegi ce vreau sa zic.

Ai grija la teava sa fie dreapta la boloboc, altfel iti vor intra doar satelitii apropiati de cel pe care ai facut reglajul...

Standard RSP member theghostbu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

salut,

vezi ca stalpul tau este inclinat putin spre stanga cum privesti din spatele antenei ... ai tu poza pusa mai jos ... o sa ai probleme cu satelitii la vest de sudul tau geografic care corespunde cu satelitul Badr 26 e ...

numai bine ...

theghostbuster
    DM 800 HD,

offset 1,4m mobil, lnb inverto ultra black, opticum dm2800, Panasonic th-50pz800e