Nu conteaza ca ai IP static sau dinamic... si RDS-ul aloca IP-uri dinamice... ca nu le schimba asa des aia e partea a doua... orice router iti este de folos... mai nou toate au clona, firewall, NAT control si multe alte optiuni care te ajuta sa-ti configurezi reteaua dupa plac... singura diferenta dintre ele e calitatea - rezistenta lor in timp... marci bune sunt CISCO (foarte scumpe), Allied Telesyn, D-Link... eu am router si switch marca Trendnet de cativa ani deja si sunt foarte multumit de ele...

Ai doua posibilitati:
1. Daca iti aloca IP-ul pe baza de MAC Adress atunci trebuie sa faci clona (la router) la MAC-ul placii de retea pe care ti-e instalat modemul lor acum... asta ca sa-ti vada router-ul ca si cum ar fi tot placa de retea actuala. Ca sa vezi MAC-ul placii de retea deschide un command prompt (Start/Run/cmd), dai "ipconfig /all" si vezi acolo "Physical Adress". (asta daca nu iti vede router-ul automat MAC-ul placii)

2. Daca nu iti aloca IP-ul pe baza de MAC Adress atunci nu ai nici un stres... poti lasa linistit router-ul la setarile din fabrica (tine cont ca default routerul e setat pe DHCP - adica iti aloca mai departe IP-uri dinamice la PC-urile care le legi la el)... cam asta ar fi...

Intereseaza-te totusi daca nu cumva au ceva protectie si nu stiu eu... desi m-as mira... Daca mai ai nelamuriri posteaza...

Succes!