-
Member
Beginner
problema semnal dm 500s
Nu prea stiu cum sa incep. Am problema cu un dm 500s pe anumite programe face nanoblocuri si nu stiu care ar fi problema snr 89% agc este de88% lock si sync este bifat in anumite momente vede bine dar citeodata ber incepe sa sara creste si scade citeva minute apoi iar isi revine
Nu stiu ce as putea sa fac daca ar fi de la tuner sau alta buba antena este fixa si nu este problema de semnal ptr ca il folosesc la digi si pe rec original nu este problema mentionata
Rog putin ajutor si va multumesc anticipat ptr ajutor
-
Re: problema semnal dm 500s
Verifica daca face la fel si cu alt alimentator, este posibil ca acesta sa nu scoata tensiunea necesara. (banuiesc ca antena este reglata bine iar canalele cu pricina nu sunt printre cele cu semnal mic) LNB-ul consider ca este ok din moment ce merge cu alt receptor, iar daca toate aste au fost eliminate nu ramane decat sa suspectezi tunner-ul...
-
Verifica pe cablu.La mine a fost din cauza de cablu,undeva a fost stricat si fiecare data cind a avut vind puternic am avut probleme de gen asta.
AB IPBOX 9000HD
DVB/S2-CABLE TUNER
-
Cauzele sunt multe din care pot aparea. Cele mai dese sunt caldura.
-
Standard RSP member
eu am rezolvat chestia cu un radiator, din aluminiu facut la servici si lam pus pe procesor
-
Am un dm500 care a fuctionat ompecabil cu motorul H-H care era alimetat la 350-mA dupa ce am schimbat h-h am pus unul care avea un cisum de 500mA a disparut semnalul am facut punte la q72 dar degeaba ledul e ok dar semnal nu apare 62 cu 63-64 ce posibilitati sut de al reface?
-
Nu are nimeni nici o solutie ce sa fie?
-
H-H-ul atenueaza prea mult? ai pierderi mari de semnal prin acest nou model. desfa-l pe cel nou si conecteaza cablul direct la lnb si spune-ne ce valori de semnal ai. alte idei n-am deocamdata.
succesuri!
-
Standard RSP member
mai degraba HH consuma tot curentrul
- pozitionezi antena pe un satelit si verifici functionarea LNB in modul fara diseqc
daca este problema cu consumul mare al HH
- incerci cu un LNB mai ,, econom "
- folosesti un digibox
-
gobi2000,
Sa o luam de la inceput:
1. Ce motor ai pus acuma (producator si modelul)?
2. Ce marime de antena ai pe motor si ce model( eventual daca e mare cam ce greutate are antena)?
3. Ai scris ca se aprinde ledul verde la motor, manual daca dai se invarte motorul?
4. Dar daca dai comanda din receptor sa invarta, invarte motorul?
cam atat pe acuma.
-
1.) Clarke-Tech HH390
2.) 0.90 m Trimax Al
3.) deci aici sa inteles gresit, asa...deci ledul se aprinde un dm 500 (cel de langa tuner) in mometul in care fac punte la Q72 daca nu fac punte ramane stins
4.) H-H acual nu ace comada de la dream in mometul in care puntea la Q72 nu este , cand am pus puntea motorul e ok E-W dar semnalul nu ajunge la limita admisibila:
SNG 58%
AGC 37-52%
BER 0
#LOCK #SYNC
Conectez in loop smart-meterul semnal ok 88db
conectez pe direct ok
Deci cred ca ori sa mai dus ceva inafara de q72 poate si q70??
de aici nu stiu cum sa mai fac
-
Din pacate motorul H-H nu imi este cunoscut, nu lam intalnit.
Eu tias recomanda un pozitioner, de exemplu VBOX2, sa incerci prin el sa comanzi receptorul. Tot din receptor dai comanda sa se mute motorul doar ca intre receptor si motor vine si pozitionerul.
-
Se pare ca problema e tunerul odata ce eu reusesc sa pozitionez montura H-H corect cu dreamul dar nu vine semnal , nu imi ramane decat sa il schimb
-
poate antena totusi nu e pozitionata corect
incearca sa pui direct cablu de la lnb sa nu treaca prin h-h sa vezi cat semnal ai
ca atunci cablu e de vine , mufele... si se pierde putin semnal suficient ca un dm5000 sa nu mai afiseze imagine
-
utilizator de vaza
Pune dreamul in loop cu alt receptor,sa fii cu ambele receptoare pe acelasi TP si acelasi satelit si verifica daca tunerul iti functioneaza ,daca da,atunci tensiune ce alimenteaza lnb-ul e prea mica ,e sub 12 volti minim .Cauta-ma pe mesenger