Page 26 of 30 FirstFirst ... 16222324252627282930 LastLast
Results 376 to 390 of 444

Thread: Banda C - Noutati, Discutii, Sfaturi

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Express-AM7 @ 40 E

In ciuda interferentelor masive pe care le am in banda C,in special intre 3500-3750 MHz, pot receptiona bine aproape toti transponderii la 40.0E,pe Express-AM7,fiindca (nu-i o noutate),semnalul este destul de puternic in zona noastra. Receptie cu placa tbs6983.
    Am scanat satelitul si cu neumoDVB,aplicatie pentru Linux,capabila sa caute,scaneze,inchida semnalul si sa rulez programele TV gasite(FTA).

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Salutare,
    am o noua achizitie, un LNB in banda C. Acum marea problema este ce tip de antena va trebui sa caut ? Va rog si eu unsfat in acest sens. Multumesc

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Daca este pasionat de receptii exptreme in banda C,indicutabil o antena simetrica de cel putin 1.80m,cu cit mai mare cu atit mai bine.
    Daca as fi sa aleg acum si conditiile fizice de instalare mi-ar permite,as cumpara o antena de peste 2.20m. Trebuie sa te gindesti de asemenea ca interferentele afecteaza in buna masura receptia in banda C,iar o antena mica chiar si cu filtre anti nu prea te ajuta.
    Daca rapoartele mele de receptie par incurajatoare pentru cei/unii interesati de banda C,numai eu stiu cite frustrari acumulez cind lucrez cu antena de 1.50m in aceasta banda.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Blagovest 1/Cosmos 2520 @ 45 E

Am receptionat citiva transponderi in banda C la 45.0 pe cei doi sateliti stationati aici,Blagovest 1/Cosmos 2520.
    Semnalul este destul de puternic devreme ce-l pot inchide cu o jumatate de antena,o parte din ea fiind acoperita de coltul peretelui de bloc. Cu siguranta ca daca n-as avea interferentele intre 3700-3700 MHz,el ar fi mai puternic decit am obtinut cu antena de 1.50m si in conditiile improprii de receptie.
    Dar si-n atare situatie,m-am bucurat sa pot gasi(in premiera) doua muxuri rusesti T2-MI,pe care apoi N_Stanislav le-a raportat pe Lyngsat:
    3721 L,15281,3/4,8PSK,PLP 0 & PLP 1: SRTS, DTT - Russian Federation,
    3760 L,25720,2/3,PLP 0,DVB T2-MI Mode:SRTS, DTT - Russian Federation.
    Din pacate, din cauza ca primul transponder,3721 L,aflat aproape de virful interferentelor(3700 MHz),am reusit totusi sa inchid semnalul si sa vad parametrii si continutul acestui stream.
    Precum se poate observa pe spectrum,avem la aceasta pozitie un semnal tare care ar trebui sa-i incurajeze pe cei ce doresc sa incerce.
    Am folosit antena de 1.50m,lnb Galaxy Innovations si placa tbs6983.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Arabsat-5A @ 30.5 E

Despre Arabsat 5 pot spune ca are un semnal decent in banda C pentru antena de 1.50m in zona mea,mult mai bun decit in banda Ku
    Mai pot adauga ca este un satelit mai mult pentru placile dvb si dispozitivele dedicate pentru receptia datelor. Nu se gasesc programe tv/radio pe nici un transponder. De asemenea n-am gasit informatii "ascunse",adica streamuri cu continut media,pentru care merita sa investim in astfel de aparate.
    Insa pentru cei pasionati de receptii satelitare de orice fel,satelitul merita cautat, fie si pentru a verifica echipamentul de receptie pe arc.
    Postez doar citiva transponderi receptionati si spectrumul:

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Arabsat-5C @ 20 E

Cred ca nu gresesc daca spun ca Arabsat-5C la 20.0E este un satelit pentru cei care vor sa se "aventureze" in banda C,pentru ca se afla la o pozitie centrala pe arc si acopera bine tara noastra,parametrii accesibili cu orice dispozitv de receptie,are semnal puternic pe zona noastra,programe tv/radio si servicii internet/date.
    Indiferent ce dispozitive si lnb-uri am folosit de-a lungul anilor, am reusit sa receptionez semnal util pe transponderii cu pachetele tv fara prea multa bataie de cap.
    Am revizitat recent pozitia la 20.0E, si rezultatul il postez mai jos:

3819 R,1600,2/3,8psk-SSBC

3828 L,1629,3/4,Dvb-S2-Qbit Radio,
    ,
    3852 L,1261,2/3,8psk-Vision 4,
    ,
    3858 R,4270,3/4-STN(Somalie),
    ,
    3860 L,400,3/4-EYE radio
    ,
    3885 L,27500,56-Arabsat
    ,
    3934 L,27500,7/8-Asbu Bouquet,
    ,
    3964 R,27500,3/4-ERTU,
    ,
    ,

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Blagovest 4 @ 12.0E

Blagovest 4 la 12.0E in banda C nu stiu sa fie trecut pe o lista de sateliti pentru a fi cautat de amatori. Si pe buna dreptate,deoarece nu gasim nici un program tv/radio,ci numai date,folosit,se pare,doar(?) de militari.
    Si este pacat,fiindca semnalul este puternic si poate fi receptionat chiar si antene mai mici,pe unii transponderi el ajunge si catre 20dB in unele momente ale zilei.
    Si totusi, daca cineva vrea sa-l receptioneze cu placi dvb sau dispozitive speciale,iata pe spectrum ce am reusit sa receptionez in zona mea:

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Eutelsat 10A @ 10° E

10.0E, receptie cu aplicatii dvb pe Windows si (neumoDVB) Linux cu antena de 1.50m:

-CIS TV,
    -Burundi mux,
    -TeleChad,
    -Morning Cloud TV,
    -DCLM
    -TVT,

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Ses-5 @ 5.0 e

Chiar si cu antena mea mica,de 1.50m,pentru banda C,se pot receptiona citeva programe tv la 5.0E. Si asta pentru ca parametrii folositi pe acest satelit sint accesibili cu placa dvb,(dar si cu receptoare).

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Rascom-QAF1R @ 2.9 E

Receptie la 2.9E,si probabil si de la 3.1E. Parca cu anii in urma semnalul pe Rascom era mai puternic cu antena de 1.50m.
    Dar fie si in atare conditii,totusi se mai pot receptiona citeva programe TV.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Intelsat 10-02 @ 1 W

Daca mai sint pasionati interesati mai mult pentru semnal decit programe sau streamuri Data (fiindca nu prea sint lucruri interesate de retinut),iata ce-am obtinut la 1.0W cu antena de 1.50m:

satelescu

Standard RSP member Beginner the the's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare dragilor!
    Am antena de 1.5m circulara lasata pe 14/15 West in banda KU. Intrucât rușii cam pleacă si sunt instabili in banda asta și văd ca au ceva TP uri in C band, mă gândeam sa pun un lnb C la atac în locul ăstuia! Aveti ideea cam cum e semnalul in C band aici? Că nu e usor să pun sus pe casă un lnb la aceasta antena având in vedere pozitia ei. Merci anticipat!
    Free your mind!

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

[QUOTE=the the;286835....Intrucât rușii cam pleacă....[/QUOTE]

N-au unde sa plece decat la dreaqu! Cat mai departe de Romania!

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Default Express-AM44_11.0 W si Express-AM8_14.0 W

Si eu folosesc o antena de 1.50m,cu care am revizitat citeva pozitii in banda C (vezi postarile anterioare).
    Ca in anii trecuit,gasesti doua programe tv rusesti transmise la 11.0W si 14.0W:Perviy Kanal pe Express-AM44,si pachetul Russia Today pe Express-AM8.
    Primul satelit are o inchinatie cam de 0.7 grade,dar nu cred ca este un impediment sa-l gasesti,mai ales ca are paramtrii accesibili cu dispozitivele noastre,in special ca are mode QPSK si fec de 1/2,adica 3662 R,10808,1/2.
    Cind l-am cautat, semnalul era doar la 1.2dB,dar putin mai tirziu,el a crescut si la 6dB. L-am receptionat fara probleme cu toate ca interferentele din zona mea mi-l atenua.Se poate vedea cum arata pe spectrumul postat (mai jos).
    La 14.0W,pe 3629 R,22000,1/2,QPSK2,semnalul este si mai mult afectat de aceste interferente. Si cu toate acestea,am reusit sa inchid si sa receptionaz pachetul rusesc chiar la peste 1.5dB.
    Pe ambii sateliti sint transponderi de data. Daca ai dispozitiv care stie sa citeasca paramentrii acestia,ai putea detecta mai usor cele doua pozitii.
    Te avertizezi ca este o mica/mare problema sa determini cu exactitate cele doua pozitii dat fiindca semnalul,mai ales la 11.0W,este cam "labartat";o caracteristica mai veche,inca din prima perioada de functionare a satelitului.
    Numai daca vei receptiona cele doua programe tv vei putea stii la ce pozitie te afli cu antena.
    Frecventele de date,cu symbol rate mare,de peste 36000 Ks,pe primul Express,au semnal puternic care,sper,te poate ajuta sa localizezi pozitiile.

Express-AM44_11.0W

Express-AM8_14.0 W

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Eutelsat 8 West B_8.0° W

Cred ca o antena de peste 1.80m ar fi capabila sa gaseasca toti transponderii in banda C de pe acest Eutelsat. Cu paramentri pe care-i au si fara interferente,sint sanse mari ca poztia sa fie accesibila.
    Cum stiu cei care ma urmaresc,eu nu ma bucur de astfel de conditii de receptie. Din acest motiv,ar trebuie sa fiu cit de cit multumit ca totusi am inchis semnalul si sa receptionez citeva programe tv. As zice ca n-am trecut deageaba cu antena la aceasta pozitie.
    Fara a fi total satisfacut,ma multumesc sa-i indemn pe cei care n-au reusit pina acum sa incerce a receptiona acest satelit.

satelescu

Page 26 of 30 FirstFirst ... 16222324252627282930 LastLast