ChinaSat 11 @ 98East

Dificil de discriminat cu antena mica semnalul de la doi sateliti apropiati de banda C la pozitii extreme (AsiaSat 11 si Express-103), la care pot aduaga si Asiasat 5 la 1005E, avind fiecare elevatii foarte mici si puternci influentat de interferente de orice tip.
A trebuit sa-l urmaresc mult timp si comparind ce-a reusit alti pasionati,in primul rind ce-a gasit DX Bozoth, pentru a fi sigur ca transponderii gasiti de mine sint de la 98 si pe care ii postez mai jos. Chiar asa,la pozitii joase,semnalul este destul de tare,dar el nu-i constant,ca urmare a fluctuatiilor si influentelor nefaste ale mediului de receptie,dar in special a antenei mici pe care o folosesc. De aceea recomand celor care doresc sa atinga aceste pozitii extreme sa foloseasca antena mare.
Dar nu numai pentru acest lucru e nevoie de antena mare,ci pentru ca sint sanse mari ca cele doua pachete Medianet la 3975 H/V sa fie receptionate. Cu suportul meu de receptie de amator, eu trebuie sa ma multumesc cu receptia doar a unor transponderi de data. Cum s-ar pune,un mic succes de stima. Si spun asta,fiindca deocamdata pentru multi pasionati de la noi sau de aiurea ajungerea la pozitiile extreme cu antenele din dotare este in sine o mica/mare performanta!,ca ce culeg/receptioneza este o alta socoteala,care la drept vorbind este rostul acestei pasiuni. Eu n-am vinat inca ...ursul cel mare,dar nici nu vin cu mina goala Eu ii astept pe cei cu armament greu sa reuseasca ceea ce eu nu reusesc cu ...flinta

Felicitari @dingo31 pentru reusita minunata de la 83.0E.Deci,se poate...