Thanks Thanks:  138
Likes Likes:  255
Dislikes Dislikes:  0
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 444

Thread: Banda C - Noutati, Discutii, Sfaturi

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member marsel90's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Trebuie sa fac o placuta depolarizatoare serioasa. Acum am pus doar un plastic simplu.

https://www.sateliti.info/showthread...l=1#post194478

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

De ce nu postezi la topicul pentru Banda C?
    Oricum aici este deja un fel de ghiveci ce nu prea are legatura cu titlul dedicat receptiilor extreme

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@dingo
    da, la modelele mai vechi era acesta posibilitate sa cresti putin amplificarea -neaparat aparat de masura daca vrei sa umbli la surub.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@ dingo
    pai daca dx pentru unii insemna sa prinzi astra de la 23est cu antena de orange , la ce te-ai putea astepta? Pe la altii nu ai acces in sectiunile pentru receptii extreme daca nu faci dovada-poza- ca ai antena peste 2m iar la receptoare macar unul , cunoscut ca are tuner cu sensibilitate peste medie . Noi invatam ceva de la altii? Nu , ne-am nascut invatati si atotstiutori.
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Member Beginner
    Mentioned
    7 Post(s)

Bună ziua,
    O plăcuță din diverse plasticuri am folosit fara rezultate decente însă ieri am avut inspirația sa inserez i bucata de sticlă și surpriza a fost imensa.A crescut semnalul și cu 5 db pe unele frecvente ori unde era lipsa semnal am 12 db(pe 10 est cu programele tv New World Cinema).Totuși, și pe acest satelit, dar și pe 8 west sau 18 west îmi mai trebuie cam 1-2 db pentru a închide frecventele cu posturi tv.Pana o să găsesc dimensiunea potrivită sper sa intre totuși Metro Tv de pe 8 west, că acum am doar 8db.pe viitor voi da și rezultate pe fiecare satelit daca interesează Banda c i super da frecventele cu L/R mă disperă.Am folosit antena al terfin 180 cm, lnb pauxis 17 k și rec amiko alien mini.
    Cu bine

Mentioned
    48 Post(s)

@Andrei74

Felicitari pentru reusita si pentru inspiratie.
    Ar fi util interesant sa pui si poze cu sistemul de receptie si cu placuta din sticla.
    La ce distanta focala ai pozitionat inelele scalare pentru antena Terfin? Daca este din aceea cu petale ar trebui sa fie 61-62cm sau e alt model?
    Asteptam si rezultatele pe pe satelitii mentionati.

Member Beginner
    Mentioned
    7 Post(s)

Bună,
    Plăcuța are 3 cm lățime și cam 2mm grosime dar trebuie să încerc și alte dimensiuni și grosimi întrucât prima plăcuță din sticlă am făcut-o fără diamant și de prost ce îs am aruncat.o după ce mi.am cumpărat diamant.Cu cea primitivă din sticlă cred am închis o frecventa de pe 10 est care acum nu o mai pot sui mai mult de 6 db.Is mulțumit de rezultate deocamdată și sper să găsesc locul perfect al plăcuței in lnb.Daca îl găsesc cred că vor intra cu ușurință toate frecvențele de la pozițiile 10 est,62, 72 și 60 est, plus cele de la 8 vest și 18 vest unde sper sa vad odată Metro Tv Ghana(nu am mai mult de 7,5 db).
    Distanța e de 62,5 plus minus doi trei mm.
    Iată și rezultatele de pe Intelsat 22 de la poziția 72,1 est:
    1)3671/R/8572 cu 6,4 db și ber cât cuprinde și pe care nu.l pot scoate nicicum, având doar sunet când și când
    2)3781/L/1915 cu 6,2 db și un canal de muzică bun
    3)3833/R/1000 cu 5,9 db
    4)3671/R/8572 cu 6,9 db
    5)4184/L/3938 cu 9,8 db
    Mai există o frecvență multistream cu 6,2 db dar ar trebui 7.9 db și oricum recul amiko alien nu știe să închidă așa ceva cu imaginea pe care o are in prezent și telecomandă pentru golden Alpha x nu găsesc.Ar mai fi o frecvență pe care dacă voi avea timp mă voi deplasa lângă antena să văd dacă o pot mări de la 6 db la 7.9 db.
    Cu bine și scuze de lungimea raportului

Member Beginner
    Mentioned
    7 Post(s)

Bună,
    Am scris de două ori ceva rezultate dar am apăsat ceva greșit și nu am mai reluat postarea.

---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:29 ----------

Bună,
    Am scris de două ori ceva rezultate dar am apăsat ceva greșit și nu am mai reluat postarea.
    Am taiat cu diamantul diferite dimensiuni dar încă niciuna nu dă rezultate cum dădea prima plăcuță din sticlă făcută cu cleștele.
    Cam 62.5 cm e distanța, plus minus 3 mm.
    Am reușit deocamdată să închid frecvențe de pe 72 est unde până acum nu.mi intra nimic.Si de pe Rascom, unde tot așa nu intra nimic.Pe 18 west nu.mi intră încă frecvența cu Metro Tv Ghana.imi trebuie 1.5 db.Sper sa am timp și să reiau postări cu fiecare poziție separat.Cu plăcuța prezentata de meșterul rz cred că îmi intră toți sateliții dar nu am reușit să i confecționez.Imi da mari speranțe cea din sticlă dar trebuie să mai încerc diverse dimensiuni și o poziționare norocoasă.
    Cu bine

Mentioned
    48 Post(s)

@Andrei74

Multumesc pentru detalii, am trimis PM

Dupa vreo doua ore de calarit antena reusesc sa am semnal pe 10E, 3777 R6480, adica pachetul New World dar cam degeaba.
    Desi este indicat FTA doar New World info are lumina, iar pe celelalte e bezna, inclusiv New World Cinema. Nu gasesc cum ar fi codate, pe flysat nu e indicat

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Când am confecționat lnb circular pentru 36E am realizat ca e foarte greu sa nimeresc unghiul de 45 grade.
    Cu plăcută pusa ochiometric recepționam pe alte frecvente posturile.
    Cred ca ar trebui sa va fabricații un instrument cu câte sa poziționați plăcută la unghi .
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Mentioned
    48 Post(s)

LNB are doua sanțuri de ghidaj din fabricație în care se introduce plăcuța, dupa caz în funcție de polaritate.
    Cred ca eroarea la mine stă în altă parte, voi încerca cu alt model de lnb tot cu șanturi de ghidaj, cum este ESX-241, care pare chiar mai sensibil dupa testele vechi dar nu are doua ieșiri, cum are Titanium C2 PLL.

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

ChinaSat 11 @ 98East

Dificil de discriminat cu antena mica semnalul de la doi sateliti apropiati de banda C la pozitii extreme (AsiaSat 11 si Express-103), la care pot aduaga si Asiasat 5 la 1005E, avind fiecare elevatii foarte mici si puternci influentat de interferente de orice tip.
    A trebuit sa-l urmaresc mult timp si comparind ce-a reusit alti pasionati,in primul rind ce-a gasit DX Bozoth, pentru a fi sigur ca transponderii gasiti de mine sint de la 98 si pe care ii postez mai jos. Chiar asa,la pozitii joase,semnalul este destul de tare,dar el nu-i constant,ca urmare a fluctuatiilor si influentelor nefaste ale mediului de receptie,dar in special a antenei mici pe care o folosesc. De aceea recomand celor care doresc sa atinga aceste pozitii extreme sa foloseasca antena mare.
    Dar nu numai pentru acest lucru e nevoie de antena mare,ci pentru ca sint sanse mari ca cele doua pachete Medianet la 3975 H/V sa fie receptionate. Cu suportul meu de receptie de amator, eu trebuie sa ma multumesc cu receptia doar a unor transponderi de data. Cum s-ar pune,un mic succes de stima. Si spun asta,fiindca deocamdata pentru multi pasionati de la noi sau de aiurea ajungerea la pozitiile extreme cu antenele din dotare este in sine o mica/mare performanta!,ca ce culeg/receptioneza este o alta socoteala,care la drept vorbind este rostul acestei pasiuni. Eu n-am vinat inca ...ursul cel mare,dar nici nu vin cu mina goala Eu ii astept pe cei cu armament greu sa reuseasca ceea ce eu nu reusesc cu ...flinta

Felicitari @dingo31 pentru reusita minunata de la 83.0E.Deci,se poate...

Mentioned
    48 Post(s)

90E @ YAMAL

Postez mai mult pentru a testa functionalitatea noul topic C-Band dar si pentru analizarea spotului Russia-Yamal 401 @ 90E, focusat pe zona nordica dar anumite frecvente se receptioneaza si in Sud.

Destule interferente, chiar cu discul scalar montat pe lnb. Din observatille mele discul scalar nu ajuta la amplificarea semnalului, unii spun ca are doar rolul de a reduce interferentele. Il rog pe Costel1 cu detaliile asupra rolului discului scalar in banda C, multumiri anticipate.
    De multe ori nu-l mai montez si nu am observant diferente semnificative, dar poate este subiectul unui alt topic legat de sistemele de receptie.

[SATTYPE]
    1=0900
    2=YAMAL401 @ PF 1.8m
    [DVB]
    0=7
    1=3605,H,2625,23,1 ;5.9 dB
    2=3645,H,28000,34,1 ;-10 dB
    3=3675,H,17500,34,1 ;7.4 dB
    4=3787,V,15280,34,2 ;7.9 dB
    5=3884,H,6249,45,3 ;3.9 dB
    6=4001,V,5129,34,2 ;7.6 dB
    7=4044,V,5119,34,2 ;7.9 dB

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Inelele scalare si pozitia lor reglabila pe feedhorn au rolul de a ajuta iluminarea completa a antenei,dar in acelasi timp reduce sau elimina complet zgomotul ce vine din exteriorul antenei.O distanta prea mare a lor fata de reflector duce la scaderea semnalului captat,iar una prea mare nu face decit sa amplifice zgomotul din spatele antenei.De aceea,pentru a ajusta corect distanta inelelor scalare fata de reflector,trebuie sa tinem cont de distanta focala a lnb in functie de dimensiunea/marimea si adincimea antenei.In functie de acest raport F/D se face si reglarea inelelor scalare.La o antena,sa zicem,aplatizata,unde avem o distanta mai mare a focarului,adica o iluminare ingusta,inelele sint mai apropiate de git.In schimb pentru o antena adinca,la o distanta mai mica a focarului,pentru o iluminare mai larga,inelele scalare se prind mai departe de git.
    Am citit cindva un tabel care indica la ce distanta se prind inelele scalare fata de git functie de raportul F/D.E bine de stiu acest lucru,dar si fara acest tabel(eu insumi fac asta) se poate regla corect inele scalare pe antenele noastre,simplu: practic deplasam mai in fata sau mai in spate aceste inele pe feedhorn pina ce vedem ca semnalul a crescut(sau a scazut).Daca el s-a imbunatatit,asta insemana ca avem o iluminarea buna,ca am redus cit mai mult zgomotul,adica s-a "potentat" semnalul util.
    Nu stiu cum n-ai observat imbunatatiri semnificative la semnal,cind ai incercat receptia cu inelele scalare?Ele sint un MUST pentru receptia in banda C,fie ca e antena Offset sau PFA!Explicatia de mai sus, cu rolul lor(o spun mai mult din experienta mea de amator),m-a ajutat sa captez mai bine semnalul in banda C tinind cont de modul cum se fixeaza pe gitul lnb-ul.Si totdeauna ele au facut diferenta,iar in multe cazuri,atunci cind semnalul era slab,am reusit sa-l captez.In cazul tau,dar si al meu,cu interferentele de tot felul(cu antenele instalate in zone urbane,cu multe antene mobile,dar nu numai),sintem obligati sa respectam si sa ne folosim de tot arsenalul technic pe care-l avem dispozitie pentru a ne proteja cit de cit de influentele nefaste ale mediului in care sint instalate antenele noastre.Nu mai insist pe aceasta chestiune.Tine de abc-ul receptiilor de satelit.
    Si totusi,te inteleg de ce esti nemultumit de receptia la 90.0E.Pe de o parte de numarul mic de transponderi receptionati si pe de alta,semnalul nu-i tocmai multumitor tinind cont de esti mai aproape de spotul Rusia si folosesti antena de 1.80m.Desigur ca interferentele din zona ta a contribuit la acest rezultat.Se vede foarte bine acest lucru intre 3500-3600 MHz,mai mult zgomot decit semnal util.Pe linga aceste handicapuri,eu zic sa nu uitam ca majoritatea transponderilor in banda C pe acest Yamal au modulatia 8APSK.Pentru a-i inchide,dar mai important,pentru vizionarea programelor tv,majoritatea in multiplu mod PLP,ai de nevoie de un semnal de cel putin 9 sau 10dB.
    Dar pina a pune vina pe interferente,mai bine incearca sa-ti reglezi inele scalare,tindind cont de ce-am scris mai sus.Poate si incercind placute cu alta configuratie.Sper de asemenea c-ai pus corect placuta in lnb pentru polaritatea circulara?
    Si eu sint nemultumit de receptia la 90.0E.Pina la un punct cauzele sint cam aceleasi si la mine,dar mai important,ca antena de 1.50m e prea mica pentru acesti parametrii utilizati de operator.
    Am incercat tot felul de lnb-uri,dar fara o imbunatatire semnificativa.Iata ce-am obtinut eu.Nu includ aici transponderii de data pe care i-am receptionat:

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

1° test cu alt cod de caracter
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast