Thanks Thanks:  16
Likes Likes:  75
Dislikes Dislikes:  0
Page 15 of 15 FirstFirst ... 51112131415
Results 211 to 219 of 219

Thread: Receptii extreme- DX

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca tot sunteti cu antena pe Asiasat va rog sa verificati si semnalul de pe feeduri, zilnic sunt multe transmisii sportive , e satelitul de legatura intre Europa si Asia.

Standard RSP member
    Mentioned
    12 Post(s)

Ce spui despre feedurile sportive la 100.5E este valabil mai mult pentru banda C. In banda Ku poti gasi cele pentru stiri sau evenimente sociale,valabil daca ai o antena mare,de peste 2m, pentru a mentine stabil semnalul.
    Pentru aceste feeduri in Ku-band iti trebuie semnal util de cel putin 8dB sau chiar 10,depinde de parametrii utilizati.
    In cazul meu,cu o antena mica si la elevatia doar de 0.2°,cu o fluctuatie mare a semnalului,care vine in valuri,trebuie sa ma multumesc si cu ce vezi pe spectrumul postat.
    Ma bucur ca din punct de vedere tehnic,ca sa spun asa,antena e pozitionata corect pe arc.
    Nu pot pretinde mai mult. E si dificil sa obtii/reglezi mai mult cind ai un semnal instabil,care la o alevatie mica si interferente iti intra si mult zgomot.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    12 Post(s)

Default AsiaSat 5 @ 100.5 E

Intre timp am incercat din nou receptia lui AsiaSat 5,si in conditii meteo favorabile,am reusit sa inchid inca trei transponderi de Data.
    Trebuie stiut ca semnalul la acesta pozitie este destul de tare(vezi spectrum) si se poate receptiona stabil cu o antena mai mare,asa cum am spus cu alte ocazii.
    Trebuie sa adaug ca semnalul inchis cu antena mea este de pe spotul AsiaSud,dar ar fi o performanta deosebita daca l-as captura de pe fascicolul AsiaEast. Atunci ar fi ceva extraordinar,cu adevarat o receptie de dx-er.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    12 Post(s)

Default 21.6e

Receptie normala,deloc extrema,la 21.6E pe 10722 V,32115,1/2,unde se poate vedea pachetul Warner Bros,acum FTA.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    12 Post(s)

Default 19.2e

La 19.2E a fost activat un transponder pentru pachetul NFL,care acum este FTA: 11817 V,31422,4/5,16APSK.

satelescu

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

La mine a intrat cu QPSK.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Cu scuzele de rigoare, dar cred ca pentru noutati ar trebui deschis alt topic.
    Oricum, ultimele modificari in ceea ce priveste transmisiile satelitare se pot gasi lejer pe kingofsat si nu numai acolo.
    Clare, cu date precise, scrise negru pe alb....

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:42 ----------

Mai interesante ar fi transmisiile gasite si care nu sunt listate nici pe flysat, nici pe lyngsat, etc... uuf, iarasi off-topic

Standard RSP member
    Mentioned
    12 Post(s)

Default Intelsat 39 @ 62.0 E

Pachetul IP radio (Magic FM, Rock FM, Kiss FM) s-a mutat azi vara pe 11595 H,1160,2/5,S2 si a ramas tot la 62.0E. Spre deosebire de 11485 H,unde semnalul era puternic si putea fi receptionat in unele situatii si cu antene mai mici, de asta data el este mult mai slab,aproape sa nu-l gasesc chiar cu antena de 1.50m si tuner sensibil(cu placa 6983).
    Trebuie sa spun ca mi-a trebuit multa rabdare sa-l pot agata si apoi sa-l inchid pentru a prelucra continutul. Este adevarat ca el este plasat intre doua frecvente cu semnal mai puternic la distanta apropiata,greu de depistat in conditiile in care aveam/am si interferente chiar in partea asta de banda.
    Modalitatea de a asculta aceste streamuri este fel cum am aratat la #204 pe acest topic.

satelescu

Sint curios sa aflu ce semnal(SNR) are 11595 H in alte zone ale tarii daca cineva incearca sa-l receptioneze.Mersi anticipat.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Semnalul ar fi cam 8-9 dB, dupa cum arata receptia cu AB Pulse (tuner SI2166) si placa TBS.
    Despre receptie directa online totusi nu se poate vorbi, a inregistra streamul, apoi a-l decoda este cam doar de amorul artei. Dar e mai bine decit nimic

Page 15 of 15 FirstFirst ... 51112131415