Results 1 to 15 of 228

Thread: Receptii extreme- DX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member skycleaner's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Receptii extreme- DX

Se pare ca am aflat cum se numeste in life domnul nostru cu antena de 5 metri. Si stiu si prin ce zona sta. Trebuie numai sa trec pe acolo si sa fac poze. Deci maine trec la adulmecat...
    Trecut la Sfinti

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Am constatat o crestere semnificativa de semnal pe 66E :

11536 V 6666

SGA, SGU TV

Pana acum reuseam sa receptionez doar Aktau si canalul de date de pe 11077(care-l recomand pt localizarea satelitului!!)

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

in perioada asta exista si fenomenul Sun Outage!!! sa nu fie influenta si de la asa ceva

uite aici o pagina unde se poate calcula cand apare Sun Outage si pe ce satelit http://www.satellite-calculations.co...lc/SUNcalc.htm
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Urmeaza sa prezint rezultatele mele cu o antena de 1,5 m in receptionarea satelitului ASTRA 2D.

Nu cred ca mai are rost sa fac o caracterizare a acestuia....Adaug insa ca receptia Astra 2D e un Dx important in banda Ku alaturi de cea a Amos 3 ME , Badr 6; Arab Sat 30,5E si de pe satelitii indieni Insat testati de Rz .Mai am gasit ceva (spot evident)care tot de receptia Dx apartine da las surpriza , tot in banda Ku atita spun!

Tot in domeniului Dx in banda Ku poate fi clasat si tp H de pe Nilesat in partea nordica , estica a tarii si receptia spotului ME de pe 62E (acolo se prinde doar IRIB-urile de pe 11555v mai tare restu au semnal mult mai slab)

Revenind la Astra 2D , am testat antena chiar la instalarea acestuia pe acest satelit chiar inainte sa-i pun actuatorul!
    Deci intra toate tp V toata ziua pe vreme bua, da ce sa zic trebuie o precizie milimetrica in reglarea antenei.La aparitia norilor deja imaginea incepe sa sacadeze!Am avut norocul sa testez si pe ploaie(am stat vreo 5-6 zile pe acest satelit pana mi-a venit actuatorul si atunci am modificat totu pt banda C) si am remarcat ca semnalul scade dar ramane constant .Uimitor ca pe Nilesat senalu dispare cu totul si aci ramane sclab dar constant.Nu ma mai okup de Astra 2D doar cand iau o antena mai mare."Bonou2" care sta practic la 70-80 km sub de mine scria de ore in care intra , dar la mine acest lucru nu e valabil ....SkyTravel 10876 V 22000 are semnalul cel mai bun si stabil iar cel ai slab la ITV-uri dar totusi perfect receptionabil la mine.O valoare de mijlok o au canalele Channel4.

Deci am folosit:

Antena PFA 150 AL

LNB Inverto cu flansa 0.3 db chinezesc

Receptor KAON 570

DVD portabil Hoher cu intrare video/audio

Iata si cateva poze:

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu, nu am receptionat un satelit nou ci doar am vrut sa testez o receptie de tip DX de data asta HDTV mai exact frecventa 11.668V, 9500, mpeg4, 8psk de pe satelitul INSAT 93.5'EST spot India (cea mai ciudata receptie extraspot din banda Ku)

Din pacate, desi pe flysat este trecut ca fiind activ National Geografic HD free to air, in realitate nu este asa... pe langa faptul ca acolo exista codare Irdeto, nici macar nu emite National Geografic HD si nici Luxe TV HD
    Semnalul este foarte bun dar are momente cand pica la 0 pentru scurt timp

50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Raportat de Enosat pe data de 31.10.2008 Rz!

Ma bucura faptul ca iarasi esti in Dx si testezi.Din cercul meu de cunostiinte doar Dx Bozoth (Dx Suvi p flysat) poate sa receptioneze in Ku acest satelit cu antene de 3m si peste.

O sa-l intreb, dat din cate stiu nu are receptor HD !E posibil sa fii schimbat frecv cele 2 canale tv si pe alea sa nu le vezi ori am parasit satelitul
    Evident la tine semnalul vine , dar "in valuri" oricum felicitari pt receptie

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

NGC este acolo dar se pare ca inca in teste... azi cand am incercat aveam si led aprins pe DD5.1 insa acum a disparut si acela
    In momentul de fata este ecran negru iar mesajul spune ca nu este transmis... enosat l-a prins la momentu respectiv in mpeg2 cu modulatie QPSK
    Am incercat la fel insa cand am comutat pe modulatie 8PSK si am schimbat fec la 5/6 a intrat destul de rapid semnal!
    Am trimis si eu spre Flysat actualii parametri de receptie... sunt curios daca isi mai aduce aminte de mine, turkul de pe flysat (am pastrat vechil id de flysat, si anume Razvan P)
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree