Results 1 to 15 of 228

Thread: Receptii extreme- DX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by ioany View Post
    Vad ca insisti pe lnb-uri. Lnb e important dar nu cel mai important factor in ansamblul de receptie. Primul element determinant e antena care trebuie sa fie cat mai mare si cat mai calitativa. Apoi foarte importanta e reglarea ei si a lnb-ului in focar. Conteaza mult si calitatea cablului si a mufelor de imbinare ptr ca risti sa pierzi cu un cablu prost mai mult decat castigi cu un lnb bun. Apoi sensibilitatea tunerelor si procesorul au un rol determinant .De aceea un receiver entry-level nu va putea concura niciodata cu unul din clasa de varf. Numai cu un lnb fiind el si cel mai performant nu rezolvi celelalte probleme. La tine antena de 1,5 e cel mult la nivelul uneia de 1,2 buna montura e praf ,tijele de reglaj a lnb sunt strambe cablul nu e de calitate iar receiverele sunt modeste ca performante. E la cote inalte doar pasiunea si implicarea. Inteleg ca lucrezi cu ceea ce ai dar una e receptia uzuala a unui semnal bun si alta receptia dx...
    Da?... Bun... Deci lnb triax vine zilele următoare, iar tot zilele următoare dau comanda de receiver cu tunerul silabs si2166.
    Am zis că vreau sa fac recepții, nu mă delas.
    Iar la antena de 1.5m o să îi iau motor și pozitioner. O să vorbesc cu cineva care reglează monturi polare, tot zilele următoare și o pun la punct.
    Iar la cablul coaxial la 2.5lei metrul... Asta e am luat teapa e prost.
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Lnb-ul e cel mai usor de inlocuit. D-asta insista pe lnb-uri. Si eu am facut asta. Am mai multe lnb-uri inverto black ultra si nu se comporta la fel. Cand se face un test se face strict cu acelasi lnb pentru ca daca e din serie diferita poate da rezultate usor diferite.

Pentru mine singurul care e mai bun pentru antena offset decat inverto black ultra este inverto single PLL premium ( single/twin ).
    Edision OS Mio+ 4k . Antena offset 1.85m: 34.5w-85E

Standard RSP member marsel90's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Pentru antena prime focus (rotunda) nu ezitati sa folositi feedhorun-ul de la invacom. Face minuni cu semnalele la limita !!!

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Quote Originally Posted by marsel90 View Post
    Pentru antena prime focus (rotunda) nu ezitati sa folositi feedhorun-ul de la invacom. Face minuni cu semnalele la limita !!!
    Am folosit cu ani in urma asemenea feedhorn sperand la minuni. Nu e rau, dar nici super, rezultatele nu erau peste cele ale feedhornul original cu care a venit antena, dar peste alte feedhornuri ieftine de 30-40 lei. Pretul cam ridicat si eficienta nu chiar atat de mare l-a scos de pe lista produselor de succes, azi nu-l mai gasesc la firma din Romania de unde l-am cumparat.
    In plus s-a blocat rapid filetul si l-am stricat incercat sa-l deblochez. Nu am stiut ca trebuie sa fie perfect uscat sau uns atunci cand vrei sa-l reglezi.
    Vad ca acum suprafata este tratata cu un fel de ulei antiblocare...."with petrolium jelly to so stop thread locking".

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Da val. Voi face teste.
    Apropo era unul pe aici care zicea de lnb dedicate?
    Lnb de fabrica etc...
    Hai sa va arat și eu unul cat o zi de post.

Și ce scrie pe el

receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Mentioned
    48 Post(s)

Este un lnb obisnuit combo c/ku band, nu-l foloseste nimeni din cauza performantelor slabe. Pe al meu s-a pus praful de 2 cm.
    Nu-ti recomand sa dai banii pe el, nu are legatura cu DX

Mentioned
    48 Post(s)

Iar triax-ul acela 304828 de 16 euro este un lnb de duzina, nu vreau sa te dezamagesc dar nu vei gasi nimic special in performante.
    Si te rog nu te mai da zmeu ca era unul sau altul pe aici cu lnb-uri dedicate, era vorba de un un expert adevarat.