Results 1 to 15 of 228

Thread: Receptii extreme- DX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Receptii extreme- DX

Mai concret, si corect, o receptie DX nu inseamna neaparat receptionarea unui satelit aflat in extrema, la 95'E, de ex...parte din tp-urile acestuia pot fi receptionate si cu o antena relativ mica (1.2M-1.4M) deci daca ai deschidere (fara obstacole in fata) nu e nimic spectaculos intrucat spotul receptionat acopera zona in care e amplasata antena ta... spectaculos e doar faptul ca prinzi acolo canale de la capatul pamantului, ca sa spun asa
    Receptionarea unor spoturi care nu acopera deloc zona ta (cu semnal util pentru antene normale, evident), pot fi numite receptii DX (vezi cazul meu cu INSAT 83'E si 93.5'E, spot Ku band focalizat pe India) si aici sunt doua aspecte... ori te chinui cu antene relativ mici (2-3M) si prinzi doar un val de semnal, care nu iti asigura o receptie constanta insa iti ofera o satisfactie ca ai putut vedea ceva care nu e pentru tine ci doar pentru aceia care sunt ''sub spot'' ori faci ce a facut colegul nostru @YO8 si anume iti iei o antena mare cat casa si ai infinit mai multe satisfactii, prin faptul ca poti avea rezultate si receptii incredibile, de la spoturi asiatice sau chiar nord/sud americane!
    Cred ca visul oricarui DX-er este sa receptioneze un spot nord american sau sud american... sau, in cazul unui radioamator, sa realizeze o legatura cat mai indepartata!

Iata concret ce inseamna DX via satelit:
    Intelsat 43'WEST

Canale: Movie City, The Film Zone, Televisa Monterrey, Teletica Ch7, Solidaria TV, CNBC US

Practic, imposibil de receptionat cu o antena normala, la noi, insa ceva sperante cu antene de 6-12M!

Si chiar as vrea sa aflam vesti de la @YO8 tocmai pe acest gen de spoturi c band (sau ku BAND)
    Last edited by rzbvro; 05-10-07 at 23:52.
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

no vezi de aia e bine sa avem "batrani" scurt si la obiect.scuze de offtopic

Standard RSP member armandino's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

ok.got it ! 10x

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut, dupa 2 tentative esuate am reusit sa urc in jur de 200 kg la inaltimea de 9m. Am sa va tin la curent cu tot ce realizez, treaba merge destul de incet datorita lipsei de timp dar ma straduiesc sa nu ma prinda anotimpul rece lucrind la exterior.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Daca eram mai aproape de tine veneam si te ajutam la montatul si instalatul ei, un adevarat " monstru" in ale captari cine nu si ar dori una in curte ca aia pe care o deti!!
    Bafta si grabestete ca vine sezonul rece si umed!!!

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    un adevarat " monstru" in ale captari cine nu si ar dori una in curte ca aia pe care o deti!!
    Este cu siguranta cel mai tare echipament (ma refer la diametru antena) aflat in curtea unui pasionat persoana fizica, din Romania... eu unul nu mai am cunostinte de vreo antena 5M la o persoana fizica ci doar de 3-3.7M
    Antene peste 5M stiu ca exista doar in curtile si pe cladirile unor institutii, mai ales de media

Repet insa ca acest tip de antena, din ''plasa'', da randament foarte bun doar in banda C (in banda KU nu atat de bun), daca vorbim despre receptii satelit Desigur ca e super ok si pentru radioamatorism... si inca pentru ceva: receptie tv terestra uif!
    Chiar ar fi interesant sa auzim si de o receptie terestra din Republica Moldova sau Ucraina!
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Standard RSP member skycleaner's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Unde stai omule ca am trecut de nu stiu cate ori prin oras si imprejurimi si nu am observat nimic neobisnuit... in week end merg din nou ca am ceva montaje in zona dinspre Roman...

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by YO8 View Post
    Salut, dupa 2 tentative esuate am reusit sa urc in jur de 200 kg la inaltimea de 9m. Am sa va tin la curent cu tot ce realizez, treaba merge destul de incet datorita lipsei de timp dar ma straduiesc sa nu ma prinda anotimpul rece lucrind la exterior.
    Este super ceea ce faci!
    Ai rezolvat pana la urma cu dispozitivul si modalitatea de fixare in focar ?

Standard RSP member Cena133's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking Re: Receptii extreme- DX

Felicitari !Eu am ajuns invidios pe tine pentru ca nu am reusit numai una de 2 metri si teas ruga sa le inchiriezi la astia de la digi ca transmisia este destul de proasta

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Quote Originally Posted by Cena133
    inchiriezi la astia de la digi ca transmisia este destul de proasta
    Proasta receptei a Digi Tv-ului nu-i de la antena de uplink,ci de la footprintul satelitului,asa cum l-a negociat cu operatorul de satelit,cind a inceput sa transmita pachetele de programe tv.Probabil nu s-au asteptat sa aiba un succes atit de coplesitor,incit n-au tinut seama de conditiile de receptie optime pentru consumatori;adica trebuiau sa focalizeze semnalul pe zona Romaniei ,cum ar face orice operator de DTH,pentru o receptie cu o antena cit mai mica,cum au facut ceilalti operatori romani.

oftopic: mai trebuie sa astepte John Cena pina se reface.Nu-l prea vad prezent la Royal Rumble{26.01.08}dupa ghipsul purtat la show-ul din Iraq!Poate la Wrestlemania,eventual la NoWayOut.

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Constatare

Decand cu schimbarea lnb-ului si cu incercarile disperate de a scoate tot ce se mai poate dintro batrana antena din fibra ....am sesizat o variatie de semnal pe aceeasi pozitie (acolo unde sunt inghesuiti mai multi sateliti).
    Adica, de ex: pe 28.2*E acolo unde sunt 5 sateliti, daca reglez antena ca pozitie, pe maxim de semnal pe 11565/V/27500 adica pe Eurobird1 ,NU sunt la maximum de semnal pe Astra2c si invers. Pentru Astra2c (10964/H/22000) trebuie sa misc antena ''step by step'' spre vest cam o jumatate de grad estimat empiric. Diferenta de putere e considerabila undeva intre 15%-20%.
    Acelasi fenomen l-am observat si pe grupa de sateliti Astra de la 19.2*E unde sunt la fel de mari diferentele.
    In teorie e normal sa fie asa ...ca doar n'or sta satelitii unul peste altul , stiu din acele animatii promo ale sistemelor astra ca satelitii se plimba de colo-colo intr-un spatiu destul de restrans, dar bine definit ca sa nu se ''muste intre ei''.
    NU stiam ca intre primul satelit din grupa si ultimul, insirati pe orizontala e o distanta asa de mare, aproape o jumatate de grad si nu stiam ca e evidenta la sol.
    Astept ceva opinii ..sau sunt singurul care am sesizat fenomenul?

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Constatare

Nu esti simngurul care a sesizat acest fenomen,in principiu ca sa poti avea o receptie buna faci reglajul final pe cel mai slab transporder din grupa de sateliti,de ex; eu pe astra 19 imi reglez antena pe 12246 V
    MPEG-2
    27500

si asta de obicei seara cand am semnal pe acest transporder,reglata astfel imi intra absolut toti satelitii din grupa si implicit transporderele lor.
    Last edited by zildan; 27-09-09 at 22:40. Reason: R12

Standard RSP member
    Mentioned
    14 Post(s)

Ciudat ca acest transponder,12246 V,seara,cel putin la Cluj are semnal/calitate de 88%.Nu stiu cit semnal ai pe antena ta pe acest transponder,seara,dar daca el este cel dupa care iti reglezi antena atunci e o obligatie a fiecarui user,care ne da date despre semnalui unui satelit,sa mentioneze localitatea si marimea antenei!Transponderii cu probleme de pe Astra 19.2E,seara in zona Clujului,sint urmatorii:12604,12552,12670,care la o antena de 1.5m,au semnal scazut,in jurul valorii de 50%>60%,dar dimineata au cam 75% semnal/calitate.Eu imi reglez antena dupa 12670 V;pe acesta trebuie sa am cel mai mare semnal la reglaje iar atunci sint sigur si de ceilalti!
    Sint de acord cu tine cind e vorba despre reglarea antenei pe cel mai slab transponder,ceea ce am facut inca de pe vreme analogicului,dar pentru fiecare zona ar trebui sa stim care e acel transponder cu problema de receptie!Stiind acest lucru avem sanse sa receptionam semnal indiferent de vreme sau sezon.
    Last edited by zildan; 27-09-09 at 22:39. Reason: R12