Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 228

Thread: Receptii extreme- DX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default sal

ANUNT ; AZI LA ORA 22/47 CU ANTENA DE 1,5 PRIMA FOCUS .... AM PRINS PACHETU TATA SKY DE LA 83 E CU SEMNAL DE 73 LA SUTA O SA REVIN CU POZE SI TOT CE TREBUIE ATUNCI CIND O SA AM LOCAL
    LOCATIE BUC CU LNB RETINETI INVERTO DE 3DB

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default revin

Desi am uitata sa spun ca sunt in ghidu de Unda NTV pentru o placutza + Rusia de la 36 E dif PE TATASKY DE LA 83 E LA 78 Semnal Este Suta MERGE Bine,,,, caut LOCALE DE TATA SKY DE LA 83 E CINE SUNT PE MESS = NICUNICU51

---------- Post added at 18:32 ---------- Previous post was at 18:00 ----------

PACHETU YES FREVECNTA 10890 V 27500 CU 5/6 SEMNAL 83 LA SUTA ESTE CUMVA PACHETU ISRAEL ?
    DESI INTRA CU ANTENNA DE 1.5 LNB INVERTO NU AM CARD DE YES ?

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Radio Ip, cu ce tip de receptor si de pe ce satelit ?
    Am intrebat pentru ca ma intereseaza.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Dacă nu fac o confuzie, este vorba de Rock Fm și Magic Fm; echipamentul bănuiesc că este dedicat.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Scanez de ceva timp, 62E, dar nu-mi intra nimic. Ma refer la transponderele romanesti - Kiss Tv si Prima Tv - credeam ca imi este dereglata antena, dar se pare ca nu. Acolo intrau si posturile romanesti de radio. S-au mutat pe alt satelit ?

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Kiss si Prima au fost pe 60E dar nu mai sunt nici acolo.
    Edision OS Mio+ 4k . Antena offset 1.85m: 34.5w-85E

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Imi cer scuze, da, 60 E.

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Vorbim de lnb inverto cu flansa care îl au majoritatea la magazine ce are valoarea de 55db gain. Feedhornul este de la cineva că tripoda originala avea șuruburile rupte in aluminiu.
    Mai am un lnb de Singapore cu feedhorn și trunchi de prelungire din aluminiu. Am și tripoda lui originala. Ăla specifică că are 70db gain.
    In fine daca spui că antena e incorect reglata pe aparat de măsură de ce tp 10985h de pe 75 vine la 42% calitate pe satfinder noaptea și ziua 29/31% iar pe 11605v nu are decât 12% calitate? Uitate pe flysat. Ce e vertical indică pe receiver 5% calitate pe satfinder 12% calitate.
    Daca pun aparatul de măsură pe 1.2 am pe primul tp 34 noaptea și 20 ziua iar verticalele au ba 12 ba 14/16 ziua sau noaptea .
    Deci sa fiu înțeles antena mea are montura polara ce merge uniform stânga dreapta. Deci mai mult de 12/15 grade nu pot regla să meargă stânga dreapta. Că sa fie cascadorii rasului va spun că montura a fost făcută de gheorghe cu materiale ... Lnb dacă îl pun drept pe badr la turksat deja trebuie dat spre stânga....deci cum ziceam montura polara e făcută să meargă că și cum ai avea antena fixa in perete.
    Apropo daca dau montura polara jos și îi atârna una de offset și o pun pe motor h-h merge? Ideea e că nu știu unde să o prind de antena.....

Asta e lnb de Singapore și tripoda lui originala
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Mentioned
    1 Post(s)

Azi am fost și am repus rușii pe strachina de 1.5m. faza tare cu lnb astea inverto cu flansa e de cascadorii rasului.
    Pe orizontala duruie și când îi dai vertical ... Mă credeți că aia de 1.2 cu lnb inverto High gain e peste asta de 1.5m cu lnb inverto cu.flansa? De ce se manifestă așa.?

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Te rog explică mai tehnic despre problemele respective. Dacă rezultatele tale sunt anormale adaugă detalii, valori, frecvențe, satelit, polarități, tip antenă, model lnb, etc. Nu putem ghicim noi din explicațiile astea... :cascadorii râsului, ....faza tare, etc la . Daca un lnb se comporta drastic diferit pe o polaritate H/V sau o gamă Low/High problema e intrinsecă de la LNB, dar sunt cazuri mai rare. Cel mai probabil în cazul tău este vorba de reglaj incorect. Ai in vedere unghiul skew de la lnb, care trebuie rotit spre dreapta pentru satelitii aflati la vest și invers pentru cei din est, dar asta numai pentru antenele fixe. Daca antena este mobila nu e necesar, vine automat cu montura. LNB-ul cu flanșă este pentru antenă simetrica(feedhorn-ul atașat flanșei trebuie este croit pentru antena respectivă) iar pentru antene offset sunt în general lnb-urile universale

https://www.lemmymorgan.com/skewing-an-lnbf-correctly/

Mentioned
    1 Post(s)

Horațiu nu ai văzut că lnb îl aranjasem pe maxim la rotire? Credeai că l-am pus și gata? Nu domnu meu. Cablul acela e firul de jos de pe diseq. Oricum inverto High gain nu poate fi întrecut cu jafurile alea cu flanșă tot inverto pro fiind. Am incercat toate posibilitățile cu lnb de prime focus. Nici unul din 3 lnb nu face ce face asta de offset.
    Pai daca am luat mult lăudatul lnb de 70db de prime focus și e la fel ca învețo pro pe flanșă... No coment . Degeaba feedhornul are 4 șanțuri ... Că face ce face și ăla cu 3 șanțuri adică 80 semnal și 23-24% calitate.
    Diferența vizibila e la asta de offset 81 semnal și 28-29% calitate care când o ia din loc satelitul ajunge la 42% calitate fata de 34% cat are Singapore și inverto pro reglate maxim.

Standard RSP member
    Mentioned
    7 Post(s)

Ce receiver folosesti pentru receptiile dx ?

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Quote Originally Posted by val View Post
    Dacă nu fac o confuzie, este vorba de Rock Fm și Magic Fm; echipamentul bănuiesc că este dedicat.
    Da, Rock FM, Magic si Kiss Fm de pe 62E, 11485H1161 se recepțíonează cu echipament dedicat dar unii spun ca ar fi soluții cu placă TBS și TSReader și alte softuri.
    Personal nu am încercat dar poate alți useri de pe forum au reușit
    Așteptăm confirmarea

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Era descrisă procedura pe R.D.I. dar deocamdată site-ul e pe "blană".
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Exista solutie soft pt HD-radio daca la asta va referiti.
    Stie @marsel90 si daca citeste aci va raspunde.
    Ia zii marsele care e treaba
    Eu ma bag la meci: Craiova - Botosani
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Page 1 of 2 12 LastLast