Results 1 to 15 of 228

Thread: Receptii extreme- DX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Spotul Middle East a satelitului Intelsat 12 mi-a trezit interesul inca de la aparitia sa in vara acestui an. In finele lui iunie am reusit sa receptionez cateva tp de date si o "urma de semnal" de pe ADEN Tv
    Iata ca acum la inceputul iernii , avand alte conditii meteo dar folosind aceeasi antena si lnb am reusit sa receptionez stabil AdenTv

Harta de acoperire:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Spot middle est receptionabil in Bucuresti. Din pacate doar un singur TP (11685V)

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Foarte bine zappa insa ai omis sa pui o poza cu antena , sa specifici modelul acestuia lnb-ul si receptorul de satelit folosit.Din cate am vazut pe flysat e vorba de canalele Channel2 si Israel 10

Rz din Brasov cu antena sa de 2,2m a reusit sa prinda anul trecut in mai aceeasi canale http://forum.softpedia.com/index.php...=524179&st=288

Tot in sud in Topola, Serbia , Razvodnik cu antena sa de 3m prinde aproape toate tp de pe Amos3 ME (1 sau 2 ii fac probleme, nu tin minte acum care)

Deduc faptul ca in bucale acest tp intra cu o antena bine reglata de 1,8-2m iar cu o antena de 3 m intra absolut toate tp

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Antena ar fi de 3 m, dar nu e bine reglata si e distanta mare intre antena si receptor (cred ca peste 100 m). Asa ca probabil performantele sunt mult diminuate.
    Poze la antena poate voi face mai spre primavara.

P.S.: antena nu este a mea, insa receptiile eu le-am facut cu un strong 4401.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Peste 100m intre ant si rec cu ce fel de cablu? RG 11 sau normal.Cu TV-ul langa ant se poate vedea pierderile si face si reglaje.Salut

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

daca cablul e RG11 atunci e ok... daca e normal, RG6, trebuie neaparat trebuie montat pe el un mic amplificator liniar (20 RON)
    In alta ordine de idei, am mai prins recent acest transponder insa este ceva mai slab acum, ca putere, si nu merge constant (fara intreruperi) decat atunci cand e vreme frumoasa
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

Satelitului NSS 6 la 95E reprezinta extrema estica pt Romania

NSS-6
    are 2 spoturi:

Middle East -acoperire excelenta pt Romania 50-51 dBW care teoretic asigura o receptie stabila cu atena de 80 cm.*

India- receptia este posibila dar numai cu antene mari si depinde mult si de locatie .Cunosc doar 2 pasionati care au reusit receptia. confirmand cu poze: @vladdygo din Bucuresti cu 1,5m (11070V, 12638 V ) si @ Rz din Brasov cu 2,2m mai multe tp!

.
    * testele mele cu antena de 125cm dovedesc ca spotul Middle East a 95E se receptioneaza stabil chiar si pe vreme nefavorabila (ninsoare).Sunt acolo 3 canale de date cu semnal extrem de puternic si momentan un singur canal de televiziune Almata TV (Kazahstan) care transmite in format MPEG-4 si are un semnal mai sclab !Pt receptia Almata TV e necesara antena de minim 120 , restul intr-adevar intra cu 80-90cm.Cei care doresc sa-si regleze la sange antena mobila pot lua ca reper aceste date postate de mine.Un alt canal de date puternic acum din partea de west pe care-l recomand pt reglare e cel de pe 34,5W | 11473 V 2480 7/8 !! Cine a reusit receptia acestuia din urma poate incerca si receptia emisiunii de promovare a Telecom Austria de pe satelitul de la 37,5W | 10965 V 3617 3/4!! 37,5W e interesant mai ales pt feedhunting!
    Obtinand un semnal bun capetele de la est si west si la punctul zero(in fc de locatie) puteti afirma ca aveti sistemul mobil bine reglat.Cu toate ca multi cunosc dar atrag atentia ca receptia extremelor are ca prima conditie o vizibilitate perfecta, deoarece gradul de elevatie a acestor sateliti (mai ales 95E) este numa 4-5 grd.Nu pot da date despre satelitii de la 43W si 45W deoarece in aceea directie am obstacole .Stiu insa ca si acestia se receptioneaza bine insa ca si canale de televiziune nu prezinta interes acum !

Almati TV:

11642 H 16923 "KBI Hellas Linkstar "

11542 V 39999

11017 V 10600

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Am înțeles. Insa care e mai ușor de copiat cea de pe badr de pe 11881 sau cea de la 12xxx? Sau rămâne 11555 de pe 62° ușor de copiat ?
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Standard RSP member zvartoshu's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Am o întrebare. Oare cu o prime focus de 1.5m oi reuși să am trei fire de semnal pe 62e la 11555? Sau mă pretez la Iran pe badr cu modelul asta de antena? Vreau Iran.
    receptie de dx-er , antene special concepute pentru a simti propagarea din fm

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

La 200 km est sunt 10.7 dB pe 11555V30000, dar cu simetrica de 1.8.
    Dupa harta de acoperire de pe flysat, ar trebui sa fie receptie si in Bucuresti