Results 1 to 6 of 6

Thread: modificare placa retea

Golden Member istvan's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Default modificare placa retea

Am gasit pe un forum spaniol aceste modificari la tuner, intrebarea mea este daca fac aceste modificari tuneru este mai sensibil?
    Mejoras ethernet interface

Componentes necesarios:

- condesador electrolitico 220 uf/16v
    - dos condesadores de 4,7 uf/16v de tantalo

- Solo hay que quitar el c65 , sustituirlo por 220 uf/16v.

- Los dos condesadores de tantalo van en paralelo al c17 y c23 debereis respetar la polaridad.

A incercat cineva?
    RSP-TEAM

Happy fery21's Avatar
    Mentioned
    8 Post(s)

Default Re: modificare tuner

Italieni zic ca e buna in caz de caderi dese...si ar mari intr-o oare care masura viteza!?? nu am verificat personal

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by istvan View Post
    Am gasit pe un forum spaniol aceste modificari la tuner, intrebarea mea este daca fac aceste modificari tuneru este mai sensibil? ...

Modificările de mai sus nu au nici o legătură cu tunerul.

Este vorba despre placa de reţea de pe dream-uri.

.

Golden Member istvan's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Regula 12.

da ai dreptate @delta2k2 e pentru placa de retea, dar pentru tuner nu stii ceva solutie?
    Last edited by zmeura; 21-06-09 at 23:40.
    RSP-TEAM

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu ştiu modalităţi de optimizare pentru tuner.
    Chiar dacă ar fi , avand in vedere că intr-un tuner se lucrează cu frecvenţe foarte mari (de ordinul gigaherţilor) , ele nu ar fi la indemana userilor obişnuiţi. Poate doar intr-un laborator specializat.

Ca să-ţi faci o idee , simplul fapt că ai dat jos capacul metalic ce ecranează tunerul , determină modificarea anumitor parametri de funcţionare. Dacă apropii un corp metalic (varf de şurubelniţă de exemplu) de anumite componente , influenţezi comportamentul tunerului. Din acest motiv este nevoie de scule speciale şi echipament ceva mai deosebit.

.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Default Re: modificare placa retea

o solutie cel putin teoretica , ar fii inlocuirea modelului actual de tuner cu un altul mai sensibil , dar si in acest caz s-ar putea sa nu existe sanse de reusita de 99%
    fiindca exista un reglaj "generalist" in functie de parametri componentele care alcatuiesc receiverul
    deci chiar daca ar fii sa gasesti un tuner "mai sensibil" si compatibil la pini/semnale de iesire cu actualul , tot mai trebuiesc facute niste reglaje pt. optimizare , altfel o sa fii nemultumit de "nu stiu ce" care cu vechiul tuner nu facea sau nu aveai prb. respectiva , asa ca..........

daca vrei ceva pt. semnalele mai slabe pe care le receptionezi , exista amplificatoare "de linie" in domeniul 2150 - 950 mhz care conecteaza cat mai aproape de lnb

insa si in acest caz vei avea anumite prg. care inainte se vedeau bine (avand semnal bun) si acum nu se mai vad ( prg. suprasaturate , adica depasesc semnalul normal ) , incearca cu un amplificator de banda larga 47 - 860mhz pe cablu sau la antena de pe casa si o sa observi acelas lucru cu prg. receptionate (cele care le vedeai bine inainte cum se vad acum , fata de cele care se vedeau prost inainte si acum se vad ceva mai bine)

ideea cu amplificatorul "de linie" fiind valabila mai mult daca ai instalatie fixa , fiindca la mobila iti pot aparea si "deviatii de frecventa" in functie de cat de bine ai reglata antena mobila

concluzia : ti-ar trebui un amplificator cu posibilitatea reglari amplificari extern sau mai bine "lasate pagubas"