Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 16 to 30 of 97

Thread: H-H cu unul sau mai multe lnb-uri

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

cu suportul de la max e greu sa faci ajustarile, iar daca spui ca nici nu ajungi la ele.........nu stiu cum sa te ajut...ai putea s-o faci si mai babeste. dar e destule de exasperant; cam asa: reglezi lnb-urile dupa ochii in pozitia in care ajungi la ele, pe urma o muti pe 13e si vezi cum sta treaba, pe urma repeti.......ti-am spus e exasperant, iar daca n-ai cat de cat o mica idee cam cum ar trebui orientate, o sa-ti mananci toti nervi

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by zappa
    Nu inteleg de ce trebuie sa modific sistemul de prindere. Focarul principal este hotbirdul.....si apoi voi pune (stand in spatele antenei) in stanga sirius iar in dreapta w2-ul, adica exact pozitia de acum. Daca nu va merge voi ramane cu un singur lnb.
    Asa cum tiam explicat in primul raspuns la topicul tau,antena e complect diferita pe un H_H,ea se comporta ca o minge se invirte de la E la W iar lnb-ul central va suferi modificari in sensul ca va avea cite o pozitie diferita pe fiecare satelit in parte practic el va descrie o jumatate de cerc,iar ca sa prinzi ceea ce vrei cu inca un suport pentru 2 lnb-uri trebuie sa procedezi intocmai cum am descris in primul topic,altfel cele 2 lnb-uri suplimentare devin nule!!!ele trebuie sa le pozitionezi ori cind ai antena pe SIRIUS avind lnb-ul principal pe acest satelit ori poti sa le pui avind antena orientata pe HOTBIRD,tu alegi cum vrei sa le pui,dar sa nu muncesti degeaba,inca o data;antena montata pe un H-H are cu totul si cu totul alte pozitii pe sateliti fata de o antena fixa.succes.Spaniolul :wink:

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by snow
    cu suportul de la max e greu sa faci ajustarile, iar daca spui ca nici nu ajungi la ele.........nu stiu cum sa te ajut...ai putea s-o faci si mai babeste. dar e destule de exasperant; cam asa: reglezi lnb-urile dupa ochii in pozitia in care ajungi la ele, pe urma o muti pe 13e si vezi cum sta treaba, pe urma repeti.......ti-am spus e exasperant, iar daca n-ai cat de cat o mica idee cam cum ar trebui orientate, o sa-ti mananci toti nervi
    Daca face asa va trebui sa tina cont ca lnb-urile au o usoara decinatie fata de pozitia lor normala dar e exasperant de greu te duce in stadiul sa arunci tot ansablul de la etaj Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Avand in vedere ca stau la etajul 6 s-ar putea sa se faca praf pana jos.
    Last edited by zappa; 30-01-08 at 15:34.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Sper ca nu te superi,dar eu iti dau un sfat bazat pe experienta proprie,daca ai sti de cite ori era sa le dau dracului pe toate..... dar acum am H-H conform primului post,adica cind antena se pozitioneaza pe SIRIUS vad si INTELSAT 1002 si HOTBIRD 13 deci eu ma bazez pe o experienta de aproape 15 ani in domeniu,ca sunt afon cu pc-ul asta e altceva sunt inca la inceput dar la sisteme de receptie sunt;the best,nr.1 sau cum vrei tu Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Nu am de ce sa ma supar. Chiar ma bucur ca cineva ma incurajeaza si imi da sfaturi. Daca ai probleme cu computerul te pot ajuta cu placere.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Nu am de ce sa ma supar. Chiar ma bucur ca cineva ma incurajeaza si imi da sfaturi. Daca ai probleme cu computerul te pot ajuta cu placere.
    am ceva nedumeriri sunt prea multe programe,meniuri submeniuri o nebunie totala,cind o sa am nevoie de ceva o sa postez multumesc mult si succes.Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Din pacate nu am reusit sa fac hh-ul sa functioneze. La un moment dat am receptionat 26 grd est pe lnb-ul central si am luat-o din satelit in satelit spre est. Mi-a intrat 19 est, 13 est, iar cand sa scanez si 10 grd est fie vantul a miscat antena, fie nu era bine reglata cert e ca nu am mai reusit nimic. Absolut nimic. Si deoarece se intuneca am luat o pauza. Acum e pozitionata pe cei 3 sateliti ptr Max. Si daca mut antena spre est imi intra si astra 19 est. Mai mult nu am incercat. Intre timp o sa mai citesc si sper sa ma mai luminez.
    Sa ma corecteze cineva daca nu am facut bine;
    - am setat pe hh 46 grd
    - pe gradatia antenei am setat 23 grd
    - hh-ul era la punctul 0
    - am cautat 26 grd est
    - nu stiu cum sa setez limitele....si daca trebuie
    Mentionez ca sunt din Bucuresti.
    Mai trebuie ceva?

Multumesc

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Din pacate nu am reusit sa fac hh-ul sa functioneze. La un moment dat am receptionat 26 grd est pe lnb-ul central si am luat-o din satelit in satelit spre est. Mi-a intrat 19 est, 13 est, iar cand sa scanez si 10 grd est fie vantul a miscat antena, fie nu era bine reglata cert e ca nu am mai reusit nimic. Absolut nimic. Si deoarece se intuneca am luat o pauza. Acum e pozitionata pe cei 3 sateliti ptr Max. Si daca mut antena spre est imi intra si astra 19 est. Mai mult nu am incercat. Intre timp o sa mai citesc si sper sa ma mai luminez.
    Sa ma corecteze cineva daca nu am facut bine;
    - am setat pe hh 46 grd
    - pe gradatia antenei am setat 23 grd
    - hh-ul era la punctul 0
    - am cautat 26 grd est
    - nu stiu cum sa setez limitele....si daca trebuie
    Mentionez ca sunt din Bucuresti.
    Mai trebuie ceva?

Multumesc
    Ai facut setarile corect,cind fixezi antena pe Arabsat 26E cauta un transporder cu semnal slab si fa reglajul final de semnal pe acel transporder,astfel esti sigur ca vei receptiona toate transporderele bine,in legatura cu limitele setezi satelitii E-W pina la care sa mearga montura,la mine spre ex e setata ca satelit maxim E 72 E iar ca satelit W 30W succes,Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Care este acel transporder cu semnal slab de pe Arabsat 26E? Antena mea este de 0,9 m.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Care este acel transporder cu semnal slab de pe Arabsat 26E? Antena mea este de 0,9 m.
    Vezi si tu care iti intra cel mai slab si dupa acela te orientezi,eu am 1,20 offset la mine merge dar la tine nu cred ca va intra.Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Din pacate strongul 4401 dupa patch nu mai afiseaza si calitatea. Am doar indicator de semnal. Care e destul de dubios.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Din pacate strongul 4401 dupa patch nu mai afiseaza si calitatea. Am doar indicator de semnal. Care e destul de dubios.
    Decit nimic e bun si ala Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Am reusit. Am ajuns pana la 62 gdr est (Prima TV si dogan).
    O sa revin cu amanunte si poze.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Am reusit. Am ajuns pana la 62 gdr est (Prima TV si dogan).
    O sa revin cu amanunte si poze.
    Felicitari!!!!!,ai reusit sa pui si lnb-urile secundare? merg? Spaniolul :wink:

Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast