Multumesc mult!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Multumesc mult!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
o intrebare de la un novice
Am un sistem fix Max cu cei trei sateliti corespunzatori +diseq4+1
Vreau sa mai montez o antena de 1,2 cu H-H pentru restul de sateliti pentru a vedea si ASTRA 19
Intrebare intrebatoare ??? ma pot folosi de diseq-ul cu 4 intrari a lui Max ca sa pot roti cea de a doua antena ?
Multumesc anticipat de raspuns
Am luat montura aia de pina la 1,4 m de la elstar. Si un lnb twin,ca sa pot comanda montura din receiver si nu din sky star. Problema e ca am ,,descentrat" atit de tare montura fixa a antenei cind am montat-o pe cea mobila incit nu mai reusesc sa gasesc semnal pe nici un satelit.Partea cea mai proasta consta in faptul ca pe montura antenei nu am nici un fel de gradatie. Este atit de prost facuta incit pentru a prinde hispasat am fost nevoit sa intorc montura cu susul in jos.Acum, antena fiind montata pe montura mobila e deja lasata pe spate cu vreo 30* si sunt obligat sa reglez declinatia fata de motorul HH ca si cum antena ar fi orientata spre hispa, numai ca montura fixa loveste in antena si nu imi da voie s-o reglez mai mult.
Nu stiu ce sa mai fac.Modelul antenei este WOLF de 1,10m ( cu prinderea monturii de offset in 3 suruburi) si nu am mai vazut-o in comert de vreo 2 ani, ultimele modele parca aveau si gradatii pe montura fixa care era usor rotunjita pentru a permite un reglaj mai bun.
Semnalul este mai putenic pe eurobird 26* sau pe pe arabsat 26?
Locatie Alexandria.
Pui antena in varianta fixa pe satelitul sudic si incerci sa memorezi inclinarea planului marginilor antenei fata de verticala .
La motor in aduci pe O si il pui la latitudinea locatiei ( cum spune manualul)
Pui HH pe pilon vertical , orientat cit mai bine spre sud .
Pui antena cu montura ei pe bratul hh astfel incit sa ai planul marginilor antenei cu aceiasi inclinare ca si in cazul monturii fixe .
Gasesti semnal si faci reflejul fin .
vezi poate te ajuta acest program
pt elevatie si tot ce vrei despre antene offset
http://www.sateliti.org/showpost.php...65&postcount=8
1. Pentru clone de moteck - cum ar fi APRO SG2100A - se poate folosi pentru pozitionare www.moteck.com.tw si se alege din products GAAPS.
De acolo se poate echivala cati pasi pentru respectivul satelit trebuie miscata montura.
2. Pentru motoare mai noi (nu si mai bune) cu 2 intervale pentru unghiul de elevatie cartulia ce vine cu motorul e de ajuns (motoare H-H Vizyon).
/Tolumstein
salut
am on intrebare daca ma puteti ajuta:
am antena Tria TDS 110 cu motor Stab pe ea
vreau sa pun 4 LNB pt urmatoarea configuratie: 28E-19 E-13E-4W ,
am suportul de la triax cu 4 LNb
se poate sa mearga cu tot cu HH
multumesc
Merge dar trebuie sa respecti cativa pasi esentiali;
1] se monteaza antena pe H_H doar cu LNB-ul CENTRAL!!! se pozitioneaza antena cu montura H_H pe satelitul sudic care iti parvine tie ca zona,dupa ce ai stabilit satelitul sudic si ai memorat toti satelitii pe arcul descris de montura iti alegi configuratia dorita in cazul tau si deplasezi montura cu lnb-ul central spre satelitul de mijloc al configuratiei apoi montezi lnb-urile secundare!!
mersi
satelitul sudic ii ASTRA 23,5,care satelit sa il aleg central Hotbird?
si diseq-ul il pun dupa motor