Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 97

Thread: H-H cu unul sau mai multe lnb-uri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Da...functioneaza toate 3; lnb 1 - sirius 5 grd est, lnb 2 - hotbird si lnb 3 - eutelsat w2 la 16 grd est. Nu au semnal maxim, dar important e ca pot vedea tp-urile de la Max fara sa misc antena. Fata de suportul original de la Max am facut o modificare; cel de pe sirius a trebuit sa il imping in jos (cu ajutorul unei cozi de matura, caci nu ajungeam la el) cam cu cca 3 cm cred. Pe max am semnal 78-80 %. In rest am facut probe doar spre est pana la 62 grd. Si a fost ok. Maine revin cu poze si cu probe spre vest.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by zappa
    Da...functioneaza toate 3; lnb 1 - sirius 5 grd est, lnb 2 - hotbird si lnb 3 - eutelsat w2 la 16 grd est. Nu au semnal maxim, dar important e ca pot vedea tp-urile de la Max fara sa misc antena. Fata de suportul original de la Max am facut o modificare; cel de pe sirius a trebuit sa il imping in jos (cu ajutorul unei cozi de matura, caci nu ajungeam la el) cam cu cca 3 cm cred. Pe max am semnal 78-80 %. In rest am facut probe doar spre est pana la 62 grd. Si a fost ok. Maine revin cu poze si cu probe spre vest.
    Ai vazut ca nu a fost asa greu? daca aveai posibilitatea sa ajungi la lnb-uri se putea si mai bine,ma bucur ca ti-am fost de folos.Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

A fost greu ptr ca nu ajungeam la lnb-uri. Iar la hh credeam ca pe ambele parti ale ei sunt aceleasi gradatii. Dar pe o parte e elevatia, iar pe cealalta parte e latitudinea. Azi am observat cu ajutorul unei oglinzi.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

A fost greu ptr ca nu ajungeam la lnb-uri. Iar la hh credeam ca pe ambele parti ale ei sunt aceleasi gradatii. Dar pe o parte e elevatia, iar pe cealalta parte e latitudinea. Azi am observat cu ajutorul unei oglinzi.
    Ok, asteptam cu interes sa postezi fotografiile,astfel si cei mai sceptici vor crede ca un multifeed poate functiona cu un H-H :wink:

Super Moderator staric's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Mai exista o intrebare pentru cei ce vor sa monteze acest sistem:
    Unde e montat Comutatorul DiSEqC - pana la motorul H-H sau dupa motor H-H.Din cele citite de mine se recomanda dupa motorul H-H (intre motor si LNB) evitind astfel blocarile de motor.
    Toate acestea eu nu le pot controla (e frig,e ploae,astept vara - ca fac din placere) asa ca rog Zappa (sau cei care au acest sistem) sa precizeze acest amanunt.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by staric
    Mai exista o intrebare pentru cei ce vor sa monteze acest sistem:
    Unde e montat Comutatorul DiSEqC - pana la motorul H-H sau dupa motor H-H.Din cele citite de mine se recomanda dupa motorul H-H (intre motor si LNB) evitind astfel blocarile de motor.
    Toate acestea eu nu le pot controla (e frig,e ploae,astept vara - ca fac din placere) asa ca rog Zappa (sau cei care au acest sistem) sa precizeze acest amanunt.
    Nu are cine stie ce inportanta inainte sau dupa,functioneaza bine in ambele cazuri,acum fiecare e liber sa aleaga varianta care ii convine,unii sustin ca inainte este ideal altii dupa,parerile sunt inpartite.Spaniolul :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Pai nu se poate monta decat intre lnb-uri si motor. Asta e singura pozitie.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Pai nu se poate monta decat intre lnb-uri si motor. Asta e singura pozitie.
    De fapt este pozitia cea mai indicata montata dupa motor scade semnalul dar functioneaza. :wink:

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Explica-mi si mie cum poti monta comutatorul DiSEqC intre motor si receptor. M-ai facut tare curios.

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Explica-mi si mie cum poti monta comutatorul DiSEqC intre motor si receptor. M-ai facut tare curios.
    si eu sunt curios. oare se poate sa pui cablul de la motor in intrarea lnb1, iar intrarile lnb2 si lnb3 sa le tragi direct la lnb-urile respective? teoretic se poate , dar pana la practic , trebuie testat lucrul asta :wink:

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Tocmai a raspuns snow :wink: Dar eu nu recomand acest lucru dupa cum am spus are neajunsuri nu stiu ce se poate intimpla pe termen lung,asa ca renunta la idee,nu ai nimic de cistigat :wink:

Member Special Member
    Mentioned
    0 Post(s)

sincer sa fiu nu inteleg rostul unui multi-feed pe o instalatie cu motor hh.
    hh folosesc in general cei care au un singur televizor si fie sint hobbysti fie
    vor sa vada cit mai multi sateliti.marele dezavantaj timpul de asteptare.
    multifeed-ul se bucura de viteza de comutare mare,asta e pentru cei grabiti sau care au mai multe tv-uri.numar limitat de sateliti.
    ca hobbyst as putea fi tentat sa fac un asemenea experiment insa am o
    dilema:lnb-urile secundare cum le pozitionez,la ce distanta fata de centru?
    in cite pozitii ale lnb-ului central cele laterale sint si ele "iluminate"de sateliti.in unele cazuri distanta dintre sateliti este de 3? in altele de 5? sau
    cine mai stie ce distanta.
    daca vrem sa luam cazul de 3? avem nevoie de lnb-uri alps cu cap tronconic ce facem in ipoteza ca avem deja un invacom in focar ?
    o alta dilema la multifeed atit la est de centru cit si la vest lnb-ul se pozitioneaza la o anumita inclinatie in suport.sa tragem concluzia ca este totuna cum sint rotite in pozitia est sau vest extrem ?
    scuze,totul mi se pare o aberatie.
    nirolf

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Quote Originally Posted by nirolf
    multifeed-ul se bucura de viteza de comutare mare,asta e pentru cei grabiti sau care au mai multe tv-uri.numar limitat de sateliti.
    in cite pozitii ale lnb-ului central cele laterale sint si ele "iluminate"de sateliti.in unele cazuri distanta dintre sateliti este de 3? in altele de 5? sau
    daca vrem sa luam cazul de 3? avem nevoie de lnb-uri alps cu cap tronconic ce facem in ipoteza ca avem deja un invacom in focar ?
    o alta dilema la multifeed atit la est de centru cit si la vest lnb-ul se pozitioneaza la o anumita inclinatie in suport.sa tragem concluzia ca este totuna cum sint rotite in pozitia est sau vest extrem ?
    nirolf
    Deoarece multora nu le vine sa creada ca se poate asa ceva sau ca este un lucru inutil postez ce a reusit un membru de al nostru care a incercat asa ceva,si totusi e un lucru simplu si util,de ce sa ma invirt cu antena de pe un satelit pe altul cind pot vedea 3-5 in acelasi timp? de aici mia venit ideea si am incercat dupa care am recomandat si altora aceasta posibilitate care mie unul imi ie de folos,iata ce spune zappa;

zappa

Posted: Wed Feb 21, 2007 10:29 pm Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Da...functioneaza toate 3; lnb 1 - sirius 5 grd est, lnb 2 - hotbird si lnb 3 - eutelsat w2 la 16 grd est. Nu au semnal maxim, dar important e ca pot vedea tp-urile de la Max fara sa misc antena. Fata de suportul original de la Max am facut o modificare; cel de pe sirius a trebuit sa il imping in jos (cu ajutorul unei cozi de matura, caci nu ajungeam la el) cam cu cca 3 cm cred. Pe max am semnal 78-80 %. In rest am facut probe doar spre est pana la 62 grd. Si a fost ok

Atasez si o fotografiew a sistemului lui zappa pentru cei suspiciosi

No comment :wink:

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default y

Pentru cei ce dorec o anumita configuratie ii rog sa posteze ce anume doresc sa receptioneze cind H-H-ul se afla pe o anumita pozitie si le voi detaila tot ce e necesar pentru a reusi,

PS.orce e posibil totul e sa sa nu te iei dupa teorie,deoarece teoretic asa ceva nu se poate dar practica si ambitia de a dovedi ca se poate au aratat imposibilul,concluzie; daca nu incercati contrariul teoriei nu veti sti niciodata daca in practica se poate,asa ca lasati teoria deoparte si experimentati ,succes :wink: :wink:

Member Special Member
    Mentioned
    0 Post(s)

nirolf wrote:
    nirolf
    Deoarece multora nu le vine sa creada ca se poate asa ceva sau ca este un lucru inutil postez ce a reusit un membru de al nostru care a incercat asa ceva,si totusi e un lucru simplu si util,de ce sa ma invirt cu antena de pe un satelit pe altul cind pot vedea 3-5 in acelasi timp?
    vad ca in continuare discutam despre doua lucruri diverse cu mentiunea ca tu raspunzi unei probleme ca si cind de fapt ar fi vorba despre o alta.ma rog,problema nu o am eu.
    ca siu cit se poate de clar nu am afirmat ca nu este posibila combinatia!
    un motor disecq are cam acelasi pret(uneori) ca si ale unui comutator disecq ale 2-3 lnb-uri luate impreuna.care este ratiunea investitiei?
    montura cu 3 lnb-uri dispuse la 3-5? diferenta functioneaza in citeva pozitii care se pot numara pe degetele de la o mina.
    intrebare.in afara de combinatia siriu-13? si 16? care alte pozitii mai prezinta interes si asta aplicat la toate 3 pozitiile simultan?
    daca ideea este ca se foloseste doar cu combinatie 5?,13? si 16? simultan nu pot sa spun decit.halal eficienta!

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast