de ce?
Dislikes: 0
sigur ca poate fi mai proasta....Originally Posted by laleauaneagra13
de ce?
Vad ca va captat atentia asa ca nu strica sa va dau si rezultatele testelor facute de ALYNO.
Comparatia a fost facuta intre o antena Emme Esse 85 см si Sticla indreptate spre HB13E ambele cu un Titanium Universal Single TSX 0.2dB
Rezultatele
SkyStar1 v. 1.5 dr.v.1.8.0.6
Emme Esse 85 Sticla
10796 V 27500 76% 27%
10853 H 27500 56% 37%
Emme Esse 85 Sticla
12692 H 27500 67% 35%
12673 V 27500 72% 17%
Dar Emme Esse 85 este un pic mai mare (82 х 87 см) fata de sticla (75 х 82 см ) asa ca mai departe s-a comparat cu SUPRAL 60 si s-a obtinut:
Supral 60 Sticla
10796 V 27500 39% 27%
10853 H 27500 48% 37%
Supral 60 Sticla
12692 H 27500 45% 35%
12673 V 27500 26% 17%
Asa ca......
decinui nimic de pierdut si mai e si estetica
Hmmm ma bate gandul sa mai pun una fixa, mai mica... cred ca o sa iau una de asta... imi place cum arata... dar nu e cam scumpa?
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
mai bine iti cumperi altceva,crezi ca conteaza asa mult estetica? :wink:Originally Posted by XVanish
Ma atrag lucrurile frumoase :mrgreen: Dar vorba ta... mai bine mai putin frumoase dar bune dacat frumoase si proaste...Originally Posted by spaniolul
Ma refer la calitate nu va ganditi la prostii :mrgreen:
Si totusi, ca vorbim despre asta, lamuriti-ma si pe mine cu o treaba: cu ce e mai buna o antena de marca care are aceleasi caracteristici cu una no name? In sensul in care: au aceleasi dimensiuni, aceeasi structura, de multe ori si acelasi material... sunt tratate chimic sau cum? Se fol ceva vopsea speciala? Ca diferentza la pret e usturatoare...
Diferenta consta in cistigul de receptie al antenei,care nu e chiar asa mare de ex;un offset gilbertini de 0,90 este echivalent cu un noname de 1,1 deci cu banii careii dai pe gilbertinii de 0,90 mai bine iti iei un offset de 1,3Originally Posted by XVanish
:wink:
Iar o dau in spam... stiu asta dar ma refer strict la partea tehnica, sa zic asa, fizic din componentza lor... care e diferentza... aliaj mai de calitate sau se folosesc vopsele speciale sau cum... ca diferentele de dimensiuni - semnal si calitate se stie de ele...Originally Posted by spaniolul
Multumesc
In principiu e vorba si de forma lor si de vopseaua aplicataOriginally Posted by XVanish
![]()
daca aplici peste o antena de Fe un strat de vopsea mata cu continut ridicat de Al in ea obti un cistig mai mare,
:wink:
Merci, m-ai lamurit pana la urma pe mess![]()
Continuare...
Sa presupunem ca nu stiti , ati uitat sa calculati SINUSUL sau va plictisesc aceste calcule. CE FACEM?
SIMPLU:
Ar fi deajuns sa stim cati MILIMETRI ii revine unui GRAD, pentru o antena data, de-a lungul multifeed-ului.
Axioma:Sinusul unghiului mic,exprimat in radiani,il putem socoti ca egal cu insusi unghiul
Un grad - e o marime destul de mica
1rad=57*--->1/57rad
Sinusul unui grad este egal cu 1/57
De exemplu: daca distanta focala a antenei este de 700mm, atunci intr-un GRAD de-a lungul multfeed-ului vor fi aproximativ 13mm
Asa ca nu ne ramane decat sa masuram distanta focala si sa o impartim la 57,sa ne alegem satelitul, sa vedem diferenta intre satelitul din centru si cel ales...............
Ca rezultat a celor expuse mai sus in locul formulei de la pag.1 ( A = F x sin|a| ) poate fi folosita una mult mai practica:
A = F x a/57
cu care se poate descurca si un telefon mobil![]()
Salut,
am si eu o intrebare:
sunt abonat la Boom deci am o antena offset Gilbertinii 0.9 m orientata pe Amos la 4w , receptionez deasemenea si francezii de pe Atlantic Bird 3 la 5w.
Oare pot receptiona daca mai montez 2 lnb Intelsat 1002 la 1w si Sirius 2 la 5E.
Daca da,cum trebuiesc pozitionate lnb-urile.
A , si trebuie sa iau si inca un receptor ca Coshipu' nu receptioneaza decat ce transmite Boom.
Astept vesti , multumesc anticipat.