Results 1 to 15 of 15

Thread: Configuratie pentru o antena, 3 LNB, 3 TV

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Configuratie pentru o antena, 3 LNB, 3 TV

Am o rugaminte. Am montat pe balcon la etajul 2, in Bucureşti o antena Gilbertini 0,85 aluminiu cu un LNB quad fixat pe Thor 2/3 pentru gigitv. Am trei receptoare: doua DM 500 şi un Echosmart 791. Datorita problemelor aparute de curand la gigitv am hotarat sa imi fac un abonament la Akta (sa il am cand sunt probleme cu gigitv!), deci trebuie sa mai montez un LNB pentru Sirius. M-am gandit ca daca tot o sa modific configuratia actuala sa mai montez un LNB si pentru alt satelit dar nu stiu pentru care.
    Problema mea este ca nu stiu ce LNB trebuie sa cumpar si ce diseqc imi trebuie ca sa pot receptiona la toate trei receptoare programe de la toate receptoarele. Deci nu stiu care va fi schema de montaj.
    Daca se poate sa ma ajutati as fi recunoscator . Si poate o idee pentru un al treilea satelit.
    Va multumesc.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Configuratie pentru o antena, 3 LNB, 3 TV

Ai nevoie de un suport pentru LNB-uri http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...8bb6b7ded5bd54 si un comutator diseq http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...778a33948fed12 plus inca 2-3 LNB-uri care nu au importanta.Problema e ca iti va merge pe un singur receptor celelalte vor ramane legate de LNB-ul de pe 1W.Satelitii ceilalti pot fi Sirius si Hotbird (aici probabil vei avea semnal slab cu antena aceea).Pentru suport (sa fie reglabil),LNB si diseqc poti cauta si la alte magazine,vezi preturile si daca sunt mai aproape.
    Daca vrei sa vezi toti acesti sateliti pe toate receptoarele se complica treaba si e mult mai scump,dar nu e imposibil.
    :

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu vreau sa fac aceasta configuratie ca sa pot vedea programele de pe toti cei trei sateliti pe toate trei TVuri. Cred ca asta va fi configuratia doar ca vor fi trei diseqc-uri cu trei LNBuri quad (asta pentru ca am deja unul). Nu stiu care sunt avantajele configuratiilor cu LNBuri quattro - asta poate puteti sa imi spuneti voi.

Standard RSP member dyngo's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Bogdane mai bine cumperi un HH si ai posibilitatea sa vezi mai mult decat 1002 si sirius

PS
    Sa inteleg ca ai reusit sa scoti DM-urile la aer?
    Respect

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Sa inteleg ca ai reusit sa scoti DM-urile la aer?

Nu inteleg ce vrei sa spui sau la ce te referi (sunt inca incepator in acest hobby)

E o varianta si cu HH dar nu stiu cat de priceput sunt ca sa il pot monta. Si nici nu stiu ce sa cumpar. Inca mai reflectez. Daca fac o socoteala 2 LNB quad - 150 lei + 3 diseqc - 50 lei cred ca ata m-ar costa si un HH.

Standard RSP member dyngo's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ca sa intelegi mai bine.... sitemul pe care il are Dani este bun pentru iesirile de la sfarsitul saptamanii
    Respect

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

E buna si varianta aleasa de tine,doar ca trebuie sa ai grija la greutatea LNB-urilor,eventual improvizezi o intarire a bratului daca nu e antena cu trei brate.
    De costat costa oricum,iar cu motor H-H e aiurea,el va fi comandat doar de un singur receptor.Ce faci in momentul in care cineva se uita pe un satelit iar tu misti antena pe altul?
    :

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Acum mi-am dat seama cine esti Dyngo

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

salutare tuturor pasionatilor de antene parabolice
    am o problema
    am luat o antena de la MAX tv
    cu 3 lnb .....dar in loc de eutelsat w2 am pus amos...acum am amos in stanga sirius in mijloc si hotbird in dreapta (cum privesti din spatele antenei)
    mi a instalat o cineva dar pe hot bird am semnal mic la unele chiar 35.....suportul e din plastic iar reglarea se face direct pe lnb....eu stau la etaj 11 si nu am acces la lnb...cand antena e fixata...pentru a se face reglaj fin........aşa că vă intreb dacă stie cineva un suport metalic fix pt. amos sirius si hotbird......asa cum este cel de max tv .....
    va multumesc

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Uite aici un suport http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...8bb6b7ded5bd54 si aici http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...8bb6b7ded5bd54

se poate regla distanta dintre lnb-uri cate grade vrei

Suportul max este facut exact si nu se poate regla face reglari fine decat pe cei 3 sateliti hotbird , sirius , eutelsat w2.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Primul suport din link este tot din plastic, iar al-2lea e numai pentru antenele triax.
    Si daca antena e de 0,9 e destul de dificil ceea ce vrei tu; semnal mare pe toti satelitii. Plus ca daca nu ai acces la lnb-uri e f. dificil de reglat.

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Mai bine un h-h daca vrei mai multi sateliti si atunci nu mai ai probleme cu semnalul cea mai simpla solutie

Member Beginner amorphys's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zappa View Post
    Primul suport din link este tot din plastic, iar al-2lea e numai pentru antenele triax.
    Si daca antena e de 0,9 e destul de dificil ceea ce vrei tu; semnal mare pe toti satelitii. Plus ca daca nu ai acces la lnb-uri e f. dificil de reglat.
    Ptr un offset 0.9 de la B**m se poate folosi asa ceva ?
    Ma intereseaza sa prind in continuare Amos plus inca 2- 3 sateliti
    DM800HDse + Triax 110 + DM3800 H-H, IPBOX 910HD - Enigma2 usb 9.2, Tevii S660-USB, UE46ES8000 - CI+ digi SmartCAM ;

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Da se poate sa mai prinzi inca 2, 3 sateliti..

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by amorphys View Post
    Ptr un offset 0.9 de la B**m se poate folosi asa ceva ?
    Ma intereseaza sa prind in continuare Amos plus inca 2- 3 sateliti
    satelitul de la 5 west il prinzi oricum , adica si cu un LNB ca are semnal mai puternic

si mai poti prinde 1 west si 5 est parerea mea

dar sa nu stie aia de la b**m ca nu ai voie sa umbli la antena ca nu e a ta , ci e in custodie .

Daca esti intr-un oras unde se mai plimba agenitii lor poate ai neplaceri , daca iti asumi riscul nu e nici o problema
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"