Orce configurare de sistem este posibila ,nu ezitati sa pune-ti intrebari si ve-ti primi raspunsul cu toate datele de care veti avea nevoie.Spaniolul :wink:
Printable View
Orce configurare de sistem este posibila ,nu ezitati sa pune-ti intrebari si ve-ti primi raspunsul cu toate datele de care veti avea nevoie.Spaniolul :wink:
Am urmatoarea situatie :
un receptor Echosmart 790 doua antene ofset de 90 cm un convertor monobloc la 6 grade si trei convertoare universale
Doresc urmatoarea configuratie :
-o antena + convertorul monobloc + convertor universal pentru pozitia corespunzatoare Astra+Hotbird (monobloc) si Eurobird 1 (28.5E)
-o antena + 2 convertoare pentru pozitia 1 W (Thor) + 4 W (Amos)
As dori sa stiu cum sa fac conexiunile si ce tip de comutator imi trebuie pentru ca in meniul receptoruluiu exista ceva de genul comutator DSEqC cu optiunile Lipsa, PortA, PortB, PortC, PortD
As dori un raspuns cit mai detailat deoarece sunt incepator dar sincer m-a prins boala asta si nu as dori o instalatie mobila care e mai greu de reglat si asigurat la vint
Situatia e simpla,iti trebuie un Comuator DiseqC 4/1 la care legi toate cele 4 lnb-uri iar in meniul receptorului faci setarile dupa cum urmeaza;pe comutator la fiecare legatura cu lnb-ul vei avea;A,B,C,D la fel si in meniul diseq al receptorului ai ceasta optiune care trebuie activata A,B,C,D astfel activand optiunea diseq din receptor si avand acest Comuator DiseqC 4/1 vei reusi sa vezi cei 3 sateliti;Eurobird 1 (28.5E)
1 W (Thor) + 4 W (Amos)
pentru Astra+Hotbird deoarece ai un lnb monobloc ce are inclus in el un Comuator DiseqC va trebui sa tragi cablu separat,succes
comutatoare gasesti aici;
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
@spaniolul
imi cer scuze dar nu am prea inteles
comutatorul are cinci mufe una de la receptor si patru pentru LNB-uri
trei am inteles ca trebuie sa le conectez direct la comutator si sa respect iesirea din el cu setarea din receptor pentru satelitul respectiv sa zicem PortA Thor Port B Amos Port C Eurobird dar nu am inteles cum sa conectez si al patrulea LNB (monobloc) la comutator si totodata sa trag si fir separat (adica de unde unde)
Nu cred ca mai inteles,lnb-ul monobloc nu poate fi conectat la diseq pentru ca are si el incorporat unul,deci il folosesti separat,adica tragi cablu din el direct la receptor si il pui cand ai nevoie,al 4 lnb este optional daca mai cumperi unul il poti pune pe sirius daca nu ramai cu cele 3 eurobird 28E Amos 4W si thor 1W si separat monoblocul
@spaniolul
OK multumesc mult pentru promtitudine si rabdare
speram sa fie o solutie pentru a evita schimbarea cablurilor la receptor
Cu placere!
Satellite Antenna Alignment
programel super fain
aveti 2 link-uri [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
si asta de aici
Intentionez sa cumpar o antena din fibra de sticla (asta spune proprietarul) de 2,2 M din 1994 , o da ieftin aprox 70 Ron , vreau sa stiu daca o sa dea ceva randament in Ploiesti pentru Astra 19?E . Momentan folosesc o antena de 90 cm (offset) si abea receptionez Premiere (cand e senin merge OK insa cand e nor se intrerupe) , vreau sa stiu daca am castig mai bun cu antena din 1994
Orce antena din 90 incoace este buna... conditia?; sa fie din Aluminiu,cea din fibra nu mai are randamentul de 2,4 are undeva la 1,20 si ca sa o iei si sa muncesti la ea nu merita,cauta una din Al.
salut , uite aici :[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]Quote:
Originally Posted by costi4u [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
e , scumpa , dar face toti banii , am si eu si sunt f. multumit de ea. bafta .
OK , va multumesc pentru informatii , acum sa vad pe unde gasesc ceva de AL , insa deocamdata nu sunt dispus sa investesc prea mult.
In zonele rurale gasesti ,in special prin satele mai indepartate eu am luat una de 2,4 cu 350 ron e dintr-o bucata si e beton,oamenii de la tara le cumpara sa impresioneze dar nu stiu de potentialul lor cu adevarat!Quote:
Originally Posted by costi4u [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Salut,
Poate cineva sa posteze o poza cu instalatie de DOLCE? ma intereseaza in special tija de la LNB. Este dreapta sau un pic stramba in partea catre LNB?
Multumiri anticipate.
Nu cred ca te ajuta cu ceva ... la mine e dreapta ... dar ...
Multumesc de raspuns.
La tine este dreapta si ai alt tip de antena. Nu stiu daca antena ta a fost istalata de cei care instaleaza DOLCE sau ai luat-o tu... Cert este ca am mai intrebat si se pare ca unele asa sint strambe...Inca nu sint convins ca acea strambatura de care vorbesc nu este cumva facuta de cei ce instaleaza pentru a compensa anumite deficiente ale reglajelor facute (elevatie in special).
Astept sa-mi raspunda si un instalator daca poate...sau un comerciant de antene...
Multumesc inca o data pentru raspuns...
Depinde si de modelul de antena acum,dar ca sa ne dam seama daca e stramba intradevar si nu e din fabricatie intra in meniul receiverului-optiuni-selectati-va semnalul si spune-ne ce valori ai acolo la calitate semnal.
Antena e instalata de cei de la Dolce ... am vrut sa vad ce pot ... istorie lunga :dance: ... dar @spaniolul are dreptate ... uite inca una ( nu de la Dolce) din colectia mea si asta ... DA ... e un pic stramba in partea catre LNB :
hmm, din cate imi aduc eu aminte se poate. practic e ca si cum le-ai lega in cascada, trebuie insa ca receptorul tau sa stie de diseqc repetatQuote:
Originally Posted by shak_lul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Daca as stii macar ce tip de antena este as putea cauta sa vad cum arata una noua... Din pacate nu am nici o informatie in acest sens este: "no name".