Intrebari despre receptia satelit
Buna si bine v-am gasit
In primul rand vreau sa va spun ca faceti o treaba extraordinara cu forumul si de ceva timp il citesc dar se pare ca atata informatie m-a cam zapacit.
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Momentan am tv digital de la upc. In urma unor "divergente" m-am hotarat sa renunt la serviciile lor si sa trec pe un sistem satelit. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce furnizor de servicii sa aleg? eu ma gandeam la digitv. Deasemenea cum pot sa vad singur daca am semnal digitv in zona mea, antena vreau sa o pun la balcon.
2. Am citit aici despre sharing si as dori sa construiesc un sistem format din 2 receivere stand alone si un receiver pt un pc o placa gen tv tunner. Deci care sunt recomandarile voastre pentru astea avand in vedere ca vreau sa imi cumpar o cartela full de la digi si sa o folosesc pe toate cele 3?
3. Ce fel de antena si lnb sa iau astfel incat sa am posibilitatea ca toate cele 3 posturi sa se uite la ce canale vor independente de restul?
Sper ca nu am scris prea mult si cineva poate isi face timp sa imi raspunda.
Va multumesc mult.
Re: Intrebari despre receptia satelit
Trebuie sa ai deschidere spre sud-vest. Orientativ uita-te la antenele din jur vezi cum sunt orientate.
Digi ca sa-l pui in share, ai nevoie sa stii box key si rsa key la el. Nu-s chiar la indemana oricui sa le obtina. Cel mai simplu ar fi sa alegi intre focus, max si dolce (in functie de pozitia care o ai)
Ai putea forma un sistem de sharing intern si nu numai, prin achizitionarea a doua receivere dreambox 500 si a unei placi skystar 2 pentru pc.
Lnb-ul recomandat ar fi unul quad.
Bine ai venit Lucian .:drinks:
Punctul 1.
In primul rand trebuie sa ai vizibilitate catre SE-S-SV, catre aceste puncte cardinale nu trebuie sa ai nici un obstacol cum ar fii un bloc, un copac s au cine stie ce obiect care sa iti optureze vizibilitatea.
Daca ai telefon de la romtelecom este ok Dolce mai ales ca ai posibilitatea sa vizionezi independent pe mai multe tv.uri. Digi este ok, mai ales ca ofera doua receptoare la un singur Ab, mai ai de ales Focuss, Boom s au Akta(Max), numai cu abonament.
Punctul 2.
Este mai greu de realizat dar nu imposibil cu ajutorul nostru.
Punctul 3.
Antena sa fie de minim 0.9 pentru o stabilitate a semnalului atat pe vreme buna dar mai ales atunci cand ploua.In ceea ce priveste LNB acesta trebuie sa fie LNB Quatro ofset cu 4 iesiri catre cele 3 TV.
Va multumesc mult pentru promptitudine dar dupa primele raspunsuri apar evident si primele probleme.
Pana sa trec la alte intrebari mai complicate pt mine va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa prind ceva din locatia mea.
Mentionez ca stau la etajul 4 exact pe fata unde am facut punctul rosu...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
va multumesc din nou ca ma ajutati
Din nefericire dupa harta esti pozitionat pe partea N-NE a blocului sigura ta sansa este sa urci antena sus pe bloc.
din cate vad pomi aceia nu urca pana la etajul 4 deci nu e nici o problema
@dic foarte corect,eu nu am vazut:)
Domnilor de asta imi era frica :comp:
Am un administrator cu care ma impac extraordinar :lol:
Sa vad daca reusesc ceva, o sa incerc o discutie amiabila cu el....
Multumesc din nou pt ajutor
dic, quad nu quatro:drinks:
Corect :D ce sa faci mai imbatraneste omu.:drinks:
Am stat ieri si m-am gandit in toate felurile si mi-a venit o idee. Vis a vis de apartamentul meu este un balcon comun pe casa scarii, nu sunt apartamente pe partea lui. Am marcat cu verde punctul, practic este exact pe partea opusa a blocului fata de ap meu. Intre timp am mai citit si pe forum si as cam vrea sa pun dolce. Deci urmatoarea intrebare la voi este daca poate sa imi spuna cineva daca pot avea semnal dolce din punctul verde. Din ce am vazut pe forum dolce se poate pune in share
Va multumesc din nou
salut ! @ lucian_v ai aici un program introduci localitatea ta , dupa care marchez locul tau de domiciliu, locul unde vrei sa pui antena , alegi sateliti pe care vrei sa receptionez iar linia verde iti va arata incotro se afla satelitul pe care il doresti tu sa-l receptionez. acesta este link-ul [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Acum te-ai sucit.Daca vrei Dolce e posibil sa nu mearga de pe nici una din cele doua fete ale blocului,pozitionarea acestuia fiind in dezavantaj pentru tine.Celelalte:Focus,Digi si Boom merg fara probleme de pe partea cealalta (casa scarii).Fa o cerere la Dolce si echipa care va veni va putea testa la fata locui,poate cu scoaterea antenei mult inafara le iese.
Pai m-am sucit pentru ca dupa un consiliu de famile (eu si prietena mea ) a decis ca vrea cele 3 canale de filme noi de la dolce :agresiv:
O sa va tin la curent
multumesc mult
l.e.am folosit site-ul dat de bonou2 si reiese ce pt hellas sat2 ar merge antena din punctul initial adica din balcon....
cum am spus va tin la curent . va multumesc foarte mult inca odata
Cum a spus si @zmeura dolce este pozitionat chiar spre S-SE, singura ta sansa este digi, boom , focussat s au max poate urci antena pe terasa blocului.
Va salut din nou. Pe partea mea mai sunt 2 sau 3 antene care au dolce. Conform site-ului de mai sus pot vedea dolce...am inaintat o cerere pentru instalae pe abonamentul full catre ei, sa vedem....
Acuma am urmatoarele intrebari daca mai aveti rabdare cu mine :)
1. Ce receveir sa cumpar si ce placa pt pc pentru a putea face sharing intre ele, eventual pt a receptiona si ceva canale fta care sunt pe satelitul de dolce...
-am citit despre dreambox aici pe site dar sa il fol doar pt ce vreau eu mi se pare cam scump...(nu zic ca nu face dar e prea mult pt mine). vreau un rceiver normal fara multe fite, sa mearga bine si sa mearga pus in sharing
2. Am tot cautat pe forum da nu am gasit cum se pune dolce in sharing, poate ma ajuta cineva cu un link.
3. Tot un coleg binevoitor mi-a recomandat mai sus un lnb cu 4 iesiri. Poate aveti un link la unu ok iar aici mai am o intrebare. Dupa ce vin cei de la dolce si monteaza antena pot schimba eu singur lnb-ul fara a strica instalatia?
Va multumesc din nou
p.s. toti cei care m-ati ajutat aici promit ca dupa ce fac sharingul veti avea o linie de la mine cu dolce full :cheers:
LNB QUAD Inverto
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] LNB Inverto Quad Switch 0.3 dB IDLP-401QDL
High performance, low noise figure (0.3dB) Universal LNB.
- Numarul de iesiri independente: 4
- Input Frequency (GHz): 10.7 - 11.7, 11.7 - 12.75
- LO Frequency (GHz): 9.75 - 10.6
- Polarisation: Linear
- Gain: 50 - 60dB
- Pol. & Freq. Band Control: 13/18v 22KHz
- Noise Figure: 0.3dB typical
- Interface: 40mm clamp
- Output Connector: 75 ohm - 'F' Female
- Operating Temperature: -30 to +60°C
- Typical Power Consumption: <210mA
In Stoc - Pret - 79 Lei
Pentru sharing iti recomand dreambox 500S,poti schimba lnb-ul fara probleme!
daca n-ai dreambox doar sa-ti faci server pe pc pe linux. nu cred ca-ti va fi prea usor.
cea mai simpla varianta de sharing se chema dreambox
iti recomand acest lnb. l-am testat si are un castig de 7-9 db fata de altele
Pe site-ul cu lnb-ul de mai sus am vazut si dreambox la 450 ron
Eu am gasit si asta
E bun asta de pe okazii (diferenta e totusi de 100 de ron). Stiti cumva si mai ieftine pe undeva?
Azi maine o sa trebuiasca sa le comand
Va rog frumos sa imi raspundeti si la intrebarea referitoare la placa
Alta intrebare:
Daca va merge dolce pot receptiona cu acest dreambox si programe fta fara sa misc antena? daca da, unde pot vedea si eu o lista ??
Va multumesc mult si imi cer scuze pt atatea intrebari dar abia acum descopar o lume care exista de mult iar eu habar n-aveam de ea :dance:
da poti receptiona programe fta
e acelasi lucru cu ce se vinde pe ocazii, diferenta e ca are doi ani garantie.
pe okazii se dau multe tepe, s-a mai discutat pe forum. cele 12 luni sunt de prezentare.*
pentru pc, ti-am mai scris in postul doi ce sa-ti iei.*