pe un offset de 90cm ar merge 4 Lnb-uri ?
Daca tot am instalat antena , m-am jucat cu satfinderul pe cateva parti E-W, intrebare de 4 puncte ... Offsetul il centrez pe Sirius, iar de o parte si de alta as pune cam asa ... Thor, W2 si as vrea eu Astra 19E. Ce fel de suport ar trebui sa caut pentru cele 4 LNB ? Daca pun platbanda slitata si coliere de teava ies bine ? Daca LNB-urile le iau second... varianta ieftina ca nu vreau sa "agat" toata bolta cereasca la mine pe tavan, care din pozitii nu ar suporta ?? Multumesc pentru idei.
Re: pe un offset de 90cm ar merge 4 Lnb-uri ?
suportul il gasesti la orice magazin de specialitate sau poti sa ti-l faci singur. insa astra n-ai nici o sansa in configuratia asta. la 0,9 astra trebuie sa fie in focar principal ptr a vedea cat de cat.
Cumperi un suport de max, la care mai adaugi tu intel si astra o centrezi pe hotbird focar principal. Pe antena de 0.9 nu am incercat daca o sa mearga astra(premiere ) dar pe una de 1.2 merge sigur!!!
daca pune macar hotbird in pricipal, o sa-i mearga ceva de pe 1kr
Quote:
Daca tot am instalat antena , m-am jucat cu satfinderul pe cateva parti E-W, intrebare de 4 puncte ... Offsetul il centrez pe Sirius, iar de o parte si de alta as pune cam asa ... Thor, W2 si as vrea eu Astra 19E. Ce fel de suport ar trebui sa caut pentru cele 4 LNB ? Daca pun platbanda slitata si coliere de teava ies bine ? Daca LNB-urile le iau second... varianta ieftina ca nu vreau sa "agat" toata bolta cereasca la mine pe tavan, care din pozitii nu ar suporta ?? Multumesc pentru idei.
de ce nu-ti iei motor, n-ar fi mai bine?
Pai ... atunci cand am scanat Astra 19E au intrat 860 si ceva .. n-am insistat sa vad care , iar acul la satfinder da pe afara din aparat. Sa vedem motor hh ~ 150RON , 4xLNB + suport LNB + comutator ~ 60 RON deci .. pentru digi, max, FTA-urile romanesti in caz restriste ;) si o tzara de premiere cred ca ar fi un efort mediu. N-as vrea sa centrez pe Hotbird deoarece cred ca s-ar diminua si mai mult Intelsat-ul si e cam la limita (42-46%) acolo.Location 44N, 28E.
Pe 90 este antena cam mica sa intre bine si Astra si Intel, mai bine mai ei una de 90 si este totul OK.
Verificat de mine ieri Astra si intel pe un offset de 90 nu mere, nici cu astra in focar principal si nici cu intel. Aveam pe astra max 42% si nu intra premiere, in secundar. Varianta cea mai ieftina e cu inca o parabola.
Dar pentru Hotbird 13 Est si Eutelsat W2 16 Est? Ar merge un offset de 0.9?
Quote:
Dar pentru Hotbird 13 Est si Eutelsat W2 16 Est? Ar merge un offset de 0.9?
sigur ca ar merge, chiar si sirius!!
La 3 grade diferenta, se pot ''prinde'' ambii sateliti cu acelasi LNB?
incearca sa pui lnb-ul intre. spre exemplu daca vrei 5 si 7 pune pe 6.
Oke, saptamana viitoare sunt acasa si voi incerca. Multumesc pentru raspunsuri!
Quote:
De mers merge numai daca acele tp se receptioneaza in focar principal 98% daca nu, nu prea ai sanse de receptie buna.Eu am incercat cu Eutelsat W3 si Sirius, Intel si Amos, Amos si AtlBird.
Ahh, oke...Voi incerca cu un singur LNB fixat pe Hotbird si apoi la nevoie voi suplimenta cu inca unul pentru Eutelsat.
Quote:
Solutia cea mai simpla [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ,altfel ai nevoie de 2 LNC-uri ALPS [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] +suport+comutator.Primul LNC are comutatorul incorporat.
Quote:
Solutia cea mai simpla
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ,altfel ai nevoie de 2 LNC-uri ALPS
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] +suport+comutator.Primul LNC are comutatorul incorporat.
Mda dar danix71 vrea Hotbird EutelsatW2( o diferenta de 3 grade) , monoblocul este pt Astra-Hotbird sau Sirius-Intel sau Intel-AtlBird. adica are o diferenta de cel putin 5,6 grade.
ei ti-as da sfatul urmator,sa pui niste lnb-uri de 0.2 db care te vor ajuta foarte mult mai ales la calitate,prea multe nu prea poti face pe un offset de 90 dar lucru cel mai important ar fi sa-ti pui un suport profesional nu unul artizanal,sant suporti care iti permit reglarea lnb-ului si pe orizontala si pe verticala dar din cate stiu nu prea se gasesc pe la noi(poate ma insel)dar poti incerca sa cauti la prosat,te-ar ajuta foarte mult acest suport
Multumesc pentru sfaturi! Despre 2 LNB-uri deja decalate si gata de montat, cu DISEQ montat, vazusem si la Elstar dar tot cu diferenta de 6 grade (Hotbird-Astra) si nicaieri cu doar 3 grade (cred ca ar fi prea ''inghesuite'', nu stiu ce sa zic). Ce am eu acum e un LNB de 0.2 db si cu el o sa incerc saptamana viitoare...zilele astea mi-am luat si o antena offset de Al de .9 m...si de-abia astept sa vin s-o montez.
... Cauta suportul special pentru MAX ... cred ca este si la Elstar si la Digital Satelit ... eventual si un suport suplimentar ! Cu LNB-uri tronconice Alps ... ca sa poti incadra diferenta de 3 grade !! Este exemplul tipic de monura multi-feed cu rezultate f.bune de receptie !
Conteaza insa foarte mult tipul de antena pe care il ai ! Antena pe care o folosste MAX are o constructie speciala care permite receptionarea multifeed !
Adica spre deosebire de majoritatea antenelor offset ale DTH-urilor din tara care folosesc o antena cu o directivitate foarte buna (la o privire atenta o sa vezi ca este putin alungita pe verticala) , cea de la MAX pare rotunda insa la o privire atenta o sa constati ca suprafata utila este alungita spre extremitati - pe orizontala ! O tendinta care este maximizata la antenele toroidale multifeed sau altele de acest tip ! Daca antena ta nu poseda aceasta caracteristica ... scad sansele pentru o receptie corecta si inteligibila a semnalului !! Cu acest tip de montura a LNB-urilor (MAX) se pot receptiona pozitiile 16E , 13E , 5E cu rezultate foarte bune si 1W ... la limita cu suport suplimentar pentru al 4-lea LNB ! Bineinteles cu un Diseq 4X1 !