salutare,
De curand mi-a cumparat o antena offset de 100cm, Al, cu scopul de a o monta fixa pe thor 0.8 pentru focussat/digi. Toate bune si frumoase, mi-am mai luat si un lnb inverto primium ,un suport fix si inarmat cu un sat finder m-am pus pe reglat. Locatia mea e in jud. Tulcea. Vreau sa zic ca de o saptamana ma chinui cu ea sa o reglez sa am semnal full macar pe focussat insa nu am reusit nici in ruptul capului. Am umblat din tot ce se putea umbla: azimut, elevatie, lnb..nimic...mai mult de semnal 80% insa calitate maxim 52-55% nu vrea sa intre pe niciun canal de focussat. De digi nici nu mai vorbesc, nici nu-l miroase. Nu stiu ce sa mai fac. Am crezut initial ca o fi problema de cablu sau de lnb. Am schimbat cablul, am schimbat lnb-ul, in sensul ca l-am montat pe alta antena (caci mai am una mobila de 1.80m) si pe aia arata calitate la semnal pe focussat in jur de 90-95%. Deci e o diferenta enorma. Chiar nu stiu ce sa-i mai fac. Antena e nou nouta, am achizitionat-o de la un magazin din Oradea (elstar), am primit-o prin curier, cei de la magazin au fost ok. Vizibilitate la antena am, antena e montata langa balconul blocului(intr-adevar intre palaria antenei si peretela blocului e distanta mica...dar nu vad de ce ar influenta).
NU-mi vine a crede ca nu pot prinde semnal ok pe focussat si digi cu antena de 1 m. Altii au antene de focussat de 60 cm si au semnal mai mare. Nu-mi ramane decat sa cred ca are ceva antena...
Din experientele voastre care ar mai putea fi cauza ca nu pot sa obtin un semnal mai bun. V-ati mai lovit de astfel de probleme? Orice sfat e binevenit.
multumesc