Salutare tuturor. Doresc sa-mi cumpar o imprimanta laser alb negru. Rog pe cei care detin sa-mi recomande si mie niste modele la care se poate face refill/resetare fara a fie nevoie a aplela la un centru specializat. Multumesc.
Printable View
Salutare tuturor. Doresc sa-mi cumpar o imprimanta laser alb negru. Rog pe cei care detin sa-mi recomande si mie niste modele la care se poate face refill/resetare fara a fie nevoie a aplela la un centru specializat. Multumesc.
Ce buget ai?
Ce volum /luna sau pe zi de tiparire ai?
Ai nevoie de duplex?
Ai nevoie de placa de retea?
O folosesti pentru productie sau pentru uz personal (tiparit cursuri, manuale, in general mult text)?
Daca e sa iei o imprimanta SH, te deranjeaza daca apare sa zicem o dunga/linie/pata pe fiecare foaie?
Ca marca eu recomand HP, dar depinde si de ce ai nevoie. Nu are rost sa-ti iei una de 45ppm duplex cu stapler si stacker daca nu le folosesti.
Bugetul de care dispun e maxim 400 ron. Imprimanta o voi folosi pentru uz personal, deci nu am prea mult de printat. Consider ca o imprimanta simpla e suficienta pentru nevoile mele.
eu pot recomanda imprimanta Epson Aculaser M1200
pentru uz personal folosesc si eu , doar ca pretul depaseste bugetul tau
Eu folosesc
Imprimanta HP LaserJet 2420dn
Format: A4 Memorie: 32 MB Rezolutie: 1200 x 1200 dpi Viteza/Ciclu lunar 30ppm/75000 copii Printing languages: HP PCL 6, HP PCL 5e, HP Postscript Level 3 emulation Conectivitate: USB, Parallel SO Compatibile: Microsoft Windows NT 4.0, Windows Server 2003, Windows 98/ME/2000/XP Consumabile: Q6511A
Tipareste automat fata-verso.
Pret: 390,00 RON
(TVA inclus)
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Eu am si retea la ea si am avut noroc sa o gasesc cu cartus de 10.000 pagini, avea 64.000 pagini tiparite (am dat 450ron). E perfecta pentru mine.
Nu pun link-uri dar da o cautare cu gogu...
in 400 de lei gasesti si o 4200, [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...], 33ppm cu duplex. Varianta standard are decat paralel, de-asta recomand 4200dtn, sau 4200dn macar.
Cartus de 10000 de pagini (merge si un pic mai mult), incarcatul e cam vreo 80 de ron.
Eu folosesc una din asta, numai la mine a facut ~60k, si mai avea si dinainte destul :)
imprimante noi - ar fi un lexmark la vreo 300 de lei, cu cartus de 1000 de pagini dar e cu cip. nu are duplex si retea, numai USB.
Daca vrei noua .... [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] eu zic ca este perfecta !
Pana la urma ce ai luat? cum merge?
Nu am cumparat imprimanta deocamdata. Inca mai caut, pentru ca nu ma grabesc sa gasesc una noua dar sa nu aiba chip.
ce chip?
Din cate stiu eu doar imprimantele pe cerneala au pe cartuse asa ceva-chip care impiedica reumplerea cu cerneala cu siringa, cele pe laser folosesc toner(=un praf negru care este incalzit cu acest laser)
Au si laserele, mai ales cele mici, ieftine, pentru uz personal. Mie mi-au dat cip pentru inlocuire de ficare data cand am incarcat cartusul de 10k, dar nu am folosit niciunul pana acum. Doar ca se plange imprimanta de toner low, atat. Cipul costa separat 10 lei, cred.
Problema nu ar fi cipul, problema ar fi refuzul imprimantei prin softul instalat pe PC sau in imprimanta, care sa puna limitare stricta la numarul maxim de pagini tiparite.
Cam ce numar de pagini se pot printa cu un catus normal? In jur de 1000? Si daca majoritatea tonerelor se pot reincarca la un centru dar sa nu-ti ceara un reset imprimanta sau sa te lovesti de alte probleme. Stiu dar de la imprimanta cu laser pe care o resetam si functiona.
Eu am de ceva timp un Canon LBP2900B (black). N?u cred ca e cu chip si merge brici.
nu am stiut ca si astea laser au chipQuote:
Originally Posted by badeaghio [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
mersi pentru informatie
Da, cam 1000 de pagini. La un Xerox 3124 spre exemplu, nu are cip (parca :D ), tine cartusul cam 1500 de pagini. de fapt e cotat cam 1000 de pagini, dar atunci cand incepe sa scoata cu dungi scoti cartusul si il rastorni un pic, mai scoti vreo o suta de pagini in plus :)
De incarcat se incarca foarte usor, dar la partea de curatat a cartusului (care trebuie sa o faci cand faci refill), e un pic cam "messy". Eu cand incarc cartusul de la xerox pun 140g de toner. Cartusul nou il incarc acum cred a 4a oara, si merge perfect. Ma rog, negru in poze full a4 nu e ca inainte, dar la text nu tuseste. cand incarc, pana sa pun tonerul, desfac toate rolele,suflu toner-ul ramas cu aer comprimat, dupa curat un pic cu alcool izopropilic.
Am auzit ca nu e bine sa amesteci prafurile, de-asta, daca incepi cu prafuri de la un magazin, si urmatorul refill ar trebui sa fie tot de acolo.
Stie cine daca din cele doua modele care e de preferat tinand cont de posibilitatea de refill al tonerului si eventual de resetare imprimantei (ma gandesc ca e nevoie)
Multumesc
Samsung-ul costa 279 de lei, iar un toner nou pentru imprimanta costa 299 lei, ciudat un pic. uite cum se face refill: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] se pare ca e nevoie de chip.
Se pare ca si HP are chip, uite si pentru asta un video: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] (la sfarsit de tot despre chip)
Ambele se incarca usor zic eu, chiar acasa, dar ai nevoie de chip.
Din cele 2 modele, la samsung ai rezolutie de 1200dpi fata de 600 la HP. Alegerea e a ta.
Multumesc pentru informatii sunt foarte utile. Ma gandeam ca Samsung-ul ca brand in domeniul imprimantelor nu se compara cu HP dar probabil ca pentru nevoile mele ar merge si Samsung.
nu uita ce a spus Sorin [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
In cazul imprimantelor laser second hand cumparate de la un magazin online exista posibilitatea ca acestea sa aiba anumite defecte sau se merge oarecum si la noroc? Daca ai putea vedea imprimanta la lucru si a observa astfel daca printeaza ok.