Semnal TV pe 5 televizoare. Cum ies mai ieftin?
Fiind primul meu mesaj pe acest forum doresc sa salut in primul rand pe toate lumea. As avea nevoie de ajutorul vostru sa imi raspundeti la cateva intrebari. Doresc sa instalez intr-o locatie 5 televizoare si nu am cablu terestru de la un operator TV. Am intrebat la Dolce cat ma costa si am inteles ca la ei pe un abonament poti sa instalezi pana la 4 receivere dar pentru al 3-lea si al 4-lea trebuie sa mai platesti ceva "tarif tehnic" de 3 euro pe receiver.
Deci problema e ca vreau sa instalez 5 receivere pentru 5 televizoare (pentru inceput ma multumesc si cu 4 ca sa ies mai ieftin) si sa am cat mai multe programe.
Acum intrebarile:
1. In afara de receivere care este echipamentul necesar pentru receptie? Este suficienta o antena si un LNB? Exista LNB cu mai multe iesiri (4 sau 5) sau se instaleaza pe o antena 4 LNB-uri diferite?
2. Daca fac un abonament la Dolce cumpar antena, LNB-ul si un receiver cu cartela cu tot (practic cu abonament) si ulterior cumpar 4 receivere Dreambox pot folosi cumva cartela cumparata de la ei pe receiverele Dreambox si sa vad canale diferite pe fiecare receiver? (am citit ceva legat de cardsharing dar nu prea am inteles)
3. Daca un prieten de-al meu care sta intr-o alta localitate situata la aproximativ 40 de km de unde stau eu si este abonat deja la Dolce daca eu cumpar 4 receivere Dreambox pot folosi cumva una din cartele lui sa vad pe cele 4 receivere Dreamobx? Sau daca facem impreuna un abonament full cu toate programele la Dolce si ne dau aia o cartela cum o putem folosi cu receivere Dreambox care sa vedem toate programele atat eu situat in localitatea X cat si el care este situat in localitatea Y care este la aproximativ 40 km de localitatea mea?
4. Explicati-mi va rog care sunt principile de functionare ale sistemului de cardsharing pe receiverele Dreambox. Sau dati-mi va rog un link un sa explice pentru un incepator cum functioneaza acest sistem? Este ceva similar sistemului de torrente la PC?
5. Am citit undeva pe forum ca pt Diji TV receiverul Dreamboxul il decodeaza automat fata nici o cartela sau ceva "key" deoarece este capabil sa decodeze automat sistemul "Nagra 2" sau asa ceva. Este adevarat? Si ca urmeaza sa se treaca la "Nagra 3" si atunci nu va mai functiona.
Probabil pentru unii sunt intrebari de "profan" dar toti am inceput de undeva.
Deci ideea e ca vreau sa pot vedea pe 5 televizoare programele unui DHT cu costuri cat mai mici (chiar daca poate costul initial legat de achizitia unui Dreambox sunt mai mari). Si daca pot cumva pe un abonament sa si cu mai multe Dreamboxuri sa am semnal TV si eu si prietenul situat la 40 km distanta de localitatea unde stau eu ar fi si mai bine.